Sayfa Yükleniyor...
Gazi Osman Paşa Mahallesinde bulunan Çamdibi Kordon Birlik İlkokulunun Müdürü Emin Akçakaya, okulun bulunduğu çevrenin gelişmekte olduğunu vurgulayarak, bireyin temelden iyi bir eğitim alması gerektiğini söyledi
EMİNE ŞEKER
Çamdibi Kordon Birlik İlkokulunun Müdürü Emin Akçakaya, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenlik Bölümünden mezun olduğunu belirterek, meslek hayatında 20 yılı geride bıraktığını ifade etti. Akçakaya, 4 yıldır İzmir ilinde bulunduğunu ifade ederek, 1 yıl önce Çamdibi Kordon Birlik İlkokuluna müdür olarak atandığını söyledi.
BİZLERİN GÖREVİ GELİŞMİŞ BİR TOPLUM YARATMAKTIR
İlköğretim çağındaki her Türk çocuğunu, özgün ve özverili çalışmalar ışığında geleceğe yön verecek bireyler olarak yetiştirmeyi vizyon edindiklerine dikkat çeken Akçakaya, Okulumuzun misyonu ise eğitim öğretim personeli olan bizlerin görevi; geleceğimizin emanetçisi olan çocuklarımızı, özgüven sahibi, bayrak, vatan, Atatürk sevgisi ve bilinciyle dolu, toplumun ahlaki değerlerini bilen, kendini iyi ifade edebilen, dünyada olup bitenlerden haberdar, kendine ve başkalarına saygılı bireyler olarak yetiştirip, öğrenci-veli-okul işbirliğini sağlayarak, gerektiğinde velileri de eğiterek çağdaş ve gelişmiş bir toplum yaratmaktır dedi.
KENDİNİ İYİ İFADE EDEBİLEN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
Akçakaya, okulun temel değerlerini ise şu şekilde sıraladı: Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, laik ve demokratik davranışları benimseyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yetiştirmek. Bayrak, vatan ve Atatürk sevgisi bilinci içinde, milli birlik ve beraberlik ruhuna sahip bireyler yetiştirmek. Toplumun ahlaki değerlerini bilen, kendine ve başkalarına saygılı bireyler yetiştirmek. Özgüven sahibi ve kendini iyi ifade edebilen öğrenciler yetiştirmek. Ülkesinde ve dünyada olup bitenlerden haberdar, duyarlı bireyler yetiştirmek. Çağa ayak uydurabilen ve teknolojiye hakim bireyler yetiştirmektir.
İLKOKULA DÖNÜŞTÜĞÜMÜZDE VERİM DAHA DA ARTACAK
Okulun A ve B Blok olarak iki binadan ve zemin kat ile birlikte 3 katlı betonarmeden oluştuğunu belirten Akçakaya, Okulumuzda 20 derslik, atölye, depo-ambar-arşiv, 4 tane idare odası, 2 tane rehberlik servisi, okul bahçesinde basketbol sahası, voleybol sahası, futbol sahası ile serbest oyun alanı ve 1 tanede 100 kişilik çok amaçlı konferans salonumuz var. Ama sınıflarımızın öğrenci sayısının fazla olmasından dolay bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun için bölgenin yeni bir okula ihtiyacı var. Biz hem ortaokul hem de ilkokul öğrencilerine eğitim ve öğretim veriyoruz. Sabahları ortaokul öğrencileri öğleden sonrada ilkokul öğrencileri geliyor. Okulumuzda toplam bin 200 öğrencimiz var. 650 öğrenci ilkokul 550 öğrenci ise ortaokul öğrencilerinden oluşuyor. Okulumuzda ikili öğretim yapıyoruz. Bölgeye yeni bir okul yapıldığı takdirde bu bölgede biz ilkokula dönüştüğümüzde verimin daha da artacağını düşünüyorum. Çünkü fen ve bilgisayar laboratuvarımızı derslik haline getirdik. Çocuklar akademik olarak bir şeyler alıyorlar ama bunun yanı sıra sosyal anlamda gelişmelerini sağlayacak çok fazla aktivite yapacak bir alanımız yok. Okulumuzun bahçesi de büyük bir bahçe değil. Ama Bornova ilçesinin 2. eğitim bölgesinde bulunan okullar içinde akademik başarı olarak gayet iyi durumdayız. Kaymakamlık bünyesinde geçen haftalarda miniklerde Bornova üçüncülüğümüz var ifadelerini kullandı.
