Sayfa Yükleniyor...
Türkiyede ilk defa başlattığı Atık İlaç Hareketi ile atık ilaçların doğaya karışmasını önleyen Çevreci Eczacılar Kooperatifi Akıllı İlaç Kullanımının yaygınlaşması için çalışmaya devam ediyor
DERYA NABİT
Bucadaki Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP) üyesi Eczacı Hülya Çetişkol Topçu, hastaların atık ilaçlar konusunda dikkatini çekmek amacıyla eczanesinin vitrinine büyük bir afiş astı. Atık İlaç Çöp Değildir. Atık İlaçlarınızı ve Kullanılmış İnsülin Uçlarınızı İmhaya Gönderilmek Üzere Topluyoruz yazılı afiş herkesin dikkatini çekiyor.
Türkiyede ilk defa başlattığı Atık İlaç Hareketi ile atık ilaçların doğaya karışmasını önleyen Çevreci Eczacılar Kooperatifi Akıllı İlaç Kullanımının yaygınlaşması için de çalışmalar yürütüyor. Atık veya tarihi geçmiş ilaçları Buca Belediyesi ve EDAK Ecza Kooperatifinin desteğiyle toplayarak lisanslı testiste imha ettiren ÇEKOOP, son 5 yılda Ege Bölgesi ve ülke genelinde 250 ton atık ilacı toplayıp imha ettirerek, hem çevreyi hem de insan sağlığını korudu.
AFİŞ ASILDI
Atık İlaç Hareketini Bucada yaşayan binlerce insana duyurmak isteyen Eczacı Hülya Çetişkol Topçu, eczanesinin vitrinine yapıştırmak için dev bir duyuru afişi hazırlattı. Önceki gün Atık İlaç Çöp Değildir. Atık İlaçlarınızı ve Kullanılmış İnsülin Uçlarınızı İmhaya Gönderilmek Üzere Topluyoruz yazılı afişi eczanesinin vitrinine asan Çetişkol, yaptığı açıklamada, daha fazla insanın dikkatini çekmek amacıyla böyle bir çalışma yaptığını söyledi.
ÇÖPE ATMAYIN, BİZE GETİRİN
Afişi asar asmaz hastalardan ve çevresindeki insanlardan olumlu tepkiler aldığını anlatan Topçu, ÇEKOOPun bize dağıttığı küçük afişler vardı. Ben insanların daha fazla dikkatini çekmek için daha büyük bir tanıtım afişi hazırladım. Çöpe atmayı düşündükleri her türlü ilacı eczanemize getirebilirler. Hastanın birkaç defa kullanıp, Faydasını görmedim diyerek bıraktığı ilaçları atabiliyor. Akılcı İlaç kapsamında hastalarımızı bilinçlendirerek, ilaçlarını doğru ve yeterli dozda kullanmalarını sağlamak için çalışıyoruz. Bu kapsamda kullanılmayan ilaçların çöpe atılarak doğaya karışmasını istemiyoruz. Aynı şekilde enjektörler ve insülin uçları da tıbbi atıktır. Onların da imha edilmesi gerekiyor. Hastalarımızın özellikle insülin uçlarını de eczanemize getirebilirler diye konuştu.
Haber Merkezi