Her gün binlerce kişi tarafından kullanılan Yemeksepeti Türk markası mı?

Yemeksepeti nedir? Yemeksepeti iletişim. Yemeksepeti Türk markası mı? İşte detaylar…


  • Oluşturulma Tarihi : 28.12.2023 09:38
  • Güncelleme Tarihi : 28.12.2023 06:38
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Her gün binlerce kişi tarafından kullanılan Yemeksepeti Türk markası mı? haberinin görseli

Kurulduğu 2001 yılından bu yana büyük bir hızla büyüyen ve binlerce insanın kullandığı bir uygulama haline gelen Yemeksepeti, kendine alanındaki en büyük firmalardan biri olarak kendini gösteriyor. Ülkemizde her gün Yemeksepeti üzerinden hem yemek hem de market siparişi oluşturuluyor. Bu durum da Yemeksepeti hakkındaki bilgilerin merak edilmesine neden oluyor. Yemeksepeti Türk markası mı sorusu, bu kapsamda en fazla araştırılan soruların başında yer alıyor. Yemeksepeti müşteri hizmetleri ve Yemeksepeti iletişim bilgileri de kullanıcıların araştırdığı konular arasında bulunuyor. Yemeksepeti hakkındaki temel bilgilere, haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Yemeksepeti nedir?

Çevrimiçi bir yemek sipariş sitesi olan Yemeksepeti, 2001 yılında kuruldu. Kurulduğu günden bu yana bünyesine barındırdığı iş yeri sayısını ciddi oranda artıran Yemeksepeti, sipariş verme amacıyla kayıt olan kişi sayısını da her geçen yıl katlayarak artırmayı başardı. 20 milyonu alan üye sayısı ile günümüzün en fazla kullanılan çevrimiçi sipariş siteleri arasında yer alan Yemeksepeti, binlerce restoranın paket servis sistemine dahil olmasını ve dijitalleşmesini sağladı. Sitede faaliyet gösteren işetmelerin büyük bir çoğunluğunu yerel ve tekil işletmeler oluşturuyor.

Yemeksepeti hangi ülkenin markası?

2001 yılında Nevzat Aydın, Melih Ödemiş, Gökhan Akan ve Cem Nufusi’nin bir araya gelmesiyle kurulan Yemeksepeti, her geçen yıl bir öncekine oranla ciddi bir büyüme elde etmeyi başardı. İlk defa 2004 yılında günde bin sipariş almayı başardı. Aradan geçen 4 yılın sonunda, tarihler 2008’i gösterdiğinde bu sayıyı 10 bine çıkardı. Günlük siparişin 10 bini bulması ile birlikte European Founders Fund'dan ilk yatırımını aldı. Yemeksepeti’nin yurt dışına açılışı 10 Haziran 2010’da gerçekleşti. Şirket bu tarihte izrestorana.co isimli websitesi ile Rusya’da müşterilerine hizmet vermeye başladı. Yine aynı haziran ayının sonunda Foodonclick adını verdikleri marka bünyesinde; Dubai’de hizmet vermeye başlayan Yemeksepeti, ağını giderek genişletti. 2010 yılında mobil ticarete giriş yaparak iOS üzerinden uygulamasını kullanıcıları ile buluşturdu. Bu tarihten 5 yıl sonra, yani 2015’te, Almanya merkezli bir online yemek sipariş platformu olan Delivery Hero tarafından satın alındı. Şirket Yemeksepeti’ni 589 milyon dolar (1 milyar 596 milyon lira) ödeyerek satın aldı. Bu satışın ardından Nevzat Aydın şirketin CEO’su olarak çalışmalarını sürdürmeye devam etti. Bu görevinden 1 Kasım 2021’de ayrılarak, yerini Mert Baki’ye devretti.

Yemeksepeti resmi bilgileri

Şirket Unvanı: Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda A.Ş.

Sorumlu Kişi: Duygu Tanıt

Ticaret Sicil Numarası: 444563

Şirketin Yeri: Türkiye / İstanbul / Şişli / Esentepe

Adresi: Esentepe Mahallesi Dede Korkut Sokak Ferko Apartmanı No:28/01 Şişli

Telefon numarası: +90 (212) 359 18 00

Denetim Otoritesi: BDO Denet Bağımsız Denetim ve Danışmanlık A.Ş.

KEP Adresi: yemeksepeti@hs01.kep.tr

Kayıtlı Marka Adı: Yemeksepeti, Yemeksepeti Mahalle

MERSİS Numarası: 0947045746800015                 

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