Mahallede otopark sorunu

“Muhtarın Sesi” sayfamızda bugün sizler için Karşıyaka’nın Alaybey Mahallesi’ndeyiz. Mahallemizin muhtarı bu görevde ikinci dönemini sürdüren Servin Akkuş. Mahallemiz Karşıyaka’nın en eski yerleşim merkezlerinden birisi konumunda bulunuyor. Mahallenin sorunu ise dar sokakların fazla olması ve bu nedenle oluşan otopark ve çöp problemi olarak göze çarpıyor


  • Oluşturulma Tarihi : 15.08.2015 06:56
  • Güncelleme Tarihi : 15.08.2015 06:56
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Mahallede otopark sorunu

Karşıyaka- Alaybey Mahallesi

Mahalleyi tanıttığımız ve sorunlarını ele aldığımız “Muhtarın sesi” sayfamızda bugünkü konuğumuz Karşıyaka’nın Alaybey Mahallesi. Mahallemiz Karşıyaka’nın en eski yerleşim yerlerinden birisi olmasının  yanı sıra merkeze yakınlığıyla da dikkat çekiyor. Orta ve üstü gelir düzeyine sahip bireylerin çoğunlukta yaşadığı mahallemiz sahile yakın olması nedeniyle ulaşım sorunu da yaşamıyor. Mahallemizin muhtarı ise ikinci dönemini sürdüren Servin Akkuş. Mahallemizin sorunlarına gelecek olursak başlıca problem dar sokaklar olarak göze çarpıyor. Bir de mahallede otoparkın bulunmaması bu sorunu katlıyor. Mahalle sakinlerinin araçları park edecek yer bulamadıklarını söyleyen Akkuş, mahallerinde otopark içinde bir alanın bulunmadığını söyledi. Dar sokaklar nedeniyle çöp konteynırını koyacak yer bulamadıklarını ve insanların bunları kendi evlerinin önünde istemediklerini söyleyen Akkuş, bu konu hakkında büyük sorun yaşadıklarını belirtti.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART”

Muhtar olma sürecinden bahseden Akkuş, “Eski muhtarımızı babam çok iyi tanıyordum. Aday olmayacağını söyledi ve benim aday olmamı istedi. Bende düşündüm sonra küçük bir kamuoyu araştırması yaptım ve adaylığımı koydum. Seçim döneminde de çok fazla mücadele verdim. Bunun sonucunda da mahalle halkının teveccühüyle seçimleri kazandım. Mahalle sakinlerini seviyorum onlar da beni seviyor. Güzel bir iletişimimiz var” dedi.

Mahallelerinde dar sokakların çok fazla olduğunu belirten Akkuş, bu sokakların düzelmesi için bir kentsel dönüşümün olması gerektiğini vurguladı. Akkuş, “Binaların yerinde değil de, planlı-programlı, içinde parkları, otoparkı olan bir kentsel dönüşüm gerekiyor. Dar sokakların olması her bakımdan bize sorun yaratmaktadır. Öncelikle insanlar evlerinin önüne çöp konteyneri konulmasını istemiyor. Boş bir alanımız olsa çöpler oraya konulacak ama olmadığı için mecburen sokak aralarına konuluyor. Bu kez de insanlar çöp konteynerlerinin yerlerini değiştiriyor. Kendi aralarında tartışmalar ortaya çıkıyor. Şimdi belediyemizden çöp konteynırlarının oldukları yerlere sabitlenmesini istiyoruz. Bazı çöp konteynerleri yapıldı. Böylelikle çöp sorunu da çözülmüş olacak” şeklinde konuştu.

“OTOPARK GEREKİYOR”

Mahallede otoparkın olmamasının büyük bir sorun teşkil ettiğini belirten Akkuş, “Çarşıya yakın olmamız nedeniyle otopark sorunu yaşıyoruz. Birde mahallede dar sokakların ve boş alanların olmaması bu sorunu daha da tetikliyor. İnsanlar araçları park edecek yer bulamıyor. Biz konu hakkında şikayetimiz ilettiğimizde bize ‘boş bir alan söyleyin biz yapalım’ deniliyor. Mahallede boş bir alan bulunmuyor. Bu sorun nasıl çözüme kavuşacak şu an için muammada bulunuyor” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin açtığı muhtar masasından dolayı memnuniyetini dile getiren Akkuş, “Yapılan bu çalışma sayesinde sorunlarımız daha hızlı ve sağlıklı bir çözüme kavuşuyor. Biz mahalleyle ilgili yaşadığımız sıkıntıları muhtarlar masası koordinatörü Hasan Kaya Bey’i arayarak bildiriyoruz. Onlar da bu sorunun çözümü için belli kurumlara ulaşıyorlar. Biz her kurumu teker teker aramak yerine tek bir yeri arayarak bu sorunu çözümü kavuşturuyoruz” diye konuştu.

Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Alaybey Mahalle Merkezi’nde yapılan çalışmalardan bahseden  Akkuş şunları söyledi: “Cilt bakımı, dikiş nakış, iğne oyası gibi kurslarımız bulunuyor. Bu kurslarımıza mahallemizin kadınları yoğun ilgi gösteriyor. Her kurs için yaklaşık 25 kişi eğitim alıyor. Bu sayı daha fazla olabilir ama yerimizden dolayı bu kadar kişi alabiliyoruz. Ev hanımları yanı sıra çalışan bayanlarda yoğun ilgi gösteriyor bu kurslarımıza.”

“ÜCRETLER ARTIRILMALI”

Muhtarların sorunlarına değinen Akkuş aldıkları ücretlerin düşüklüğünden yakındı. Akkuş, “Aldığımız 870 lira gibi bir para birde bunun yarısını Bağkur’a yatırıyoruz. Muhtarlar olarak ne yazık ki sosyal güvencemizi kendimiz karşılıyoruz. Bu ücreti de yatırınca bize para kalmamaktadır. Bu aldığımız ücretlerin artırılması gerekmektedir. Bütün gün burada vatandaşların dertleriyle ilgileniyoruz. Yaptığımız işe göre aldığımız ücret az oluyor” ifadelerinde bulundu.

Mahalle halkı için muhtarların önemine dikkat çeken Akkuş, “Vatandaşlar her türlü konu hakkında bize danışmak için geliyorlar. Özellikle bayan muhtar olmamız nedeniyle vatandaşlar daha rahat hareket ediyor. Sosyal hizmetle rolsün diğer konular olsun Vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. onları gitmeleri gerektiği yerlere yönlendiriyoruz” dedi.

 

Servin Akkuş Kimdir?

İzmir Karşıyaka doğumluyum. Orta ve lise eğitimimi de Karşıyaka’da tamamladım. Şimdi açıktan Kamu Yönetimini 2. Sınıf öğrencisiyim. 2 çocuğum var. Muhtarlıktan önce eğitmenlik yaptım.

 

Mahallenin tarihçesi ve mahallede bulunan resmi kurumlar:

Mahallemiz Karşıyaka’nın ilk doğuşundan itibaren oluşan bir yerleşim yeri konumunda bulunuyor. Karşıyaka’nın oluşumu bu mahallemizde itibaren başlıyor. Mahallede Halk Eğitim Merkezi, Ortaokul, Alaybey Cami ve 2 tane aile hekimliği bulunuyor.

Mahallenin künyesi:

Mahallenin nüfusu: 10850

Mahallenin seçmen sayısı: 6122

Mahallenin posta kodu: 35060

Mahallenin cadde sayısı: 6

Mahallenin sokak sayısı: 27

Mahallenin muhtarı: Servin akkuş

 

 

Haber Merkezi