Sayfa Yükleniyor...
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda, Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi koordinasyonunda Halk Sağlığı Acil Durum Planı (HSADP) tatbikatı yapıldı. Dün öğle saatlerinde, Dış Hatlar apronu açık park alanında gerçekleştirilen tatbikatta, acil durum planının Ulusal Havalimanı Bulaşıcı Hastalık Planı ile uyumluluğu test edildi
TAV Havalimanları tarafından işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda Halk Sağlığı Acil Durum Planı (HSADP) tatbikatı düzenlendi. Tatbikata, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Mülki İdare Amirliği, Emniyet Şube Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, DHMİ Başmüdürlüğü, AOC Başkanlığı, TAV Ege Genel Müdürlüğü, havayolları ve yer hizmetleri şirketlerinin istasyon müdürlükleri, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve İzmir Şehir Hastanesi gibi birçok kurum ve kuruluş katıldı.
Tatbikat senaryosuna göre, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na inişe hazırlanan bir uçakta, yolculardan birinin yüksek ateş, öksürük, nefes darlığı ve baş ağrısı şikayetleri olduğu bilgisi, pilot tarafından Hava Trafik Kontrol (ATC) Ünitesi'ne bildirildi. Hastalığın kaynağının, Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşık bölge olarak ilan edilen bir ülkeden geldiği anlaşılınca, havalimanında Halk Sağlığı Tehdidi alarmı verildi ve HSADP devreye alındı. Senaryoya göre, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Mülki İdare Amiri başkanlığında DHMİ Kriz Yönetim Merkezi'nde kriz merkezi üyeleri toplandı. Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezi ekibi, Kişisel Koruyucu Ekipmanlar (KKE) ile donanarak uçağa müdahale etti. "Olası Vaka" olarak değerlendirilen hasta, Negatif Basınçlı Sedye kullanılarak 112 Ambulansı ile İzmir Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Hasta, hastanenin izolasyon odasına alınarak tanı ve tedavi sürecine başlandı. Kriz Merkezi, tehdidin ortadan kalktığına karar vererek acil durumu sonlandırdı.
Tatbikat sırasında, Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri ve DHMİ Havacılık Acil Yardım Güvenlik ekipleri uçak çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Yolculara ve personele gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Tatbikatın ardından elde edilen bulgular, bir sonraki Güvenlik Komisyonu Toplantısı'nda değerlendirilecek ve iş birliği ile hazırlıklılığın artırılması için iyileştirme önerileri sunulacak.
Küresel bir marka olan TAV Havalimanları, havalimanı finansmanı, geliştirme ve işletmeciliğinde lider bir konuma sahiptir ve 2023 yılı itibarıyla 96 milyon yolcuya hizmet vermiştir. Şirket, Türkiye, Kuzey Makedonya, Gürcistan, Kazakistan, Tunus, Letonya, Suudi Arabistan ve Hırvatistan'da toplam 15 havalimanında faaliyet göstermektedir. TAV Havalimanları, iştirakleri aracılığıyla gümrüksüz mağazacılık, yiyecek-içecek, yer hizmetleri, bilişim, özel güvenlik ve ticari işler gibi havalimanı operasyonlarının her aşamasında entegre hizmetler sunmaktadır. Şirketin hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmekte ve BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'nde yer almaktadır. TAV Havalimanları, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon hedefiyle faaliyet göstermektedir.
BÜLTEN