Sayfa Yükleniyor...
Konak İlçesinde Maliyede çalışanların kurduğu kooperatiflerden adını alan Maliyeciler Mahallesi 2009 seçimleri öncesinde Karabağların 57 Mahallesinden birisi oldu. Mahallenin yeni ilçedeki 2nci muhtarı Saadet Kaya, geçen dönemi kayıp yıl olarak tanımlıyor.
Egede Bugün okurları ve Karabağlar, Maliyeciler Mahallesi sakinlerine merhaba. Mahallemizi Muhtar Saadet Kayadan dinleyip, bilgileri en yalın ve tarafsız haliyle sizlere sunarken, cadde, sokak, bulvar ve parkları sizler için fotoğraflıyorum. İnanıyorum ki mahalleyi ve mahalleliyi muhtardan iyi kimse tanımaz ve anlatamaz. Onun içindir ki Vatandaş Hamza her hafta üç mahallede sizlerle muhtarlıklarda buluşacak. Toplumsal yaşamımızın vazgeçilmezlerinin başında gelen demokrasi merdiveninin ilk basamağı ve demokrasi zincirinin en kırılgan halkasını oluşturan bu kurum ve bu kurumun temsilcisi muhtarlar kuruluşlarından günümüze kadar hak ettikleri yerde olamadıkları ve oldukça zor koşullarda mücadele verdikleri için muhtarlarımızın yanında yer almayı bir görev kabul ettim. Siz değerli mahalle sakinlerinin görüş, öneri, eleştiri ve şikâyeti bu sayfanın vazgeçilmezlerinin başında olacak.
Hamza Gül
MAHALLEMİZİN KİMLİĞİ (167 nci Mahalle)
Mahallenin adı: Maliyeciler
Mahallenin ilçesi, ili: Karabağlar/İzmir
Posta Kodu: 35140
Mahallenin nüfusu: 5.400
Mahallenin seçmeni: 4.500
Mahallenin sokak ve cadde sayısı: 52
Mahallenin muhtarı: Saadet Kaya
Konak İlçesinde Maliyede çalışanların kurduğu kooperatiflerden adını alan Maliyeciler Mahallesi 2009 seçimleri öncesinde Karabağların 57 Mahallesinden birisi oldu. Mahallenin yeni ilçedeki 2nci muhtarı Saadet Kaya, geçen dönemi kayıp yıl olarak tanımlıyor. Karabağlara bağlandıktan sonra yeni ilçe olmanın avantajları ile hizmet alırız diye beklerken geçen 5 yılda diğer mahalleler gibi hizmete hasret kaldık diyen Kaya, Sadece Maliyeciler Mahallesi değil bütün Karabağlar geçen 5 yılda bekledikleri hak ettikleri hizmeti alamadı. Bunun gerekçesi olarak elbette yeni ilçe olmanın bir takım zorluklarını sayabiliriz, ancak yeni olmanın getirdiği avantajları da göz ardı edemeyiz. Bu anlamda 30 Martta göreve gelen Muhittin Selvitopu başkanımız ve ekibinden bu dönemde önemli hizmetler bekliyoruz. Şu ana kadar geçen sürede Karabağlar Belediyesinin biz muhtarlarla yaptığı toplantılar ve taleplerimize olumlu yaklaşımları bizleri ziyadesi ile memnun etmektedir. Açıkçası belediye başkanımız ve ekibinin biz muhtarlara böyle pozitif yaklaşımı önümüzdeki günlerde Karabağların diğer mahalleleri gibi Maliyeciler Mahallesinin de beklediği hizmetlere kavuşacağına inanıyorum. 2009-2014 arasında mahallemizde muhtarımızın yardımcısı olarak Aza görevini üstlendim. Bu dönemde 4 aday olarak seçime girdim ve yaklaşık seçmenlerimizin oyunun yüzde 50sini tek başına alarak muhtar seçildim. Ben buranın sorunlarını ve beklentilerini hem geçen dönem ki çalışmalarımdan hem de daha öncesinden biliyorum. Maliyeciler Mahallesine kadın eli değdiğini hissettirmek için çalışmalarımı sürdüreceğim dedi.
