Sayfa Yükleniyor...
Türkiyede ilk defa Parkinson Hastaları Derneğinin kurucusu olan Gülnur Kelçe, derneğin yaşaması ve hastalara fayda sağlayabilmesi için hayırseverlerin desteklerini beklediklerini belirtti
Türkiyede ilk defa Parkinson Hastaları Derneğinin kurucusu olan Gülnur Kelçe, derneğin yaşaması ve hastalara fayda sağlayabilmesi için hayırseverlerin desteklerini beklediklerini belirtti
A. FEYZİ MİRHANOĞLU
Eşinin 19 yıllık Parkinson hastası olduğunu ve hastalığı çok iyi bilen birisi olarak böyle bir derneği kurma kararı aldığını belirten Kelçe, Türkiyede Parkinson hastaları odaklı çalışan hiçbir derneğin olmadığına dikkat çekti. Üç yıl önce sosyal medya üzerinden Parkinson Hastaları Dayanışma ve Yardımlaşma Grubu kurduğunu belirten Kelçe, Sosyal medyada kurduğumuz grup üzerinde 500e yakın üyemiz oldu. Bu gruba hekimlerimizde katılmaya başladı. Hocalarımız, bu işe artık resmiyet kazandırmamız gerektiğini söylediler. Bizde hocalarımız bu çağrısıyla dernek kurmaya karar verdik. Geçtiğimiz nisan ayında bu derneği kurduk dedi.
VERİLEN SÖZLER TUTULMADI
Dernek Başkanı Kelçe, deneğin kurulmasının ardından iki milletvekiline ulaştıklarını ve kendilerine 1 yıllık dernek binası sözü verildiğini ancak bu sözlerde durulmadığını belirtti. Kelçe, Bu olayın ardından bir hayırsever bize kendi bürolarından bir tanesini vermek istedi. Ancak o da ortağıyla anlaşamadı. İzmir Büyükşehri Belediyesi ve Konak Belediyesine başvurduk. İzmir Büyükşehir Belediyesinden bir şey kazanamadık. Konak Belediyesi Kültür Merkezinin müdürü de bize haftada 1 -2 saatliğine kullanabileceğimiz toplantı odasını yapabileceğimiz etkinlikler için kullanabileceğimizi söyledi. En büyük sıkıntımız yer sıkıntısı dedi.
YARDIMLARI BEKLİYORUZ
Hastaların evlerinde terk edilmiş kişilere dönüştüklerini belirten Kelçe, Parkinson hastaları toplum içine giremediklerine dikkat çekti. Parkinson hastalarının hastalığın getirdiği istem dışı hareketleri ve konuşmaları olduğundan toplumda rencide olduklarını vurgulayan Kelçe, Hastalar bu sebepten sürekli eve çekilip eve kapanıyorlar. Biz bunu yakından yaşıyoruz. Biz bu insanları topluma kazandırmak, hayat kalitelerini yükseltmek, maddi sıkıntıları olan hastalarımıza yardımcı olmak için bir şeyler yapma çabası içerisindeyiz. Bu konuda hayırseverlerin, belediyelerin ve devletin yardımlarını bekliyoruz diye konuştu.
BİRÇOK FARKLI PROJELERİ VAR
Dernek binaları olduğu takdirde birçok farklı projeye imza atmayı hedeflendiklerini vurgulayan Kelçe, Gönüllü psikologlarımızla hasta yakınlarına ve hastalarımıza ayrı ayrı grup terapileri vermeyi hedefliyoruz. Gönüllü fizyo terapistlerimiz var. Bu arkadaşlarımız hastalarımızın daha rahat hareket edebilmeleri için egzersiz hareketlerini birlikte gerçekleştirecek. Bir de en büyük eksikliğimiz bu konuda toplumun bilgisizliği. Toplumu bilgilendirme çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Bir takım girişimlerde bulunup hastalarımızda ulaşmayı ve evde yapılabilecek destekleri vermeyi hedefliyoruz. Hafanın 1 günü de olsa hasta yakınlarımızın oluşturacağı gruplardan diğer hasta yakınlarına destek verip onlara birazcık kendilerine zaman ayırmaları için fırsat tanımayı hedefliyoruz diyerek derneklerinin bir hayırsever tarafından desteklenmesini ve hastalar için faydalı olacak bu projelerin hayata geçmesini istedi.
KEMERALTI DERNEĞİNE TEŞEKKÜR
İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kayaya kendi dernek binasını onlara açtığı için teşekkür eden Kelçe, Biz konuyu Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kayaya bildirdik. Kendisi de sağ olsun desteğini bizden esirgemedi. Ne zaman istersek kendi dernek binasında toplanabileceğimiz söyledi. Kendisine bu desteği için teşekkür ediyoruz dedi.
Haber Merkezi