Tok kalmanın sırrı sirkede saklı

Diyetisyen Derya Zünbülcan, bir beslenme uzmanı olarak en sık karşılaştığı sorunun kilo vermenin sırrı ne olduğu yönünde olduğuna dikkat çekerek, yapılan son çalışmaların da sağlıklı bir diyete ilave edilen üzüm ve elmadan elde edilen sirkenin destek olduğunu açıkladı


  • Oluşturulma Tarihi : 09.10.2015 08:34
  • Güncelleme Tarihi : 09.10.2015 08:34
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Tok kalmanın sırrı sirkede saklı

EMİNE YALÇIN

Tok kalmanın sırrının sirkede saklı olduğu yönünde açıklamalar yapan Diyetisyen Derya Zünbülcan, yapılan son çalışmaların da sağlıklı bir diyete ilave edilen üzüm ve elmadan elde edilen sirkenin destek olduğunu açıkladı.

İŞTAH KONTROLÜNÜ SAĞLAR

Diyetisyen Derya Zünbülcan, salataya elma sirkesi ekleyerek daha uzun süre tok kalınabileceğini ifade ederek,  “İsviçre’de yapılan bir çalışmaya göre karbonhidrat ağırlıklı bir öğün sonrası tüketilen 2 yemek kaşığı elma sirkesi kan şekerini sirke tüketilmeyen öğünlere göre yüzde 23 oranında daha düşük tutuyor. Yapılan başka bir çalışmada da ekmek, makarna, pilav gibi karbonhidrat yüklü bir öğün sonrası sirke tüketen bireylerin tüketmeyenlere göre kendilerini daha tok hissettiği bilimsel olarak ispat edilmiştir” dedi.

KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Tip 2 diyabetli bireyler ile yapılan bir çalışmada yatmadan önce tüketilen elma sirkesinin bir sonraki gün sabah ölçülen açlık kan şekerini düşürdüğü gösterilmiş olduğunu da açıklayan Zünbülcan, kan şekerinin dengelenmesi kilonun daha rahat ve kolay verilmesine imkan sağlanması demek olduğunu söyledi. Zünbülcan, “Her şeyde olduğu gibi sirkede de ‘azı karar, çoğu zarar’ prensibi geçerlidir. Sirke asidik olduğu için aşırı tüketimi yemek borusu ve mideyi rahatsız edebilir. Günde 1 yemek kaşığından fazla kullanılmamalıdır” diye konuştu.

AÇ KARNA KULLANILMAMALI

Zünbülcan, sirke hakkında bilinen en büyük yanlışın sabah aç karna tüketilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyerek, sirkenin sabah aç karna tüketildiğinde mideye zarar verebileceğini söyledi. Zünbülcan, sözlerini şu şekilde bitirdi: “Uzun vadede midenin delinmesine bile neden olabiliyor. Bu nedenle sirkeyi tüketmek istiyorsanız tok karnınıza bal ile birlikte ve ya salataların içerisinde tercih etmelisiniz.”

Haber Merkezi