İşbirliği vurgusu

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Bina, “Bakanlığın bütün birimlerinin eğitim alanındaki diğer paydaşlarla etkin bir iletişim ve işbirliği içerisinde olması eğitimin geleceği açısından yerinde bir tutum olacaktır” dedi

  • Oluşturulma Tarihi : 17.07.2018 08:46
  • Güncelleme Tarihi : 17.07.2018 08:46
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
İşbirliği vurgusu haberinin görseli

E. ÇAĞLA GENİŞ
Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ali Musa Bina, Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr. Ziya Selçuk’a yeni görevinde başarılar dileyerek, eğitim çalışanlarının sorunları için bir anda önce harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Öğretmene daha fazla itibar edilmesi ve öğretmenlik mesleğinin itibarını artıracak projelere ağırlık verilmesi, eğitimcilere yönelik şiddetin engellenmesi, sözleşmeli personelin sorunlarının çözülmesi gibi acil meseleler için çalışma ve uygulamaların bir an önce hayata geçirilmesi ve seçim öncesi sözü verilen 3600 ek gösterge müjdesinin verilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Bina, “Öğretmene şiddetin önüne geçen caydırıcı ve önleyici tedbirlerin zaman kaybetmeden alınacağını ümit ediyoruz. Öğretmen performans değerlendirme uygulamasının bakanlık gündeminden de çıkarılacağına, öğretmen motivasyonunu olumsuz etkileyen bu konunun tamamen kapanacağına inanıyoruz. Bakanlığın bütün birimlerinin sendikalar ve diğer sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere eğitim alanındaki diğer paydaşlarla daha etkin bir iletişim ve işbirliği içerisinde olması yönünde irade kullanmaları eğitimin geleceği ve niteliği açısından yerinde bir tutum olacaktır” ifadelerini kullandı.
TEDBİRLERİN ALINACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ
Bilimde, sanatta, teknolojide, edebiyatta, felsefede ve diğer bütün alanlarda ülke ve millet olarak başarılı olunabilmesinin ancak nitelikli bir eğitimle mümkün olduğunu belirten Bina, “Bunun en önemli aktörlerinden biri de öğretmenlerdir. Öğretmenlerimize hak ettikleri değeri vermezsek, onları koruyamazsak, toplumda gereken itibarı görmelerini sağlayamazsak, geleceğimizi kurtaramayız. Cehaletin karanlığına mahkum oluruz. Öğretmene şiddetin önüne geçen caydırıcı ve önleyici tedbirlerin zaman kaybetmeden alınacağını ümit ediyoruz” dedi.
GÜNDEMDEN ÇIKARILMALI
Öğretmen performans değerlendirme uygulamasının öğretmenleri ayrıştıracağını, moral ve motivasyonlarını olumsuz etkileyeceğini dile getiren Bina, “Eğitimin niteliğine ve öğretmenin mesleki gelişimine hiçbir katkısı olmayacak, üstelik iş birliğini zedeleyecek performans değerlendirme sisteminin uygulanmayacak olmasının herkesin hayrına olduğuna inanıyoruz. Bununla birlikte öğretmen performans değerlendirme uygulamasının bakanlık gündeminden de çıkarılacağına, öğretmen motivasyonunu olumsuz etkileyen bu konunun tamamen kapanacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
BİRLİKTE ÇALIŞMA
Yeni dönemde toplumun değerlerine ve taleplerine duyarlı, eğitimin paydaşlarının tecrübelerine ve görüşlerine değer atfeden, liyakat ve ehliyeti önceleyen bir yönetim anlayışıyla meselelerin ele alınması gerektiğini vurgulayan Bina, şunları söyledi: “Bakanlığın bütün birimlerinin sendikalar ve diğer sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere eğitim alanındaki diğer paydaşlarla daha etkin bir iletişim ve işbirliği içerisinde olması yönünde irade kullanmaları eğitimin geleceği ve niteliği açısından yerinde bir tutum olacaktır. MEB’in yükseköğretim kurumlarıyla, akademik çevrelerle ve sendikalarla sık aralıklarla bir araya gelmesi eğitimin diğer paydaşlarının da doğal olarak ve daha sık aralıklarla bir araya gelmesini sağlayacaktır. Özellikle daha önce eğitim sistemi gibi konularda olduğu gibi eğitim sistemini, eğitim mevzuatını ve personeli ilgilendiren düzenleme ve uygulamalar, müfredat değişiklikleri gibi başat konularla ilgili çalışmaların ve alınacak kararların bu işbirliği ve paydaş sıfatı üzerinden istişare edilerek üzerinde uzlaşılan konular üzerinde politika geliştirilmesi, sürdürülebilir kararlar alınmasını sağlayacağı gibi demokratik toplumlara özgü birlikteliği de beraberinde getirecektir.”