Sayfa Yükleniyor...
Kastamonu'da Saraçlar ve Beyçelebi mahalle muhtarlarının sosyal medya hesapları kopyalanarak açılan sahte hesaplardan vatandaşlara devlet desteği vaadiyle 4 bin 500 TL dolandırıcılığı yapıldı
Kastamonu'da yaklaşan mahalle idareler seçimleri öncesinde, muhtarların sosyal medya hesapları kopyalanarak açılan sahte hesaplar üzerinden vatandaşlara devlet desteği vaadiyle dolandırıcılık yapıldı. Saraçlar Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Yapan ve Beyçelebi Mahallesi Muhtarı Rıfat Cozuroğlu'nun sosyal medya hesapları taklit edilerek vatandaşlara 4 bin 500 TL'lik devlet yardımı yapıldığı belirtilen mesajlar gönderildi. Bu dolandırıcılar tarafından kandırılan bir vatandaş 9 bin TL dolandırılırken, bir başka vatandaşın oğlu durumu fark ederek babasını kurtardı. Dolandırılan vatandaşların durumu bildirmesi üzerine muhtarlar, facebook hesaplarının kopyalandığını duyurarak vatandaşları uyardı. Sosyal medya üzerinden yapılan bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
"9 bin lira gibi bir parayı çektiklerini öğrendim"
Dolandırıcılık olayının olduğunu mahalle sakinlerinin bilgi vermesi üzerine öğrendiğini kaydeden Muhtar Yapan, “Sabah saatlerinde dostlarım bana mesaj atmaya başladı, 'Facebook hesabın kopyalanmış, onunla bir ilgilenir misin' diye. Girip baktığımda kopyalandığını gördüm. Vatandaş, 4 bin 500 lira gibi bir parayı dağıttığımızdan bahsetmiş. Tabii ki bizim tarafımızdan böyle bir durum yok. Hemen engelledik, hesabı şikayet ettik. Tekrar sosyal medyada paylaşım yaptık. Ondan sonra sosyal medyadan yazan ya da arayan çok fazla kişi oldu. Bu arkadaşlarımızı uyardık, engellemelerinden ve şikayet etmelerinden bahsettim. Mahallemizden bir şahsın bu yazışmalar neticesinde kart bilgilerini verdiği ve 9 bin lira gibi bir parayı çektiklerini öğrendim" dedi.
"Muhtar ya da kamu çalışanı kimseden para istemez"
Vatandaşlara bu tarz dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olmasını söyleyen Yapan, "Bizim telefon numaralarımız herkeste var. Bu tür yazışmalara itibar edilmemesini istiyorum. Bu tür yazışmaları görünce telefonla arayarak bilgi alınarak hareket edilmesi daha uygun olacaktır. Hiç kimse bu tür olaylara itibar etmesin. Bir muhtarın ya da bir vatandaşın bir işi olduğunda telefonla iletişime geçilsin veya bizzat şahsi olarak ziyaretine gitsin. Muhtar ya da kamu çalışanı kimseden para istemez. Belki ikili ilişkiler sonucunda bu tür konular gündeme gelebilir. Sosyal medyadan ya da telefonla arayarak kimseden para isteme durumu olamaz. Kimsenin telefonla ya da sosyal medyadan kart bilgilerini paylaşmamalarını rica ediyorum” diye konuştu.
Arun Acumsal