VELİLER OKULUMUZA SAHİP ÇIKIYORLAR
Akçakaya, okulun bulunduğu çevrenin gelişmekte olduğunu vurgulayarak, Eğitim ve öğretim çerçevesi içinde göçmen ağırlıklı bir bölgede çalışıyoruz. Velilerimizin okula karşı tutumları olumlu yönde. Velilerimiz açısından bir sıkıntı yaşamıyoruz. Çünkü okulumuza gerçekten ciddi manada sahip çıkıyorlar. Çocuklarının eğitimi için ellerinden geleni yapıyorlar. Çocukların sosyal hayatlarında daha çok velilerin bireysel başarıları var. Veliler çocuklarını kendi imkanları ile sosyalleşmeleri adına kurslara gönderiyorlar. Tekvandoya, yüzmeye ve jimnastiğe giden çocuklarımız var. Bornova ilçesinin diğer bölgelerine bakarak velilerimizin gelir durumu daha iyi durumda. Velilerimiz genel olarak kendi iş yerlerinde çalışıyorlar. Fabrikalarda çalışan velilerimiz var şeklinde konuştu.
ÇEŞİTLİ SOSYAL FAALİYETLER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Geçen yıl ortaokul öğrencilerinin sosyal sorumluluk proje kapsamında Geleceğimiz Üşümesin adlı kampanya başlattıklarını anlatan Akçakaya, Bu proje kapsamında atkı, bere ve çoraptan oluşan topladıkları malzemeleri Gaziantepte bulunan bir okula gönderdiler. Tamamen gönüllülük kapsamında gerçekleşti. Mardin ilinden gelen bir müdür yardımcımız öncülüğünde Mardinde çalıştığı okula Oyuncağım Oyuncağın Olsun adlı bir proje gerçekleştirildi. Oradaki okulda eğitim ve öğretim gören çocuklar için çeşitli oyuncaklar gönderdik. Yine LÖSEVe farklı etkinlikler yapıp Karşıyakada bulunan LÖSEV bürosuna teslim ettik. Ege Orman Vakfına Orman Haftasında velilerimizin desteği ile maddi yardımda bulunduk. İmkanlarımızı zorlayarak çeşitli sosyal faaliyetle yapmaya çalışıyoruz diye konuştu.
ÇEŞİTLİ KONULARDA SEMİNERLER VERİYORUZ
Akçakaya, velilere yönelik veli toplantılar dışında da çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, Geçen yıl 3 ve 6 yaş aralığında bulunan çocuklarımızla ilgili Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından 40 tane velimize çocuk eğitimi ile ilgili seminer yapılmıştı. Bu yılda bu seminerin devamı olan 7 ve 11 yaş aralığında bulunan çocuklarımız için yine aynı velilerimize çocuk eğitimi ile ilgili kurs açıldı. Önümüzdeki yıl içinde de yine devamı olacak şekilde 11 ve 18 yaş ergen dönemi ile ilgili kurs açılacak. Bu kursların dışında bağımlılık ile mücadele adı altında karbon monoksit zehirlenmeleri ile ilgili yine rehber öğretmenimiz tarafından velilerimize seminerler veriliyor. Verimli ders çalışma teknikleri ile bilgilendirmeler yapılıyor dedi.
