Sayfa Yükleniyor...
Alsancak Melih Özakat İlkokulunun Müdürü Fazıl Ahmet Arduç, okul çevresindeki vatandaşların çocukları için özel okulları tercih ettiklerini söyleyerek, Alsancak Melih Özakat İlkokulunun özel okuldan farkı olmadığını söyledi
EMİNE ŞEKER
Mimar Sinan Mahallesi Ali Çetinkaya Bulvarında bulunan Alsancak Melih Özakat İlkokulunun Müdürü Fazıl Ahmet Arduç, Namık Kemal Lisesinin Bahçesinden ayrılan 6 dönümlük bir alanda oluşan Alsancak Melih Özakat İlkokulunun şu anda 4 ayrı bloktan meydana geldiğini belirterek, Namık Kemal Lisesinin Ortaokul sınıfları 1965-1966 öğretim yılı başında ayrılarak Barbaros Ortaokulu adı altında bağımsız olarak öğretime başlamıştır. Şimdiki A Blok binamızın yapımı bittikten sonra Bakanlık emirleri gereğince Öğretmenler Kurulu marifetiyle okul adının yeniden saptanması istenir. Öğretmenler Kurulu Alsancak semtinde başka Ortaokul bulunmadığından okulun adının Alsancak Ortaokulu olmasını önerir. Öneri Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanarak 7 Ocak 1966 tarih ve 1993 sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanır. O tarihten sonra Alsancak Ortaokulu olarak eğitim öğretime hizmet vermeye başlar. Okulun ilk Müdürü Lütfi Dağlar'dır. Namık Kemal Lisesi erkek lisesi olduğundan Alsancak Ortaokulu ilköğretim yılında karma öğretime başlamış ve kız öğrenci kayıt edilmiştir. Alsancak Ortaokulunun ikinci Müdürü Aysal Aytaç'dır. 1966-1967 öğretim yılında Koruma Derneği kurulur ve okulun ihtiyacı olan araç ve gereçler tamamlanır.1969 Haziran ayında üçüncü Müdür Ertuğrul Yasakçı atanır. Çevrede öğrenci sayısının artışı nedeniyle okul bahçesine 4 derslik ek bina yapımına 1976 yılında başlanır. Şu anda D blok adı altında hizmet veren binamız 1977 yılında iş atölyesi laboratuvar olarak hizmete girer. İlköğretim uygulaması nedeniyle okul bahçesinden bir bölüm ayrılarak İzmir Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından yaptırılan Melih Özakat İlkokulu adıyla eğitime başlar. Çevrede öğrenci artışı ve Alsancak Ortaokuluna yoğun talep dolayısıyla ek binaya ihtiyaç duyulmuştur. Şimdiki B blok binamızın yapımına 1985 yılında başlanmış 1987 yılında bitirilerek eğitim öğretime başlamıştır. 1997 yılında zorunlu eğitimin 8 yıla çıkarılması dolayısıyla okulun adı Alsancak İlköğretim Okulu olmuştur. Alsancak semtinde giderek öğrenci azalması sebebiyle Alsancak İlköğretim Okulu ile Melih Özakat İlköğretim Okullarının birleştirilmesi İzmir Valiliğince onaylanmıştır. 1 Temmuz 2002 tarihinde birleştirilen okulların yeni adı Alsancak Melih Özakat İlköğretim Okulu olmuştur. Eski Melih Özakat İlköğretim Okulu ana binasına da C blok adı verilerek eğitim öğretime devam edilmektedir. Günümüzde C ve D Bloklar Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınmıştır. Okul Eğitim ve Öğretime A ve B Bloklarla devam etmektedir. 30 Mart 2012 tarihli ve 6287 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunla Kanun ile zorunlu eğitim süresi 8 yıldan 12 yıla çıkarılmış olup okulumuz 16 Haziran 2012 tarihinden geçerli İlkokul olmuş olup, Alsancak Melih Özakat İlkokulu adını almıştır dedi.
