Sayfa Yükleniyor...
Kemal Hadımlı Ortaokulu Müdür Yardımcısı Özer Tahta ile okulun bulunduğu çevreyi ve eğitimin bireyin hayatındaki önemini konuştuk
EMİNE YALÇIN
Çiğlinin Güzeltepe Mahallesinde bulunan Kemal Hadımlı Ortaokulunun Müdür Yardımcısı Özer Tahta, Kemal Hadımlı Ortaokuluna 2012 yılının aralık ayında müdür yardımcısı olarak göreve başladığını belirterek, meslek hayatında 27 yılı geride bıraktığını söyledi.
Tahta, 27 yılın 15 yılını farklı okullarda müdür yardımcısı olarak görev yaptığını da sözlerine ekledi.
ÇEVRE HALKININ GÜVENİNİ KAZANDIK
Tahta, okulun bulunduğu çevrede istenmeyen çeşitli olayların yaşandığını ifade ederek, mahalle sakinlerinin de yaşanan olaylardan şikayetçi olduklarını dile getirdi. Tahta, Okulun dışında gerçekleşen her olay maalesef okulu da etkiliyor. Okulumuzda güvenlik görevlisi bulunmadığı için günün sonunda eğitim ve öğretimi bitirdiğimizde okulu kapatıp gidiyoruz. Biz gittikten sonra mahallede bulunan bazı gençlerin okula girdiğini duyuyoruz. Bu durum okulumuzun öğrencilerine hiçbir şekilde yansımıyor. Ancak gece yaşanan olaylardan dolayı Kemal Hadımlı Ortaokulunda şu olay olmuş gibi söylentiler çıktığında sanki okulun öğrencileri yapıyormuş gibi yansıtılıyor. Bu durumda yanlış anlaşılmalardan öteye gitmiyor. Geçmiş yıllara bakarak şu an için yaşanan olaylarda bir azalma söz konusu. Ama geçmiş yıllarda yaşanan olaylardan ötürü bu bölge çokta tercih edilen bir bölge değil. Biz okulumuzda yaşanan olaylar ile ilgili toplantılar yapıyoruz. Hangi sorunu nasıl çözebiliriz diye çalışmalar yürütüyoruz. Mesela eskisi kadar okulumuzun içinde cam kırılmıyor. Eskisi kadar veli dışında vatandaşlar okulun içine girip sorun çıkartmıyor. Çünkü biz önce çevre halkının güvenini kazanmak için çaba gösterdik. Çevrede bulunan gençlere saat 15.00den sonra gelmelerini kendileri ile okul içinde spor faaliyetleri yaparak vakit geçirebileceğimizi söyledik. Olumlu yönde gelişmeler kaydediyoruz dedi.
ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK BİRÇOK ÇALIŞMA YAPIYORUZ
Okulda bulunan öğrencilerin futbola eğilimlerinin olduğuna dikkat çeken Tahta, okul olarak erkek futbol takımında son yıllarda ilçe genelinde ilçe birincisi olduklarını açıkladı. Tahta, Öğrencilerimize masa tenisi, satranç ve folklor gibi eğitimler veriyoruz. Erkek futbol takımına gösterdiğimiz özen kadar kız futbol takımına da gösteriyoruz. Kız futbol takımını geçen yıl kurduk. İlçede birinci olduk. İlde karşı takım olmadığı için maçlar gerçekleşmedi. Bu yıl kız futbol takımına daha özen gösterip halk eğitim ile iş birliği içine girdik. Kız futbol takımı haricinde kız basketbol takımımızı da kurduk. Bulunduğumuz bölge itibari ile kız takımlarına çok hoş bakılmaz. Ancak çevre halkımız olumlu yönde değerlendirmelerde bulunarak kızlarımıza destek veriyorlar diye konuştu.
HER VELİ ÇOCUĞU İLE İLGİLENMELİ
Tahta, velilerin ekonomik gelirlerinin orta seviyede olduğunu belirterek, velilerinin gelirlerinin düşük olması sebebi ile yaklaşık 2,5 yıldır velilerden bağış adı altında para toplamadıklarını söyledi. Okulun giderlerini firmalarla ya da hayırsever vatandaşlar ile ilişkiler kurarak çözmeye çalıştıklarını da ifade eden Tahta, Velilerimiz manevi yönden çocuklarına gerekli ilgi ve alakayı gösteriyor. Ancak maddi anlamda ekonomik gelirlerinin düşük olması sebebi ile gerekli maddi desteği sağlayamıyorlar. İlgili olan velilerimizin yanı sıra bazı velilerimiz okula gelip çocuğu hakkında bilgi almıyor. Çocuğa ilgi göstermiyor. Biz okul yönetimi olarak elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Sorunu olan bir öğrencimiz var ise hemen velisini çağırıyoruz. Ancak veli okula gelmiyor. Biz istiyoruz ki her veli çocuğu ile ilgilensin. Gerekli olan ilgi ve alakayı göstersin. Çocuk ailesi tarafından sevildiğini değer gördüğünü hissettiğinde başarısı doğru orantılı olarak artıyor şeklinde konuştu.
