BİR MEKAN BİR YEMEK

2005 yılında Kültür Mahallesi’nde kurulan Reyna Kumru İşletmecisi Yavuz Yeşil amaçlarının müşterilerine daha kaliteli hizmet vermek olduğunu söyledi


  • Oluşturulma Tarihi : 21.07.2015 06:35
  • Güncelleme Tarihi : 21.07.2015 06:35
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
BİR MEKAN BİR YEMEK

KEVSER KURUDAN

Genç bir kitleye hitap ettiklerini ve Kültür Mahallesi’nin Kumrucular Sokağı olarak bilindiğini söyleyen Yavuz Yeşil, tüketimin başta kumpir, hamburger, pizzaya yönelik olduğunu söyleyerek, “İşletmemiz aynı anda ortalama 60-70 kişiye hizmet edebilecek kapasitede. Biz üç kardeşiz yaz aylarında İzmir boşaldığı için diğer artı iki elemanla toplamda beş kişiyle idare edebiliyoruz. Mesleğimizin zorlukları arasında ilk olarak kış aylarında dışarıda olmamız geliyor. Diğer bir zorluğumuz ise tüketime dayalı aldığımız malzemelerin fiyatlarında sürekli bir artış olması.  Aldığımız malzemelerin sürekli artmasına rağmen bizim zam yapamamamız kazancımızı düşürüyor. İnsanların gelir seviyesi belli. Bize gelenlerde zaten annesinin babasının eline bakan gençler. Alsancak gibi yerlerin kiraları çok pahalı. Bizim sokağımızda ise 5,5 milyara da kiralık yer var, 3 milyara da. Dershane ve okulların açık olduğu dönemlerde işlerimizde hareketlilik olurken yaz aylarında bu hareketlilik aniden kesiliyor. Müşterilerimizin ilk tercihi kumpir, ikinci olarak pizza, üçüncü olarak da kumru oluyor. 2005’den bu yana konseptimizde ve ürünlerimizde bir değişiklik yapmadık. Aynı çizgide gitmeye devam ediyoruz. 10 yıllık bir geçmişe sahip olduğumuz için sokağın eskilerindeniz diyebilirim” diye konuştu.

“PARA GÜVENLE HARCANMIYOR”

Eski yılları ve şimdiki zamanı kıyasladığında eskiden işlerinin çok daha iyi olduğunu söyleyen Yeşil, önceleri insanların alım gücünün çok daha fazla olduğunu ve güvenle paralarını harcayabildiklerini söyleyerek, “Canlılığın biraz da gelen yabancı turistlerin sayısı ile de ilgisi var. Önceden sokağımıza çok daha fazla turist gelirdi. Son yıllarda neden gelmediklerini ya da geliyorlarsa da neden sokağımıza gelmeyi tercih etmediklerini bilemiyorum. Sevgi yolunda olduğu gibi sokak trafiğe kapatılsaydı ve Agora’ya kadar uzatılsaydı Kültür Mahallesi daha da işlevsel bir mahalle olabilirdi. Gazetelerden okuduğumuz kadarıyla bu sene ülkemize gelen yabancı turistlerin sayısında diğer yıllara oranla çok daha büyük bir düşme yaşanmış. Bayram arifelerinde bile sokaklarda insan yok. Önceden tüm sokaklar ana baba gününe dönerdi ve harika bir canlılık yaşanırdı. İnsanlar genelde harcamalarını tatile yönelik yaptıkları için Kemeraltı’na alış veriş yapmaya gidiyorlar” dedi.

KUMPİR TARİFİ

İlk olarak patateslerimizi iri olanlardan seçiyoruz. Sonrasında ise bölmeden tüm olarak fırına atıyoruz.  İyice kızarmış olan patateslerimizi ikiye ayrılmayacak şekilde kesiyoruz. Patates içini iyice tereyağı ve kaşar ile karıştırıyoruz. Sunmuş olduğumuz müşterilerimizin hoşuna giden mezeleri ilave ederek ikram ediyoruz. Mezelerimiz arasında mısır, rus salatası, közlenmiş patlıcan, haydari, vitamin dediğimiz turşu, bezelye, havuç karışımı bir içimiz, mantar, yine Meksika dediğimiz çeşitli zeytinlerden oluşmuş bir içimiz var. Semizotu, İtalyan, tavuk, salam sosis karışımlarımızda mevcut.

Haber Merkezi