Kendilerini fotoğraf ile ifade ediyorlar

Bornova’ya bağlı olmasına rağmen kentin kenarında kalmış Çimentaş Ortaokulu’nda açılan fotoğraf atölyesi sosyal ve kültürel nedenlerle fırsat eşitliğinden yaralanamayan öğrencilere ulaşarak, bir şeyler üretmeyi amaçlıyor


  • Oluşturulma Tarihi : 11.01.2016 08:57
  • Güncelleme Tarihi : 11.01.2016 08:57
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Kendilerini fotoğraf ile ifade ediyorlar

E. ÇAĞLA GENİŞ

İzmir'in Bornova İlçesi’ne bağlı Çimentaş Ortaokulu’nda, beden eğitimi öğretmeni ve fotoğraf sanatçısı Serkan Çolak’ın öncülüğünde 2015-2016 eğitim öğretim yılında kurulan fotoğraf atölyesinde, katılımcı öğrenciler arasında fotoğrafla ilk kez tanışan çocuklar yer alıyor.

Atölye, öğrencilerin hayatı anlama ve anlamlandırma pratiğinde farklı bakış acıları geliştirerek ifade yeteneklerini kullanmalarına imkan sağlamayı amaçlıyor. Projeye sponsor desteği sağlayan Çimentaş Fabrikası, çocuklar için 10 adet fotoğraf makinesi temin ederek çalışmanın sergi ve kitaplaşması konusunda da destek vereceğini açıkladı. Projeye destek vermek isteyen gönüllü kişiler de kullanmadıkları fotoğraf makinelerini çocuklara yollayarak dayanışma sağlıyor.

ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR SERGİLENECEK

Temel fotoğraf eğitimi süreciyle başlayıp pratikte alan çekimleri ile devam eden çalışmada fotoğraf sergilerine geziler yapılıyor ve okulda fotoğraf sanatçıları ile buluşmalar düzenleniyor. Workshoplar şeklinde gelişen sanatçı buluşmalarında ilk konuk ise, belgesel fotoğrafçı Mehmet Ünal oldu. Projenin sonunda öğrencilerin kendi belirledikleri temalar çerçevesinde ürettikleri fotoğraflar sergilenerek kitap haline getirilecek. Atölye derslerinde çok eğlendiklerini söyleyen öğrenciler, böyle bir imkan sunulduğu için kendilerini ayrıcalıklı hissettiklerini belirtti. Öğrenciler, fotoğraf çekme yeteneklerinin geliştiğini ifade ederek, “Artık çevremize daha bilinçli bakıyoruz. Kadrajı, fotoğrafı çekmemiz gereken doğru anı çok iyi anladık. Ayrıca kendimizi ifade edebilmemiz için sanat oldukça etkili” dedi.

 “AB PROJELERİ’NE BAŞVURU YAPTIK”

Uzun süredir projeyi hayata geçirmeyi isteyen beden eğitimi öğretmeni ve fotoğraf sanatçısı Serkan Çolak, “Bu projenin yapılma amacı öğrencilerimizin hayatı anlama ve anlamlandırma pratiğinde farklı bakış acıları geliştirebilmeleri ve ifade yeteneklerini kullanmalarına imkan sağlamaktır. Ayrıca çeşitli sergileri görerek başka dünyaların farkına varmaları, sanatçı buluşmalarında da kendilerine rol model olarak seçebilecekleri alternatifleri görmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Çimentaş Fabrikası çocuklar için 10 adet fotoğraf makinesi temin etti ve çalışmanın sergi ve kitaplaşması konusunda da desteklerini vereceklerini belirttiler. ‘Benim Gözlerim Benim Hayatım’ adıyla projelendirdiğimiz bu çalışmayla AB Projeleri programına başvuru yaptık. Gerekli süreçler ve işlemler yapıldıktan sonra başvuru kabul edildiğinde başka bir ülkeden bulunacak proje ortağıyla çalışmalar yapılması planlanıyor. Atölye katılımcısı öğrencilerimizin başka ülkeler ve kültürleri yakından tanımaları açısından çok faydalı olacak” ifadelerinde bulundu.

“ÖĞRENCİLERİN UFKU GENİŞLİYOR”

Okul müdürü Gürcan Temizel, kültürel etkinlikler sayesinde öğrencilerin bir adım ileri gittiğini vurgulayarak,  “Yapılan çalışmaları öğrencilerimizin sosyal ve kültürel anlamda ufkunu genişleten bir yol olarak görüyorum. Elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. AB Projeleri programına başvuru yaptık. Eğer kabul edilirsek çocuklarımız için çok önemli bir deneyim olacak” diye konuştu.

 

 

Haber Merkezi