Sayfa Yükleniyor...
Muhtarın Sesi sayfamızda bugün sizler için Karabağlar, Kazım Karabekir Mahallesindeyiz. Mahallemizin muhtarı ikinci dönemini gerçekleştirmekte olan Muharrem Gülgü. Mahallede daha çok orta ve altı gelir düzeyine sahip vatandaşlar ikamet ediyor. Ulaşım ve bakımsızlıktan dolayı sıkıntının olduğu gözlemlenen mahallede en büyük tehlike ise, Atsushi Miyazaki parkında bulunan iki tane elektrik trafosunun yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olması
TANER UYANIKER
Karabağlar- Kazım Karabekir Mahallesi
Muhtarın Sesi sayfamızda bugün sizler için Karabağların Kazım Karabekir Mahallesindeyiz. Mahallemizin muhtarı ikinci dönemini gerçekleştirmekte olan Muharrem Gülgü. Muhtarımızın dedesi 30, babası ise 15 yıl boyunca muhtarlık görevinde bulunmuş. Ailesinin 3. kuşak muhtarı konumunda. Mahalle sakinlerinin bu aileye bakışlarının ne kadar olumlu olduğunun da bir göstergesi durumunda. Mahallemize ilk muhtarlık 1962 yılında kuruluyor. Mahallemizde daha çok orta ve altı gelir düzeyine sahip vatandaşlar ikamet ediyor. Ulaşım konusunda sıkıntı yaşadıkları gözlemleniyor. Otobüsler seyrek aralıklarla vatandaşlara hizmet veriyor. Mahallemizin bunun dışındaki sorunu, Atsushi Miyazaki parkında bulunan iki tane elektrik panosunun yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olması. Onu taşıyan duvarın yan durduğunu belirten Gülgü, Her an duvar göçebilir ve bunun sonucunda ölümlü vakalar meydana gelebilir dedi.
Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız Muhtarın Sesi sayfamızda bugünkü konuğumuz Karabağların Kazım Karabekir Mahallesi. Mahallemiz daha çok orta ve altı gelir düzeyine sahip bireylerin ikamet ettiği bir yer görüntüsünde. Karabağların eski mahallelerinden birisi olan mahallemiz 1962 yılında kuruluyor. O dönem için Yeşilyurtun tek mahallesi konumundayken ilerleyen yıllardan buradan 10 mahalle daha çıkıyor. 1962 yılında kurulan mahallemizi 1963 yılından beri tek bir aile yönetiyor. Mahallemizin şimdiki muhtarı olan Muharrem Güler muhtarlıkta ikinci dönemini icra etse de, dedesi 30, babası ise 15 yıl boyunca bu koltukta oturmuş. Bu kadar uzun süredir tek bir ailede olması iyi hizmetin göstergesidir. Mahallemizin şikayetlerinden birisi yeterli derecede temizlik personelinin olmamasından kaynaklanan kirlilik. Bütün Yeşilyurtu 4 süpürge elemanının, 10 parkı ise tek kişinin temizlediğini söyleyen muhtar Gülgü, bu eleman azlığı sonucunda yeterli hizmetin eksik kaldığını söylüyor. Mahallemizin asıl sorunu ise, Van depreminde hayatını kaybeden japon Atsushi Miyazakinin adını alan Parkta bulunan iki elektrik trafosunun yıkılmak üzere olması. İstinat duvarının çökmek üzere olduğunu belirten Gülgü, TEDAŞa durumu iletmemize rağmen böyle bir bütçemiz yok dediler. Belediye zaten benim alanıma girmiyor diye bakmıyor. O trafolar göçerse tüm elektrik sistemi gidebilir, bunun yanında orada bulunan vatandaşlarda hayatını kaybedebilir. Böyle ciddi bir olayın es geçilmesine anlam veremiyorum dedi.
52 YILLIK MUHTARLIK
Muhtar olma sürecinden bahseden Gülgü, bu kararı vermesinde dedesinin ve babasının daha önce bu görevde bulunmasının etkili olduğunu ifade etti. Gülgü, Aile olarak mahalle kurulduğundan beri muhtarlık yapıyoruz. Bunun yanında burada doğup büyümem ve mahalleyi çok iyi tanımam etkili oldu. Mahallenin sorunlarını biliyordum. Muhtarlığa aday olurken hep mantık çerçevesinde sözler verdim. Yapamayacağım hiçbir şeyin sözünü vermedim. Mahallemde herkesin faydalanacağı sosyal projeler üretmek isteğindeydim. Bunları da yapmaya gayret gösteriyoruz. Bunun yanında bana oy veren tüm vatandaşlara karşı mahcup düşmemek için çalışıyoruz dedi.