TEŞVİK EDİCİ ETKİNLİKLER YAPIYORUZ
Bir bireyin temelden iyi eğitim alması gerektiği ifade eden Akçakaya, Birey hedefini ne kadar erken belirlerse o kadar başarılı olur. İlkokulda bilgiden çok doğru davranışın kazandırılması gerektiğini ve doğru davranış kazandırıldıktan sonra da bilgi vermenin çok basit olduğunu düşünüyorum. Çocuklarımıza doğru davranışları kazandırmak için teşvik edici etkinlikler yapıyoruz. Mesela haftanın en temiz sınıfını seçiyoruz. Her hafta Cuma günleri en temiz sınıfı belirliyoruz. Pazartesi günü en temiz olan sınıfa duyuruyoruz. Ödül olarak da haftanın bir günü yani Salı günü okula serbest kıyafet ile gelmelerine izin veriyoruz. Bu projedeki amacımız çocukların ellerine süpürgeyi alarak sınıfı süpürmeleri değil. Bulundukları yaşadıkları çevrede çöplerin yere atılmamasını sağlamayı hedefliyoruz. Çevre kirlenmediği zaman temizleme ihtiyacı duyulmadığını anlatmaya çalışıyoruz şeklinde konuştu.
HAYATI YAŞAYARAK ÖĞRENSİNLER
Akçakaya, ilkokul çocuklarının ruhuna inebilmek için çocuklar gibi çocuk olunması gerektiğine dikkat çekerek, sözlerine şöyle bitirdi: Çocukların yaşadığı sevinçlere ortak olunması gerekiyor. Mesela bir öğrencim bana bir gün çiçek getirdi. Belli bir süre sonra; hocam ben size çiçek getirmiştim. Hala çiçeğim yaşıyor mu? diye sordu. Bende; senin çiçeğin evde en güzel yerde ben o çiçeği yaşatıyorum diye cevap verdim. Çocuğun ruhuna indiğiniz zaman hiçbir problem yaşanmıyor. Çocuklarda kurduğunuz iletişim içerisinde çok mutlu oluyorlar. İşin başı sabır ve sevgiden geçiyor. Çocukları ve yaptığınız mesleği çok sevmeniz gerekiyor. Ben öğrencilerimden hangi mesleği yapacaklarsa en güzel şekilde yapmalarını istiyorum. Hangi mesleği yapacaklarsa o meslek içinde seçilen kişi olmalarını öneriyorum. Herkesin bir doktor, mühendis ya da avukat olmasını beklemiyoruz. Mutlaka ve mutlaka çocuklarımız istedikleri ve sevdiği işi yapsınlar. Çocuklarına ve okulumuza destek olan velilere ise çocuklarının gerektiği yerde üzülmesine ve canı yanmasına izin vermeleri gerektiğini söylüyorum. Çocuklara kırılacak bir vazo gibi bakmamak lazım. Çocukların hayatı yaşayarak öğrenmeleri gerekiyor.
ÇAMDİBİ KORDON BİRLİK İLKOKULUNUN TARİHÇESİ NEDİR?
Çamdibi Kordon Birlik İlkokulu - Ortaokulu Çamdibi Birlik İlkokulu Yaptırma-Yaşatma ve Koruma Derneği tarafından Birlik İlkokulu adıyla 3055 metrekarelik hazine bağışı arsa üzerine 322 metrekare okul temeli atılarak 04.03.1988 tarihinde yapımına başlanmıştır. Okulun tamamlanması için Kordon Lions, Lioness ve Leo Kulüpleri ile temasa geçilerek, yapılan protokol sonucu onlarında adının okul adına eklenmesi kaydıyla (Kordon Birlik İlkokulu) alınan bağışlar sonucunda okul 06.10.1989 tarihinde 3 katlı 9 derslikli olarak İzmir Valisi Nevzat AYAZ tarafından eğitim-öğretime açılmıştır. Okulumuz öğrenci sayısının her geçen gün artması sonucu derslik ihtiyacı doğmuş olup, aynı bahçe içerisine Bayındırlık İl Müdürlüğü tarafından Ernehir İnşaata ek bina yaptırılmıştır. Ek bina, 26.10.2000 tarihinde başlanmış olup 09.02.2001 tarihinde tamamlanmıştır. Ek bina 200 metrekare alan üzerine 3 katlı ve 9 dersliklidir.
Haber Merkezi