Sayfa Yükleniyor...
Mimarlık sektöründe sosyal bir ekosistem yaratan ArchEvents’ın kurucusu Çelik, gönüllü yürüttükleri çalışmalar ile mimari alanda yenilikçi fikirler geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Mimarlık sektöründe sosyal bir ekosistem yaratan ArchEvents’ın kurucusu Yusuf Bahadır Çelik, yürüttükleri çalışmalarla mimari alanda yenilikçi fikirler geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bilim ve sanatın kesiştiği noktada yer alan mimarlık sektörünü oluşturan paydaşların birbirleriyle etkileşimde bulunması amacıyla kurulan ArchEvents, genç ekibiyle büyümeye devam ediyor. Platformun kurucusu olan 24 yaşındaki Çelik, mimarlık ve tasarım gruplarının yeni fikirlere erişmesini amaçladıklarını belirterek mimarlık sektöründeki bu çalışmalarının başka sektörlere de ilham kaynağı olabileceğini ifade etti.
Sektör içinde genellikle kısıtlı sosyal çevrelerde çalıştıklarını ifade eden Çelik, ArchEvents sayesinde mimarlık sektörünün sosyalleşme imkanı bulduğunu belirtti. Platform ile yenilikçi fikirlerin geliştirilmesini amaçladıklarını belirten Çelik, diğer sektörlere de öneride bulunduğu açıklamasında; “2020 yılında, mimarlara ve mimarlıkla yakın ilişkide olan meslek gruplarına sektördeki son gelişmeleri takip etme, deneyimlerini paylaşma ve yeni bağlantılar kurma fırsatları sunmak amacıyla ArchEvents kuruldu. Mimarlık alanında daha güçlü bir topluluk oluşturmayı hedeflerken bunu kendine özgü bir platform oluşturarak yapmaya çalışıyoruz. Platformumuzdan sadece mimarlar değil, şehircilik ve tasarım sektörlerinin aktörleri de faydalanıyor. Katılımcı ve sosyal bir ekosistem oluşturmayı hedefleyerek atölyeler, söyleşiler ve yarışmalar gibi içerikleri sektöre 20’ye yakın genç ve gönüllü ekibimizle kullanıcılara ulaştırıyoruz. Amacımız, mimarlık ve tasarım topluluklarında yenilikçi fikirlerin gelişimine katkı sağlamak ve profesyonel ile akademik bağları güçlendirmektir. Etkinlik duyurularıyla yetinmeyip kullanıcılarımız arasında anlamlı bağlar kurmaya; etkinlikler, atölyeler ve yarışmalar düzenleyerek mimarlık ve tasarım dünyasına aktif katkılar sağlamaya odaklanıyoruz. Aslında mimarlar olarak sosyallikten uzak, kısıtlı çevrelerde çalışıyoruz. ArchEvents sayesinde iş hayatının monotonluğundan da uzaklaşıyoruz. Bu, tüm meslek grupları için de geçerli. Her meslek grubu, kendi içinde fikir alışverişinde bulunma, bağ kurma ve sosyalleşme imkanı bulabilir. Diğer sektörler de kendi imkanları el verdiği ölçüde bu tarz oluşumlar kurmalı” diye konuştu.
Oluşturdukları platformdan sektör içindeki her yaş grubundan insanın faydalandığını açıklayan Çelik, platformun iş arayanlar ile işverenlerin de buluşmasına katkı sunduğunu belirtti. Sektör çalışanlarına erişmek için farklı etkileşim yollarının benimsendiğini belirten Çelik, açıklamalarını şu sözlerle bitirdi: “İletişim sponsoru olduğumuz öğrenci kulüpleri ve organizasyonlara etkinliklerini daha geniş bir kitleye duyurma imkanı sunuyoruz. 100’den fazla kulüp ve organizasyonla iş birliği yapma imkanı bulduk. Ayrıca, sektördeki kariyer fırsatlarına ulaşımı kolaylaştırarak profesyoneller, yeni mezunlar ve öğrenciler için iş ve staj ilanları yayınlıyoruz. Mimarlık okuyanlar ve yeni mezunlar için network oluşturma fırsatı bulunan platformdan sadece gençler değil, sektörde yıllarını geçirmiş ileri yaşa sahip kullanıcılar da faydalanma imkanı buluyor. 18-30 yaş kesimi için sosyal medya etkileşimleri kullanırken ileri yaştaki kullanıcılarla ise e-posta bülteni ve web sitesi gibi imkanlarla iletişim kuruyoruz. Herkesin katkıda bulunabileceği kolektif bir ortamımız var. Mimarlık ve tasarıma ilgi duyan herkesi yarattığımız bu platforma davet ediyorum.”
BERKAY ERDEN