Sayfa Yükleniyor...
Kadına şiddete tepki için organize edilen Notalar Şiddete Karşı Projesinin tanıtım toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcana göndermede bulunarak, İstediklerimize börek yapma özgürlüğüne sahibiz dedi
TANER UYANIKER
İzmirde müzik eğitmeni Muharrem Dayançın son zamanlarda artan kadına karşı şiddeti engellemek adına organize ettiği Notalar Şiddete Karşı Projesinin tanıtımı Tarihi Havagazı Fabrikasında gerçekleşti. Tanıtıma CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Bökenin yanı sıra birçok sivil toplum örgütü ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunun eşi Türkegül Kocaoğluda katıldı.
BİR NOTA DUYMAK İSTİYORUZ
Projenin öneminden bahseden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, dünyada ve Türkiyede kadına karşı şiddetle mücadelenin insanlık mücadelesi olduğuna dikkat çekti. Böke ayrıca siyasetin kadına yönelik dilinin değişmesi gerektiğini söyledi. Kadına karşı şiddetin yıllarca olduğunu ama son zamanlarda git gide çoğaldığını vurgulayan Böke, Bir nota duymak istiyoruz. Bu sisin dağılmasını birlikte yaşamanın güzelliğini, ortak yaşamın bizi zenginleştirdiğini tatmak istiyoruz. Bu proje müzik ve şiddetin kadın üzerindeki etkisiyle değil sisi dağıtmakla ilgilidir. Bu proje bireysel, bölgesel bir proje değil, Türkiye projesi olma potansiyelini taşıyor. Kadına şiddet bireysel, bölgesel bir sorun değil, toplumsal ve evrensel bir sorundur. İnsana şiddet dediğimiz zaman her birimizin hayatın içinde yaşadığımız bir sorun. Bundan dolayı bu projeyi önemsiyorum. Çözümün bizde olduğunu hatırlattığı için önemsiyorum. Kadına şiddetle mücadele insanlık mücadelesidir. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı çıkarsak ilk adımı atmış oluruz şeklinde konuştu.
BÖREK GÖNDERMESİ
AK Parti iktidarı döneminde kadına karşı şiddetin tırmandığını söyleyen Böke, Kadına şiddetin son 7 yıl içinde yüzde bin 400 arttığı gerçeğini unutmamalıyız. Biz yaşıyoruz şiddeti. Türkiye vatandaşları olarak biz yaşıyoruz. Çözümü de bizden geçiyor. Çözüm ne derseniz; ilk çözümün siyasetin dilinden geçtiğini düşünüyorum. Bizler kadınlar olarak istediğimiz zaman istediklerimize börek yapma özgürlüğüne de kahkaha atmak özgürlüğüne de sahibiz. En üstteki şahıstan başlayarak kadına değer veren bir dilin mutlaka Türkiye siyasetine yerleşmesini diliyorum. 2014ten bu yana 258 kadın erkek şiddetiyle öldü. Bu bildiğimiz rakam. Ölümle sonuçlanan. Daha bilmediklerimiz var. Kadına şiddette af diye bir kavramdan söz edilmemelidir. Birinin kravat taktı, iyi niyetli diye affa uğraması kabul edilebilir bir şey değildir. Ceza indirimlerinin ortadan kalkması gereklidir dedi
50 MAĞDUR KADINA ULAŞILACAK
Projenin başında yer alan müzik eğitmeni Muharrem Dayanç, 50 mağdur kadına ulaşmak istediklerini belirterek 4 aylık süreyi kapsayan projede haftada 2 gün 2 saat Konak Merkezde çalışmalar yapacaklarını söyledi. Dayanç, Müzik, kelimelerle anlatılamayan duyguların, düşüncelerin dilidir. İnsan ruhunun derinliklerinin seslerle hayat bulmasıdır. Müzik herkesin anlayabildiği ve anlayabileceği yegâne dildir. Müziğin ve sanatın; İzmirde dezavantajlı gruplar olarak tanımlanan cezaevindeki mahkûm çocuklar, engelli ve lösemili çocuklar üzerinde yapmış olduğum projelerimizin ne gibi olumlu etkiler yarattığını ve kişisel gelişim süreçlerine nasıl katkı oluşturduğunu gözlemleme fırsatı bulduk. Ayrıca projemiz, Notalar Şiddete Karşı Projesi aralık ayında İzmir Devlet Senfoni Orkestrası işbirliğiyle yapılacak konser ile taçlandırılacaktır ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi