Vishuddha adı verilen 5. Boğaz Çakra nasıl aktif edilir? Vishuddha nedir?

Boğaz çakra adı verilen çakra, adından da anlaşılabileceği gibi boğaz bölgemizde yer alan bir çakradır. Boğazda yer alan ve bir enerji merkezi olarak bilinen bu boğaz çakrasının ilgili olduğu konular, gerçeklik, ifade ediliş ve edişin yanında iletişim bağlantılarıdır.


  • Oluşturulma Tarihi : 25.02.2024 16:09
  • Güncelleme Tarihi : 25.02.2024 13:09
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Vishuddha adı verilen 5. Boğaz Çakra nasıl aktif edilir? Vishuddha nedir?

Spiritüalizm son dönemlerde birçok kişi tarafından ilgiyle takip edilen ve gündemde sıkça üzerine konuşulan konulardan birisidir. Spiritüalizmin bir konusu olan ve 5. boğaz çakra olarak da ifade edilen Vishuddha'nın ne olduğu da merak edilen konular arasındadır. Gelin Vishuddha nedir, bir göz atalım...

“Vishuddha”nın Hangi Enerjilerle Bağlantısı Bulunmaktadır?

Vishuddha olarak da bilinen 5. Boğaz Çakranın ismi, Sanskritçe dilinde karşımıza çıkmaktadır. 5. Boğaz Çakranın içimizden gelen ve bununla birlikte dışımıza yansıttığımız ifadeleri organize etme kabiliyetini ilgilendirdiği bilinmektedir.
Boğaz çakrası, mevcut olan gerçeklerin ifade ediş şekli ve belirtilişi konusunda olmakla birlikte kişinin duygularını dile getirmesinde ve kendisini, benliğini ifade ediş şeklinde büyük bir öneme sahiptir.

boğaz çakra

5. Boğaz Çakrasının Özellikleri Nelerdir?

Sanskritçe’de Vishuddha olarak karşımıza çıkan 5. Boğaz çakrasının kendine has birtakım özellikleri bulunmaktadır. Vishuddha’nın kendisini diğer çakralardan ayrı kılan özellikleri oldukça merak edilmektedir.
Vishuddha’nın kendine has özelliklerinden örnek vermek gerekirse, örneğin Vishuddha’nın renginin mavi olduğu bilinmektedir. Hafif mavi olarak da karşımıza çıkan boğaz çakrası, ifade, dürüstlük ve iletişim konuları ile bağlantılıdır.
Boşluk ile ilişkisi bulunan eter elementine sahip Vishuddha, “Ham, “Hamsah” şeklinde mantralarıyla karşımıza çıkmaktadır. 
Boğaz, boyun, gırtlak ve kulak organlarını ilgilendiren Vishuddha çakrasının insan ömründeki dönemleri 25-30 yaş arası olarak bilinmektedir. Çakra, kişinin istek seviyesini ve vizyonlarını belirleyen bir çakradır.
Eğer şimdiye kadar benliğiniz ile bir iletişime geçmiş değilseniz vishuddha adlı çakra ile birlikte 7 yıl süre içerisinde içinizde barındırdığınız yüksek benliğinizin kararlaştırdığı misyon sınırları bünyesinde sahip olduğunuz yaratıcılık konusunda ifade edişinizde bir serbestlik yakalamış olursunuz.

Vishuddha Çakrasını Nasıl Çalıştırabiliriz?

İnsanların açık bir iletişim kurmasına olanak sağlayan ve sağlıklı bir iletişimi sağlayan bu çakra doğa yürüyüşleri, sessiz bir ortam ile yapılan meditasyonlar, çeşitli sakinleştirici hobiler ile aktif edilebilmektedir. 
Kişinin önce kendisiyle kurduğu doğru iletişim sayesinde diğerleriyle daha sağlıklı bir bağ kurmasına yardımcı olan boğaz çakrası, uygulanan ses terapileri ile de aktif hale getirebildiği görülüyor.
 

HABER MERKEZİ

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