Sayfa Yükleniyor...
Aşırı kiloları nedeniyle hayatı zindana dönen, ancak 7XL bedene sığan 18 yaşındaki Polat Ökmen, tüp mide ameliyatıyla kilolarından kurtuldu
ANIL YIKGEÇ
Aşırı kiloları yüzünden 18 yaşında hayata küsen İstanbullu Polat Ökmenin hayatı, geçirdiği tüp mide ameliyatından sonra değişti. Çocukluk yaşlarından beri yemek yemeyi çok seven ve gün geçtikçe kiloları artan Ökmen, 17 yaşında 153 kiloya ulaştı. Şeker ve karaciğer yağlanması gibi sağlık problemleri yaşamaya başlayan genç, ameliyat olmaya karar verdi. O günleri, Kilolarım, hem sağlığımı hem de sosyal hayatımı etkilemeye başlamıştı. Günlük aktivitelerimde zorlanıyordum. Hayata çok umutsuz bakıyordum sözleriyle anlatan Öktem, hayatında yeni bir sayfa açtı.
KABİNLERE KÜSMÜŞTÜM
Hem sağlığını hem sosyal hayatını olumsuz etkileyen kilolardan İzmir Özel Gazi Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Serdar Kaçar tarafından gerçekleştirilen tüp mide ameliyatı sayesinde kurtulan Ökmen, 1 senede 63 kilo vererek, 153ten 90 kiloya inmeyi başardı. Eskiden yaşadığı sorunları artık gülerek hatırladığını söyleyen genç, Halı sahada maç yaparken 10 dakika oynayıp bırakıyordum. Şimdi ise arka arkaya iki maç yapıyorum, enerjim bitmiyor. Daha fazla oynamak istiyorum. En güzeli de ne giyeceğime ben karar veriyorum. Eskiden bedenim 7XL idi. Şimdi L beden giyiyorum. Eskiden ne bulursam onu giymek zorundaydım, seçme şansım yoktu. Kabinlere küsmüştüm. Kıyafet denemek benim için zulümdü. Giy, olmadı, çıkar, tekrar dene... Sanki kıyafetler beni beğenmiyordu. Şimdi ben onları seçiyorum dedi.
3 TABAK YEMEK + 1 EKMEK YERDİM
Ameliyat olmak isteyen ancak bu konuda kararsız kalanlara tavsiyelerde bulunan Ökmen, Eğer doktorlarının dediklerine harfiyen uyacaklarsa bu ameliyata gözü kapalı girsinler. Doktorun kurallarına yüzde 99 değil, yüzde 100 uymak zorundalar. Ben eskiden 3 tabak yemeğin yanında 1 ekmek yerdim. Şimdi ise 1 tabağı bitiremiyorum şeklinde konuştu. Yaptığı araştırmalar sonucunda İzmir Özel Hastanesi Obezite Cerrahi Birimi Sorumlusu Doç.Dr. Serdar Kaçara ameliyat olmaya karar verdiğini ifade eden Ökmen, Hem hocam hem de Birim Koordinatörü Fatma Aykanat bana arkadaş gibi yaklaştı. Bu süreç boyunca hep bana destek oldular. Olmaya da devam ediyorlar. Onların desteği başarımın en büyük sebebi diye konuştu.
HASTALARIMIZI SÜREKLİ TAKİP EDİYORUZ
Operasyonu gerçekleştiren Doç.Dr. Serdar Kaçar ise, kendilerine İzmir dışından da bir çok hastanın müracaat ettiğini dile getirerek, şunları söyledi: Sadece İzmir değil, şehir dışından ve yurt dışından da hastalarımız var. Şehir dışından gelen hastalarımızın İzmirde kaldıkları süre boyunca hastane dışındaki sürecin organizasyonunu da yapıyoruz. Planlanan ameliyat tarihini erteleyecek bir engelle karşılaşmayacağımızı garantilemek için, dışarıdan gelecek olan hastalarımızdan bazı tahliller istiyoruz. Buraya geldiklerinde de ameliyat öncesi bütün tetkikleri yapıp, ameliyata alıyoruz. Ameliyatın ardından taburcu olan hastalarımızın hemen İzmirden ayrılmasını istemiyoruz. Birinci hafta kontrollerini yaptıktan sonra yolcu ediyoruz. Diğer kontrollerinde ise, yapılması gerekenleri söylüyoruz. Bu kontrolleri yaşadıkları yerde yaptırıp, sonuçlarını bize gönderiyorlar. Süreç boyunca her zaman irtibat halinde oluyoruz. Hastalarımızın illaki İzmirde olması gerekmiyor. Karstan Edirneye kadar, Kanadadan Avustralyaya kadar bir çok ilden hastamız var.
Haber Merkezi