İş başvurusunda sosyal medya

İş başvuru sürecinin başarılı geçmesini sağlayacak altın değerinde öneriler sunan Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, iş başvurusunda nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı


  • Oluşturulma Tarihi : 28.05.2018 12:53
  • Güncelleme Tarihi : 28.05.2018 12:53
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
İş başvurusunda sosyal medya haberinin görseli

FADİME DUMLUPINAR

İş aramak için önce zihnimizi hazırlamamız gerektiğini belirten Ergenç, “İlk ihtiyacımız olan şey hedeftir. Ne iş yapmak istediğinize karar verin. Sevdiğimiz işler bazen gelir getirici işler olmuyor. Hangi alanlarda çalışacağımızı belirlememiz ve kendimize yatırım yapmamız gerekiyor. Okuduğunuz okul bu alanla ilgiliyse daha şanslısınızdır” dedi.

 

GÜÇLÜ YANLARINIZ

İyi bir işe başlayabilmeniz için iyi bir Cv’ye sahip olmamız gerektiğini vurgulayan Ergenç, “Cv’ler başlangıç olarak çok önemli. Evli ya da bekar olup olmadığınızı mutlaka belirtmeniz gerekir. Seçtiğiniz fotoğraf çok önemli ve eğitim bilgilerinizi yazarken dikkat edin. İlkokulunuz özellikli bir yer değilse belirtmenize gerek yok. İş başvurusu öncesinde veya sürecinde kurslara katılın. Mutlaka sertifika alın ve Cv’niz de yer verin. Eğer deneyimsiz biriyseniz, deneyimsiz olan kısmınızı saklayarak güçlü yanlarınızı ortaya çıkarmanız gerekiyor. Çabanız olduğunu gösterin. “Bu alanda deneyimli değilim ama bu yola baş koymadan önce alanla ilgili 50 tane kitap okudum” diyebilirsiniz” diye konuştu.

SOSYAL MEDYA

“Karşınızdaki kişinin sosyal bir varlık olduğunu unutmayın” diyen Ergenç sözlerini şöyle sürdürdü: “Dürüst olun açık olun kimseyi kandırmayın. İşvereni rahatsız edecek sosyal medya fotoğrafı CV’nizi çöpe attırabilir. Sosyal medya mecralarında yer alın, işinizle ilgili paylaşımlar yapın. Ben onu takip ediyorum o beni takip etmiyor diye düşünmeyin. Sosyal ağlar dışında gerçek ağlar da çok önemli. Kendinizi geliştirebileceğinizi düşündüğünüz insanları ziyaret edin. İnsanlara kendinizi hatırlatın. Belirli bir işte çalışıyorsanız bile kariyer planlarınızdan bahsedin. Çeşitli sosyal sorumluluk projelerine katılın. Genelde her kapıyı açar. Sosyal çalışmaların getirdiği hazzı hiçbir şey getirmez. Kendinizi geliştirmek için devamlı çabalamak zorundasınız. Vazgeçilmez olun. Uzmanlaştıkça vazgeçilmeyeceğiniz bir iş tercih edin.”