Sayfa Yükleniyor...
Yiğit Akü Malzemeleri Nakliyat Turizm İnşaat San. ve Tic. A.Ş., 1976'dan beri faaliyet gösteren bir şirkettir ve şimdi halka arz ediliyor. Bu gelişmeyle birlikte, vatandaşlar Yiğit Akü'nün sahibini ve hangi ülkeye ait olduğunu öğrenmek için araştırmalara başladılar. Peki, Yiğit Akü kimin? Yiğit Akü hangi ülkenin malı?
İhracatını 100'den fazla ülkeye yayarak 5 kıtada faaliyet gösteren bir şirket, 29-30-31 Mayıs tarihlerinde halka arz için talep toplayacak. Şirketin borsadaki kodu "YIGIT" olarak belirlendi.
Halka arzda her bir pay 34,68 TL'den satılacak ve bireysel yatırımcılara ve şirket çalışanlarına eşit şekilde dağıtılacak. Toplamda 75.000.000 TL nominal değere sahip hisse senetleri halka arz edilecek. Yiğit Akü'nün halka arzının toplamda 2,6 milyar TL olması bekleniyor. Yiğit Akü'nün halka arzıyla ilgili araştırmalar hızla devam ediyor. Peki, Yiğit Akü kimin? Yiğit Akü hangi ülkenin malı?
Ankara merkezli dev akü üreticisi Yiğit Akü'nün kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Hamit Yiğit, 1951 yılında Kırşehir'de mütevazı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.
Kırşehir'de doğan Hamit Yiğit, ailesiyle birlikte Ankara'ya taşındıktan sonra, 12 yaşında oto elektrik ve bobinaj işlerine girdi. Diğer çocuklar parklarda oyun oynarken, o gün boyunca oto elektrikte çalışıp, gece bobinaj atölyesinde çıraklık yaptı. Askerlik dönemine kadar bu mesleği ustalıkla icra etti. Askerlik dönüşü, kardeşi Mahmut ve yetiştirdikleri Eyüp ile birlikte 1976 yılında sadece 12 TL sermaye ile 80 metrekarelik bir atölyede yılda 100 akü üretmeye başladı.
Hamit Yiğit, sadece kendi atölyesinde değil, yanındaki diğer akü imalathanelerini de sık sık ziyaret ederek sektördeki yenilikleri takip etti. Bu merak ve öğrenme tutkusu, onu akü sektöründe öncü bir isim haline getiren yatırımlara yönlendirdi.
Ankara merkezli şirket Yiğit Akü A.Ş., Türkiye'nin önde gelen yatırımcıları arasında yer alıyor ve 1976'da kuruldu. Günümüzde 78.356 metrekarelik bir alana sahip olan fabrikası, en son teknolojiyi kullanan Yiğit Akü A.Ş.'nin yıllık 7.000.000 adet akü üretme kapasitesine sahip bir üretim üssü niteliğindedir.
HABER MERKEZİ