35. yılında İzmir’den dünyaya açılıyor

Bolulu Hasan Usta Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Gürgönül, İzmir’de gerçekleştirdiği basın toplantısında BHU’nun 35 yılda İzmir’den yola çıkarak tüm Türkiye’ye ve dünyaya geleneksel süt tatlılarını tattırdığını söyledi. Gürgönül, BHU’nun hızla artan bayilik talepleri ve 2016 hedefleri hakkında da bilgi verdi


  • Oluşturulma Tarihi : 15.04.2016 07:42
  • Güncelleme Tarihi : 15.04.2016 07:42
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
35. yılında İzmir’den dünyaya açılıyor haberinin görseli

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

1982 yılında İzmir Kemeraltı’nda 18 metrekarelik bir dükkânda keşkül, fırın sütlaç, karadut şerbeti ve karadut dondurması satarak faaliyete başlayan, bugün süt tatlıları denince ilk akla gelen marka olan Bolulu Hasan Usta (BHU), yurt içi ve yurt dışındaki yeni şubeleri ile büyümesine hız verdi.

Sütlacından kazandibine, keşkülden dondurmasına kadar her lezzeti ile süt tatlısı severlerin en çok tercih ettikleri marka olan Bolulu Hasan Usta, geleneksel süt tatlılarını tüm dünyaya tanıtacak. Süt tatlılarının Türkiye’nin geleneksel bir değeri olduğunu belirten ve süt tatlılarının Türkiye’deki en büyük temsilcisinin Bolulu Hasan Usta olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Gürgönül, bu yükümlülüğü layıkıyla yerine getirerek bir dünya markası olmayı hedeflediklerini söyledi.

“İZMİRLİLERİN BHU’YA SAHİP ÇIKIYOR”

İzmirlilerin hamurunda, İzmir’de doğan markaya sahip çıkma özelliği olduğunu dile getiren Gürgönül, “İzmir Kemeraltı’ndan bugün ülke genelinde 23 ilde toplam 124 şubeli bir marka haline geldik ve yüzde 70 payla Pazar lideri olduk. Böylesine büyümemizde İzmir’in ve İzmirlilerin payı çok büyük. İzmirliler, hem süt tatlılarımızı çok seviyor hem de Bolulu Hasan Usta’ya sahip çıkıyor” dedi. İzmir’de Kemeraltı’nın yanı sıra Bornova, Bostanlı, Buca, Çeşme, Çiğli, Gaziemir, Güzelyalı, Hatay, Hisarönü, Karşıyaka, Urla ve Narlıdere gibi 19 farklı noktada hizmet verdiklerini belirten Gürgönül, yakın zamanda Alsancak, Güzelbahçe, Balçova ve Kemal Paşa’dan gelen bayilik taleplerini değerlendireceklerini ve 2016 yılı sonunda İzmir’deki şube sayısını 25’e yükselteceklerini söyledi.

PRENSES AŞERDİ, YURTDIŞI YOLCULUĞUMUZ BAŞLADI

Bolulu Hasan Usta’nın 34 yıllık büyüme sürecinden bahseden Gürgönül, “İlk kurulduğumuz yıldan bu yana çok yol kat ettik. Bugün Bolulu Hasan Usta olarak, ana üretimimiz olan süt tatlılarından şerbetli tatlılara, el yapımı çikolatadan gerçek meyvelerden yapılan ve hiçbir boya ile esans içermeyen dondurma çeşitlerine, sıcak ve soğuk içecek çeşitlerinden börek ve kahvaltı çeşitlerine uzanan zengin ve bir o kadar da özel bir menüye sahibiz. Türkiye genelinde 23 ilde toplam 124 şubemiz bulunuyor.  Yüzde 70 payla pazarın lideri konumundayız. Yurt dışında ise KKTC, Abu Dhabi, Dubai, Bahreyn ve yakında açılışı yapılacak olan Katar olmak üzere 5 şubemiz bulunuyor. Fabrika ve merkezde 300, bayilerimizde 800 kişi olmak üzere 1100 kişiye istihdam sağlıyoruz. Türkiye’nin en büyük tatlı taşıma filosuna sahibiz. Günde ortalama 40 bin adet tatlı üretiyoruz. Türkiye’ye süt tatlılarını en taze en doğal haliyle sunduk. Şimdi sıra dünya damaklarını tatlandırmakta” diye konuştu.

İLK YURTDIŞI MAĞAZA ABU DABİ’YE

Bolulu Hasan Usta markasını yurt dışına açma düşüncesinin her zaman akıllarında olduğunu ifade eden Gürgönül, ilk yatırım kararlarının ardındaki hikâyeyi şöyle aktardı: “İlk ihracatımızı 2008’de KKTC’ye yaptık. Daha sonra 2012 yılında Abu Dabi’ye ilk yurt dışı mağazamızı açtık. Buna da Birleşik Arap Emirlikleri kraliyet sarayındaki hamile bir prensesin aşureye aşermesi vesile oldu. Prensesin canı daha önce Türkiye'de tattığı aşuremizden çekmiş. Kraliyet sarayına gıda tedariki yapan firma, bize ulaşarak bir palet aşure talep etti. Uçakla Abu Dabi’ye siparişi gönderdik. Aşeren prenses çok beğenmiş. İki ay sonra aynı tatlıdan iki palet daha istediler. Aradan dört ay geçtikten sonra aşurenin dışındaki tatlılardan da talep ettiler. Her tatlıdan belli miktarlarda palet yapıp gönderdik. Bu süreç iki sene sürdü. Markamızı Abu Dabi’de görmek istediler. Karşılıklı görüşmelerin sonucunda 2012'de Al Ain bölgesinde Al Ain Mall’da ilk mağazamızı açtık. Tatlılarımız bölgede büyük ilgi görünce ikinci şubemizi 2013 yılında Dubai’de açtık. 2014 yılında da KKTC’de üçüncü şubemizi açtık. Yurt dışı operasyonlarımızı daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Şuanda, Suudi Arabistan, Azerbaycan ve Kazakistan ile de bayilik konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Uzun vade de Malezya, Singapur, Kuveyt, Rusya, Umman, Lübnan gibi ülkelerde büyümeyi planlıyoruz. Ayrıca, 7’den 70’e her insanın tükettiği tatlılarımızı, bir Türk markası olarak yurt dışında daha geniş bir coğrafyaya sunmayı ve geleneksel tatlılarımızı tüm dünyaya tattırmayı hedefliyoruz.”

2016’DA 13 MİLYON KİŞİ BHU TATLILARINI TÜKETECEK

Gürgönül, 34 yıldır geleneksel lezzetleri en güzel haliyle sunmak hedeflerinin şirketin büyümesinde önemli rol oynadığını söyleyerek, “İşimizi en iyi şekilde yapmak var oluşumuzun bir parçası. Şimdiye kadar ekonomik krizlerde bile büyüme grafiği çizdik. 2015 yılında ürün gamımıza yeni ürünler ekledik ve mağazalarımızda bir konsept değişikliği yaptık. Şubelerimiz artık 7’den 70’e herkesin keyifle vakit geçirebileceği birer tatlı kafe konumunda. 2015 yılında 10 milyon kişinin ağzını tatlandırdık. Yüzde 22’lik büyüme elde ettik. Bu yıl da pazar liderliğimizi korumayı hedefliyoruz. Bununla birlikte Türkiye genelinde 16 şube daha açarak toplamda 140 şubeye ulaşacağız. Bu yılki hedefimiz 130 milyon TL ciroya ve 13 milyon kişiye ulaşmak” ifadelerini kullandı.