Sayfa Yükleniyor...
Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir’de hasar alan ve depreme dayanıksız raporu olan hastanelerin ivedi bir şekilde dönüşümünün yapılması gerektiğini belirtti
ÖZKAN PEKÇALIŞKAN-ÖZEL HABER
Birlik Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, İzmir’i derinden sarsan 6.6’lık deprem sonrasında bazı kamu hastaneleri, aile sağlığı merkezleri ve polikliniklerin durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Bir sonraki depreme hazırlık için gerekenlerin ivedilikle yapılması gerektiğini ifade eden Doğruyol, “İzmir’de ufaklı büyüklü 12 hastanede depremden dolayı hasar oluştu. Bunların içinde Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yeşilyurt Devlet Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi ve Alsancak Devlet Hastanesi gibi hastaneler var. Bunların dışında 20’nin üzerinde aile sağlığı merkezinde hasar oluştu. İzmir’deki hastanelerin depreme dayanıklı olduğu ile ilgili sıkıntıları zaten yıllardır bağırıyoruz. Depreme dayanıksız olduğu raporları olmasına rağmen İzmir’deki hastanelerin pek çoğu, aynı binalarında hizmet vermeye devam ediyor” dedi.
MİLLETVEKİLLERİ SÜRECİ SAHİPLENMELİ
İzmir’de önümüzdeki süreçte İzmir milletvekillerinin tamamının bu işi daha fazla sahip çıkarak İzmir’deki depreme dayanıksız olan hastanelerin yenilenmesi için harekete geçmeleri gerektiğini belirten Doğruyol, “Doğal afetlerde en önemli yerler sağlık kuruluşlarıdır. Sağlık kuruluşları da yıkılırsa depremde bize kim yardım edecek. En azından sağlık kuruluşlarının hizmet verdiği binaların daha sağlıklı bir şekilde yeniden yapılmasında fayda vardır. İl Sağlık Müdürlüğü 7-8 ayrı binada hizmet veriyor. İzmir ilimizde İl Sağlık Müdürlüğü binamız da yok denilebilir. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir’de İl Sağlık Müdürlüğü 7-8 ayrı binada hizmet vermeye çalışıyor. Bu sebeplerden dolayı sağlık yatırımları açısından İzmir, maalesef yıllardan beri üvey evlat muamelesi görmektedir. Daha hala aynı şekilde devam ediyoruz. Derme çatma binalarla sağlık hizmeti verilmeye çalışılıyor. İnşallah İzmir depremi buna vesile olur ve önümüzdeki süreçte daha temiz ve sağlam binalarda hizmet vermek nasip olur” diye konuştu.
YÜZDE 65’İ DEPREME DAYANIKSIZ
Öncelikle en dayanıksız olan hastaneden dönüşümün başlaması gerektiğine vurgu yapan Doğruyol, “Hepsini bir anda yıkalım bir anda yapalım diye bir mantık olamaz. Depreme dayanıksız olan hastaneden başlayıp bitirmek gerekiyor. Yılda 3-4 hastaneyi bile yenilesek 4-5 yıl içinde belli bir aşamaya gelmiş oluruz. Konumuz deprem ama şehir hastanesinden ziyade bizim mevcut hastanelerimizin bulunduğu yerlerde vatandaşın kolay ulaşabileceği, sağlık hizmetinin en iyi şekilde verilebileceği sağlam, düzgün, tertemiz hastanelerin yapımında hızlı adımlar atmakta yarar vardır. Şu anda benim bildiğim kadarıyla İzmir’de bulunan hastanelerimizin yüzde 65-70’inin depreme dayanıksız raporu mevcuttur”
Haber Merkezi