PARKTA ÖLÜM TEHLİKESİ!
Van depreminde hayatını kaybeden japon Atsushi Miyazakinin adını alan Parkta bulunan iki elektrik trafosunun yıkılmak üzere olduğunu söyleyen Gülgü, buraya önlem alınmasını istedi. Gülgü, Bu trafoların her biri 20 ağırlığındadır. Bu trafolar yan yatmış durumda. Bu trafoyu taşıyan istinat duvarı kaymış bir vaziyette. Her an yıkılabilir. Eğer burası yıkılırsa bütün hatlar patlar. Bunun yanında bu trafolar parkta bulunmaktadır ve insanların yoğun olduğu bir saatte yıkılırlarsa çok sayıda vatandaşın zarar görmesine neden olabilir. Bunu defalarca TEDAŞa bildirdik bize cevap olarak bütçemiz yok dediler. Eğer yıkılırsa nasıl bir açıklamada bulunacaklar? Belediyeye söylediğimizde bize haklı olarak kendilerinin görev alanına girmediğini söylüyorlar. Bu durumda mahalleli olarak kaderimizi bekliyoruz diye konuştu.
TEMİZLİKTE SORUN
Temizlik işleriyle ilgili olarak sorun yaşadıklarını söyleyen Gülgü, Karabağlarda 367 kişi temizlik işlerine bakıyor. Bunların 100 kişisi zaten ortalıkta görünmüyor. Yeşilyurtta sadece 4 kişi yerleri süpürüyor. Bu kişiler haliyle her yere yetişemiyor. Bu da mahallede kirliliğe neden oluyor. Mahalleli kendi evlerinin önlerindeki çöp koyteynırlarnı başka komşusunun evinin önüne ittiriyor. Öteki orada istemiyor. Buna bir çözüm bulmaları gerekmektedir. Karabağlarda bir tane çöp süpürme aracı var. Bu araçta tüm Karabağlara yetmemektedir. Mahalle sayısıyla orantı aldığımızda 58 günde bir aracın geldiği anlamına geliyor. Yeşilyurtta bulunan parklarda 10 parka 1 tane personel düşüyor. Bu kişi bu kadar parka nasıl baksın. Haliyle hepsine yetişemiyor. Bunun sonucunda parklarımız haliyle bakımsız bir halde oluyor dedi.
Sokak hayvanları ve TEDAŞtan şikayet eden muhtar Gülgü, şunları söyledi: Mahallemizde çok sayıda başıboş köpek bulunmaktadır. Bu köpekler insanlara saldırmaktadır. Çok sayıda vatandaşlar bu hayvanlar tarafından ısırıldı. Bu konu hakkında yeni bir kanun çıkartılmalıdır. Bunun dışında TEDAŞla ilgili problem yaşıyoruz. Sokak lambalarımızın bazıları yanmıyor. Bu konu hakkında bilgi vermemize rağmen uzunca bir süre bakımı yapılmıyor. Bu kurum devletin elindeyken daha iyiydi.
Mahallenin Künyesi:
Mahallenin nüfusu: 13500
Mahallenin seçmen sayısı: 8650
Mahallenin posta kodu: 35370
Mahallenin cadde sayısı: 4
Mahallenin sokak sayısı: 63
Mahallenin muhtarı: Muharrem Gülgü
Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan kurumlar:
Mahallede 1962 yılında muhtarlık kuruluyor. Yeşilyurtta kurulan ilk muhtarlık olan mahallemiz sınırları Cennettepeye ve Limontepeye kadar dayanırken daha sonra 10 tane ayrı mahalleye ayrılmış. Mahallemizde sağlık ocağı ve cami bulunmuyor. Bunun yanında birer tane ilkokul, ortaokul ve lise bulunuyor.
Muammer Güler Kimdir?
1976 yılında İzmirde doğdum. Doğma büyüme bu mahallede ikamet etmekteyim. Meslek lisesi mezunuyum. Evliyim ve bir kızım var. Muhtarlıktan önce matbaacılık sektörüyle uğraştım.
Haber Merkezi