BU OKULDA OLMAKTAN MUTLUYUM
Arduç, 23 Eylül 2014 tarihinde Alsancak Melih Özakat İlkokuluna müdür olarak atandığını ifade ederek, Bu okulda olmaktan çok mutluyum. Huzur doluyum. Okulumuzun misyonu öğrencilerimizin, çağın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve beceri kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyip, kullanabilmelerini, bilgili, becerikli, kendine güvenen kişiler olmalarını, yaşadığı çevre ve toplumla iyi ve olumlu iletişim kurabilecek davranışlar kazanmalarını, olaylara çok yönlü, yargısız ve tarafsız bakabilmelerini, liderlik özelliklerinin yanında, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın kişiler olmalarını, çağdaş, laik, demokrat, sosyal bir hukuk devletini benimsemelerini, Atatürk ilke ve inkılâplarını özümsemelerini, sağlamaktır. Okulumuzun vizyonu ise ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğretim kurumuna giren, bilim ve teknolojinin farkında olan, değişim ve gelişmelere açık, milli ve manevi değerlerimizi yaşayan ve yaşatan, kendine güvenen, katılımcı, öğrenmeye istekli, sorgulayan, toplumda etkili ve nitelikli, çağdaş, laik, demokrat, sosyal bir hukuk devletini benimsemiş, Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş fertler yetiştirmektir diye konuştu.
SENEYE 15 DERSLİK OLACAK
Öğrencilere okutulan yabancı dilin İngilizce olduğunu vurgulayan Arduç, Okulumuzda 384 öğrenci 22 öğretmen var. Yaklaşık 10 kişide çalışan personelimiz mevcut. Şu anda okulumuzda 13 dersliğimiz var. Ama seneye 15 derslik yapacağız. Amacımız okulumuz İzmir İli Konak İlçesi Eğitim Bölgemizin Mimar Sinan, Kültür, Akdeniz ve İsmet Kaptan Mahallelerinde ikamet edip Anasınıfından itibaren İlköğretim 4. sınıfa kadar, okul çağındaki çocuklarımızın cinsiyet gözetilmeksizin, T.C. Anayasasının eğitimle ilgili hükümleri, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu, 222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu, İlköğretim Kurumlan yönetmeliği doğrultusunda eğitim-öğretim görmelerine yardımcı olmak, onları ortaöğretim kademesindeki çeşitli okullara hazırlamaktır şeklinde konuştu.
DONANIMLI KÜTÜPHANEYE SAHİBİZ
Arduç, Alsancak Melih Özakat İlkokulunda İlkokul öğrencilerinin derslerine göre her türlü laboratuvar malzemelerinin mevcut olduğunu belirterek, Okulumuz İlkokul olunca Fen Laboratuvarı iptal olmuş olup, laboratuvar malzemeleri başka okullara verilmiştir. Tam donanımlı kütüphanesi mevcut olup, kütüphane kitaplıklarının yenilenmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Okulumuzda 2 tane arşiv depo vardır. Okulumuz İzmir Yöresi Geleneksel Folklor ekibi çalışmaları yapılmaktadır. Okulumuz son 4 yıldır Beyaz Bayrak Projesine katılarak, en temiz okul olarak Beyaz Bayrak la ödüllendirilmiştir. Okulumuz 2011 yılında Mavi Deniz Yeşil Yaprak ödülünü almıştır. Okulumuzun dört tarafı yolla çevrili olup, bahçe duvarları demir parmaklıdır. Okulun Ali Çetinkaya Bulvarından otopark girişi, Ziya Gökalp Bulvarına bakan yerden öğrenci ve veli girişi olmak üzere 2 bahçe kapısı vardır. Okul bahçesinin etrafı ağaçlar dikilmiş olup, bahçe zemini asfaltla kaplanmıştır ve ayrıca okullar hayat olsun kapsamında okulumuzun bahçesinin bir bölümü oyun ve oturma alanı olarak ayrılmıştır. Ayrıca okulun bahçesinin muhtelif yerlerine geleneksel çocuk oyunları için çizimler yaptırılmıştır ifadelerini kullandı.
