3600 ek gösterge herkesi kapsamalı

Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, “3600 ek gösterge noktasında talebimiz var. Ancak sağlık çalışanları bir ekiptir. Biz tüm sağlık çalışanlarının buraya girmesini istiyoruz” dedi


  • Oluşturulma Tarihi : 04.07.2019 11:32
  • Güncelleme Tarihi : 04.07.2019 11:32
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
3600 ek gösterge  herkesi kapsamalı haberinin görseli

ÇAĞLA GENİŞ
Sendika olarak her platformda aile bilinciyle hareket ettiklerini belirten Sağlık-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, İzmir’de üye sayılarının 9 bin 500’lere ulaştığını kaydetti. İzmir’de üç şubeyle yetkili ve etkili sendikacılığın örneklerini sergilediklerini kaydeden Yıldırım, “İzmir’de en çok üyeye sahip ve hızlı şekilde büyüyen bir yapıya sahibiz. Birlikteliğe inanan, samimiyetten güç alan bir ekibiz. Genel ve yerel sorunların neler olduğunu, bu sorunların nasıl çözüleceğini tüm hastanelerimizde gösterdik” dedi.  Sağlık çalışanlarının taleplerini de sıralayan Yıldırım, 3600 ek göstergenin sadece hemşirelerle sınırlı kalmaması gerektiğini savunarak, “3600 ek gösterge noktasında talebimiz var. Hemşirelerimizin bundan yararlanması bize güç verecektir. Ancak sağlık çalışanları bir ekiptir. Biz tüm sağlık çalışanlarının buraya girmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
SENDİKACILIK VİZYONUNU DEĞİŞTİRDİK
Sendikacılığı bir görev olarak yapmadıklarının altını çizen Yıldırım, “Biz farklı bir sendikayız. İzmir’de sendikacılık vizyonunu değiştirdik. Sendikacılığı sadece koltuk, makam olarak görmüyoruz. Biz doğruları yaptığımız sürece, arkadaşlarımızın sorunlarını çözeriz. Her türlü sorunda yanlarında olduk. Yaklaşık 4 ay önce bir mevzuat WhatsApp grup hattı oluşturduk. Yaptığımız çalışmayla 4 aylık sürede 823 soru geldi. 7 kişilik profesyonel bir mevzuat grubumuz var. Tamamen gönüllülük esas. Sendikacılığı hiçbir platformda meslek olarak yapmadık. Biz bunu görev olarak görüyoruz. Bugün İzmir’de 30 bin sağlık çalışanı var. Buna göre hareket etmek durumundayız. İnsan odaklı sendikacılık yapıyoruz. Ne aldatan ne de aldanan bir sendikacılık anlayışıyla hareket ediyoruz. Çözüm noktası eğer bizsek, bunu mücadelesini sonuna kadar veririz. Gelinen noktada, 412 yeni üyelikle, 19 hastanede yetkili olmanın gururunu yaşıyoruz. Kişilerin dertleriyle dertleniyoruz. Çünkü her şeyden önce biz de sağlık çalışanıyız” diye konuştu.
TALEPLERİ SIRALADI
Ağustos itibariyle toplu sözleşme yapılacağını hatırlatan Yıldırım, acil taleplerini şu şekilde sıraladı: “Toplu sözleşmeyle ilgili çalışmaları hem genelde hem yerelde yapıyoruz. Taleplerimiz var. Biz sahada çalışan kişileriz. Özellikle 2014 sonrasında mezun olan, lisans tamamlamak için başvuran kişilerin bu talebi kabul edilmemişti. Bunun toplu sözleşmede acilen çözülmesi gerekiyor. Bu kişilerin lisans tamamlama mağduriyetleri giderilmeli. Performansa dayalı ek ödeme sistemi değiştirilmelidir. Adil bir sistemle yeni ek ödeme sistemi hazırlanmalıdır. Hastanelerde Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatları 15 yıldır aynı. 15 yıldır bütün giderler arttı. SUT fiyatlarının acilen artması gerekmektedir. Yıpranma payı için 5 yıla bir yıl olarak talep etmiştik. Cumhurbaşkanımız da bunun sözünü vermişti. Ancak gelinen süreç sağlık çalışanlarını memnun etmemiştir.”
3600 EK GÖSTERGE TÜM ÇALIŞANLARI KAPSAMALI
Adil bir yıpranma payı hazırlanmasını ve bunun tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:  “3600 ek gösterge noktasında talebimiz var. Hemşirelerimizin bundan yararlanması bize güç verecektir. Ancak sağlık çalışanları bir ekiptir. Biz tüm sağlık çalışanlarının buraya girmesini istiyoruz. Eğitim durumuna göre kademeli olarak düzenlenmeli ve çarpan katsayı artırılmalı. Eğitim-araştırma hastanelerinde çalışan arkadaşlara ise özel hizmet tazminatı verilmeli. Sağlık-Sen, tüm sağlık çalışanlarının 657’ye tabi 4A kadrosunda istihdam edilmesini istiyor. Sağlık çalışmalarını ayrıştırmaya gerek yok.”