OKUL YOK
Maliyeciler Mahallesi sınırları içinde okul bulunmuyor. 17 nolu Aile Sağlığı Merkezinin hizmet verdiği mahallenin çevresinde Şehitler, Vatan, Metin Oktay, Adnan Süvari ve Esentepe Mahalleleri bulunuyor. Mahalle sınırları içinde okul bulunmayışı nedeniyle genellikle okul kayıt dönemlerinde birçok ailenin kayıtlarını başka mahallelere taşımasının karmaşa yarattığına dikkat çeken muhtar Saadet Kaya, Aile fertleri bizim mahallede yaşıyor, çöpünü buraya atıyor, yol ve kaldırımı burada kullanıyor ama resmi kayıtlarda bu kişiler başka mahallelerde kayıtlı görünüyor. Bu aileler belki mecburiyetten bunu yapıyor ancak başta milli eğitim olmak üzere kurumlar bu çelişkilere bir çözüm bulmalı. 40 yıl öncesinden ormanlık bir alana tatil evleri gibi kurulan siteler zamanla çevrelerine yeni yapılan konutlarla mahalleye dönüşerek Maliyeciler Mahallesi ortaya çıktı. Mahalle sınırlarımız içerisinde irili ufaklı 5 parkımız var, bunlardan iki tanesinde çocuklar için oyun aletleri var ancak yeterli değil. Bu konuda destek bekliyoruz. Mahalle sakinlerimizin ekonomik durumları orta gelir düzeyi ve biraz üzerinde diyebiliriz. Ancak resmi kurumlardan yardım talebinde bulunan 55 civarında ailemiz var. Bunlara bende muhtar olarak elimden gelen yardımı yapmaya çalışıyorum. Mahallemizde alt yapı genellikle sorunlu. Çünkü yağmurlu havalarda sokak ve caddelerdeki ızgaralar yeterli gelmiyor. Birçok çukur yerleri ve evleri su bastığı oluyor. Bu anlamda mahallemizin yağmur suyu kanalı da yok. Üst yapı olarak ise iki sokağımız kilit parke taşla kaplı. Kalan sokaklarımız asfalt. Kaldırımlarımızdan kilit parke taş olanlar geçtiğimiz dönemde neden olduğunu anlamadığımız bir şekilde söküldü ve yerine kalıp betonlar döküldü. Buda burayı kullanan insanların özellikle yağışlı havalarda düşmesine ve sakatlanmasına neden oluyor. Mahalle sakinlerimizin çoğu bu kaldırımların tekrar kilit parke taşla döşenmesini istiyor. Mahallemizin önemli sorunlarından birisi de elektrik iletişim hatları. TEDAŞ bu bölgede elektrik kablolarını yer altına almadığı için birçok binanın yeni deprem yönetmeliğine göre mantolama çalışması yapılamıyor. Çünkü binalara çok yakın geçen elektrik kabloları bu çalışmalara mani oluyor. Halen mahallemizin 4-5 sokağında internet hattı yok. Çünkü burada hat çekili değil diye konuştu.
MÜHÜR PARASI ÖĞRENCİLERE
Muhtarların sadece evrak memuru ya da mühür basan kişiler olarak adlandırılmasının eksiklik olduğuna dikkat çeken Saadet Kaya, Ben bütün yıl boyunca mahalleli ile dayanışma ve paylaşım içinde olmayı esas alıyorum. Çünkü sadece mesai saatleri içerisinde evrak memurluğu gibi bu görevi sürdürmeyi doğru bulmuyorum. Burada tanzim ettiğim evraklardan aldığım mühür bedellerini mahallede okula giden öğrencilerin eksiklerini gidermek amacıyla kullanıyorum. Mahallemizde yoksul aileler içinde yine çevremde tanıdığım durumu müsait dostlarımın yardımı ile yardım kolileri hazırlıyor ve yılın neredeyse tüm aylarında bu yardımı yapıyoruz şeklinde konuştu.
GERİ DÖNÜŞÜM GÜNLERİ
Maliyeciler Mahallesinin genç ve iddialı muhtarı Sadet Kaya, yapacakları çalışmaları bir takvime bağladığını ve bu süre içinde belediyelerinde desteği ile bu projeleri rahatlıkla hayata geçirmelerinin mümkün olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu; Mahallemizde yaşayan ev kadınlarının boş zamanlarında açtığımız kurslara devam ederek elde ettikleri bilgi ve becerileri ile hazırladıkları ürünleri açmayı düşündüğümüz akşam pazarında değerlendirmelerini düşünüyoruz. Bu konuda mahallemizde yapımı devam eden sevgi yolunun başındaki atıl duran basket sahasının bu akşam pazarı için düzenlenmesini önümüzdeki günlerde belediye başkanımızdan talep edeceğiz. Çünkü bu sayede hem mahalleli kadınlarımız ekonomik olarak bir gelir elde eder, hem de bu atıl alan değerlendirilmiş olur. Geçen yaz Belediyemiz ve Kent Meclisi ile ortaklaşa düzenlediğimiz Bahar Şenliği gayet coşkulu geçti. Bu etkinliği belediyemizin meclis kararı ile geleneksel hale getirmek istiyoruz.
Haber Merkezi