OKULUMUZ ÇEVREMİZDE ÖRNEK BİR OKUL
İl içinde yapılan çalışmalara katıldıklarını söyleyen Arduç, Ailelerin çalışması ile çocuklarımız yüzme ve koşu gibi sporlara katılıyorlar. Bu sene olacak projelerde de yer alacağız. Çevremizdeki halkımıza çocuklarını özel okullara göndermeyin diyoruz. Okulumuzun kalitesi özel okul kalitesindedir. Hiçbir özel okuldan farkımız yok. Tecrübeli ve başarılı öğretmenlere sahibiz. Okulumuz çevremizde örnek bir okuldur. Bu bilinç mahallemizde oturan insanlarda oluşmalıdır. Mahallemizdeki aileler çocuklarını bizim okula göndersinler. Bizimde okulumuz daha da üst seviyelere çıksın. Hedefimiz çocuklarımızı içinde bulunduğumuz çağa uygun olarak yetiştirmektir. Çocuklarımızın davranışlarını olumlu yönde geliştirmeye uğraşıyoruz. Çocuklarımızın davranışlarını olumlu yönde geliştirdiğimiz vakit çağı daha iyi kullanacaklarını biliyoruz. Her konuda bilinçli çocuklar yetişmesi için aile eğitimine önem vermemiz gerekiyor. Aileler çocuklarını okula gönderirken gözleri arkada kalmamalıdır. Bizlere güvenmelidirler. Okul kapısından girdikten sonra çocuklar bizim çocuklarımız oluyor dedi.
VAR OLAN SORUNLARA KISA SÜREDE ÇÖZÜM
Arduç, okul elektrik (A) blok sisteminin sağlıksız olduğundan yenilenmesi gerektiğini vurgulayarak, Okulumuz (A) Blok 1965 yılında yapılmış olup elektrik tesisatları bu güne kadar yenilenmediğinden okulun mevcut gücünü karşılayamamakta ve her an yangın çıkma tehlikesi ile karşı karşıya bulunmakta. TEDAŞ tarafından sistem gereksinimleri ile alakalı gerekli incelemeler yapıldı. Okulumuzun elektrik tesisatlarının kontrolünün yapılarak, okulumuz elektrik tesisatlarının yenilenmesini istiyoruz. TEDAŞ tarafından görülen eksiklikler ana branjman kablosunun yeraltına alınması ve gerekli kesite çıkarılmasıdır. Topraklama hattının yenilenmesi ve topraklama elemanların ilave edilmesidir. Okul kanalizasyonunun bahçeden geçen kısmı ağaç kökleri ile sarıldığından bir yağmur anında okulun alt katına su basmakta, bahçe su ile dolmaktadır. Bu nedenle acilen yenilenmesi gerekmektedir. Okul yangın tesisatları eski sistem olduğundan, yeni su deposu kurulmalı, yangın dolap sistemi yenilenerek bu dolap sistemine uygun malzeme temin edilmesi, projesine uygun olarak borulama, montaj ve devreye alınması gereklidir diye konuştu.
AİLELER SIK SIK OKULA GELSİN
Çocukların bilgisayarları eğitim amacıyla kullanmadıklarından şikayet eden Arduç, sözlerine şöyle devam etti: Aileler bu konuda çok dikkatli olmalıdır. Çocuklarını takip etmelidirler. Çocukların her dediklerine inanmamalıdırlar. Çocuklar arada korkularından yalan söyleyebilirler. Bu yüzden bir konu varsa ise bize de gelip fikir almalılar. Çünkü biz çocuklarımızın her zaman için sağlığını, eğitimini ve öğretimini düşünüyoruz. Biz çocuklarımızın yanındayız. Çocuklar bilgisayarlarını ve telefonlarını eğitim için kullansın. Boş yere zamanlarını öldürmesinler. Gençlerimiz bugünlerin kıymetini bilsinler. İyi bir eğitim alınmaz ise eğitimin geri dönüşü yok. Aileler okul ile ilişkilerini kesmesinler. Sık sık okula gelsinler. Çocuklarının durumlarını sorsunlar. Bizim kapımız her veliye açık.
Haber Merkezi