Sayfa Yükleniyor...
CHP İzmir İl Başkanlığı, 9 Nisanda gerçekleştirilen Danışma Kurulunun seçim bildirgesini yayınladı. Bildirgede 2019 Seçimleri öncesi yeni çalışma yöntemleri yer aldı
EMİRCAN IŞILDAK
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, 9 Nisanda İsmet İnönü Sanat Merkezinde gerçekleştirilen İl Danışma Kurulunun sonuç bildirgesini yayınladı. Bildirgede yeni dönemle ilgili faaliyetler yer aldı. İl Örgütünün 2019daki yerel seçimler öncesi açıkladığı yüzde 60 oy hedefi doğrultusunda yapılacaklar, bildirinin ana maddeleri oldu.
SEÇİM ÖNCESİ YOĞUN ÇALIŞMA VURGUSU
İzmirdeki Körfez Projesi, Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi ve Kentsel Dönüşüm konularında iktidarın engellerine takıldıklarının, bu anlamda İzmirin kamu yatırımlarından mahrum bırakıldığının ifade edildiği bildirgede, yeni parti çalışma yöntemleri yer aldı. Eşitlik, özgürlük ve demokrasiden ödün vermeden, ekonomik gelişmeyi sağlamak ve toplumsal refahı yaygınlaştırmak için bilime, bilgiye, birikime dayalı, açık ve dürüst bir devlet yönetimi oluşturmak zorundayız mesajı verilen bildirge, CHP İzmir İl Başkanlığının internet sitesinden duyuruldu.
İşte sonuç bildirgesinde yer alan maddeler
1. İlçe örgütlerimiz ile birlikte üretme, karar alma, yönetme anlayışı egemen kılınarak Ortak akıl geliştirilip kurumsal derinliği ile dinamik, etkin, yaygın olarak yaşama müdahil olan bir İzmir İl Örgütü yaratılmasına aktif katkıda bulunulmalıdır. Parti etik davranış ilke ve kuralları ile Etik Kurulun tüzüğümüzde yer almasına çalışılmalıdır.
2. Siyasal, toplumsal, bilimsel, kültürel alanlardaki evrensel gelişmelerin ülkemize ve İzmir yereline yansımalarını üyelerimizle birlikte tartışma olanakları sağlayacak toplantılar düzenlenmelidir. Bu ortamlarda parti tüzüğümüz ve programlarıyla bütünsellik sağlanmalıdır.
3. İzmir özelinde yer alan meslek odaları, sendikalar ve sivil toplum örgütleriyle dinamik bir iletişim ve dayanışma örgütlenmelidir. Bilim, yönetim, kültür sanat platformları bu anlayışla oluşturulmalı ve işletilmelidir.
4. İzmir Büyükşehir Belediyesinde görev yapan Partili Meclis Üyelerinin katılımıyla Sürekli Yerel Yönetim Çalışma Grubu kurulmalı ve yerel yönetimlerimizin çalışmalarını en yaygın biçimde anlatma araçları yaratılmalıdır. Küçük üreticilerin büyük bir güce dönüştüğü Kooperatifçilik ve Sosyal Belediyecilik örnek işbirliği modelleri tüm ilçelerimize yaygınlaştırılmalı ve Türkiyeye taşınması hedeflenmelidir.
5. Yerel basınla ilişkilerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla bu alanda uzmanlığı ve deneyimi olan üyelerin katılımıyla İletişim ve Sosyal Medya Çalışma Grubu oluşturulmalıdır.
6. İzmir İl Örgütü çalışmalarının üyelere, halkımıza duyurulması amacıyla haftalık periyotlarda E-Bülten ve üç aylık periyotlarda CHP İzmir Bülten yayınlanmalıdır.
7. İlçe örgütlerimize bağlı mahalle temsilcilerinin, sokak, apartman ve iş yeri temsilcilerinin oluşturulması sağlanmalı ve kurumsallığının geliştirici uygulamalara İlçe Örgütleri ile birlikte ağırlık verilmelidir.
8. Partimize yeni üye kazandırılması yönünde özendirici, etkin çalışmalar gerçekleştirilmelidir.
9. Parti içi sürekli eğitim çalışmalarının işler ve işlevselliğini geliştirmek hedefiyle Parti Okulu çatısı altında Genel Merkezimizle koordinasyon içerisinde tüm üyelerin parti içi Eğitimden yararlanması sağlanmalıdır. Ölçme ve değerlendirme mekanizmaları yoluyla Aktif Üye Yetkin Üye anlayışının geliştirilmesine çalışılmalı Seçme ve Seçilme hakkına sınırlamaları kapsayacak şekilde Yönetmelikleri ile birlikte Tüzüğümüzde yer verilmelidir.
10. Dünyada ve Ülkemizde kutlanan özel günler, haftalar ve Partimizin siyasi değer ve ilkeleri ile örtüşen günlerde katılımcı, çoğulcu bir anlayışla çok amaçlı etkinlikler düzenlenmesi çalışma programının ayrılmaz bir parçası olmalıdır.
11. Gençlik kollarımızın, Üniversite gençliğine, işsiz gençlerimize yönelik çalışmalara ağırlık vermesi yönünde politikalar geliştirilmeli ve uygulanmalıdır.
12. Kadın Kollarımızın, başta ev kadınlarını siyasallaştırmaya yönelik çalışmaları genişletilmeli, sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı arttırıcı süreli/sürekli etkinlikler gerçekleştirilmesi sağlanmalıdır. Tüzük Kurultayı sürecinde, Parti Yönetim Kademelerinde görev alan Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarına oy hakkı tanınması hedeflenmelidir.
13. İl Danışma Kurulu toplantılarımız, çalışma program ve planlarını oluşturacak şekilde üç aylık periyotlarda en geniş katılımla gerçekleştirilmelidir.
14. İl ve ilçe örgütlerimiz ile Yerel yönetimlerimiz arasında kalıcı ve dinamik bir iletişim biçimi oluşturulmalı İl yönetimi koordinasyonunda işler ve işlevsel kılınmalıdır.
15. Tüm İl Örgütümüzün daha da güçlenmesi, gençlik ve kadın kollarımızla birlikte çalışma verimliliğinin arttırılması için yeni bir hizmet binası kazandırılması hedeflenmelidir.
16. Kadın, Gençlik, Tarım, İşçi, Engelli ve ihtiyaca dönük diğer konu başlıkları ile çalıştaylar yapılarak, oluşturulacak görüş ve önerilerin parti çalışma programına yansıtılması hedeflenmelidir.
Haber Merkezi