ÇOCUKLAR KÜTÜPHANEYİ TERCİH ETMİYOR
Kemal Hadımlı Ortaokulunun 1985 yılında inşa edildiğini hatırlatan Tahta, 5 bin metrekarelik alana sahip olduklarının altını çizdi. Tahta, Okulumuza gelen Milli Eğitimin yatırım bölümünde olan kişilere kendi fikirlerimizi aktarıyoruz. Boş olan alana modern bir okul inşa edilebilir. O yapılan okul eğitim ve öğretim hayatına başladığında şu an mevcut olan 2 binayı yıkıp yerine kapalı spor salonu yapılabilir. Şu an için okul bünyemizde kütüphane yok. Ancak halk eğitime ait bir kütüphane var. Çocuklarımız orayı kullanıyorlar. Açık konuşmak gerekirse teknolojinin ilerlemesi ile birlikte artık her evde bilgisayar ve internet olması sebebi ile çocuklarımız maalesef kütüphaneyi tercih etmiyor ifadelerini kullandı.
ÖĞRETMENLERİMİZ ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYOR
Tahta, bulundukları çevre dolayısıyla okula gelen çocukları öncelikle eğittiklerini anlatarak, sözlerini şu şekilde bitirdi: Velilerimiz çocuklarımıza bağıramazsınız diyor. Biz zaten bağırma ya da tersleme taraftarı değiliz. Ancak çocuğa doğru olanı bir şekilde öğretmek zorundasınız. Yaptığı yanlışı tekrarlamaması için kızdığımızda veli direk olarak şikayete geliyor. Biz veliye olayı anlattığımızda veli anlayış göstererek gidiyor. Biz zaten çocuk yaramazlık yaptığında karşımıza alarak anlatıyoruz. Yaptığı davranışın yanlış olduğunu anlatıyoruz. Davranışlarını değiştirmesi için tavsiyelerde bulunuyoruz. Rehber öğretmenimiz de bu konu da çok gayretli. Boş dersi olan bir sınıf var ise o öğrencileri çok amaçlı salonumuza topluyoruz. Salonda eğitici çizgi filmler ya da filmler izletiyoruz. Bu çalışmalar ile çocuklarımızı okula kazandırmaya çabalıyoruz. Mesela okulda herhangi bir sınıfın kapı kolu kırıldı diyelim. Özellikle ben tamir ediyorum. Tamir ederken 1 ya da 2 öğrenciden yardım alıyorum. Öğrenci emek verdiği için daha bir sahip çıkmaya başlıyor. Merkezde bulunan bir öğretmen 1 çalışıyorsa bizim gibi okullarda görev yapan öğretmenler 10 çalışıyor. Öğretmenlerimiz daha özverili çalışıyor. Öğretmenlerimizin özverili çalıştığını gören veli okulumuza daha bir sahip çıkıyor. Veliler çocuklarını sık sık takip etsinler. Fırsat buldukça okula gelerek çocuklarının eğitim durumlarını öğrenmeleri gerektiğini tavsiye ediyorum. Çocuklarımızda arkadaşları ile iyi geçinmelerini öneriyorum. Özgürce hareket etmelerini ancak özgürlüğün de bir sınırının olduğunu bilmeleri gerekiyor.
KEMAL HADIMLI ORTAOKULUNUN VİZYONU VE MİSYONU NEDİR?
VİZYONU
Biz, öğrencilerimizi yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda özgüven sahibi ve sorumluluklarının bilincinde, çağdaş bilgilere ulaşabilen, dünyada eğitim alanındaki gelişmelere ayak uydurabilen ve üst öğrenime bu donanımla gidecek bireyler olarak yetiştirmek; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde kendilerini geliştirebilmelerini sağlamak; okul çevresine eğitim, öğretim, bilim ve kültür alanlarında bilgiye ulaşma ve kullanma olanağı sunmak için varız.
MİSYONU
Ülke düzeyinde kaliteli eğitim veren, gerçekleştirdiği sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle ilgi odağı haline gelmiş, çağdaş bir eğitim ve kültür merkezi olmak istiyoruz.
Haber Merkezi