Sayfa Yükleniyor...
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, basın mensuplarıyla bir araya gelerek seçildiğinden beri geçen 35.5 ayda yapılanları anlattı
ONURHAN ALPAGUT
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Zübeyde Hanım Nikah Salonu üzerindeki KENT A.Ş restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, göreve gelişinin ardından geçen 35.5 ayını basın mensuplarıyla paylaştı.
Açılış konuşmasında katılımcılara teşekkür eden Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, "Bu anlamlı günde bir araya geldik. Türkiye ne yazık ki bir türlü normalleşme sürecine giremedi. Bizde bu su süreç içinde çok eğlenceli, şen şakrak işler yapmadık. İnsana dokunan, onların mutluluğunu hedef alan çalışmalara imza attık. Küçük dokunuşlar ile büyük mutluluklar elde etmek için çaba sarf ettik. Her geçen gün yine şehit haberi almaya devam ediyoruz. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet tarihindeki en yüksek oyu alarak göreve geldim. Bugüne kadar Karşıyaka'ya hizmet etmiş tüm belediye başkanlarına sonsuz teşekkür ediyorum. 35.5 ayı çok çabuk tamamladık. Bir insan ömründe belki bir ya da iki defa yaşayacağı olayları bu dönemde yaşadık. Bu süreç içerisinde iki genel bir Cumhurbaşkanlığı seçimi gördüm. Şimdi de referandum süreci yaşıyoruz. Türkiye'de 15 Temmuz'u yaşadık. 2 saatliğine belediye başkanlığıma el kondu. İşte bunlara rağmen görevimizi layığı ile yapmaya çalıştık. Biz, halkımızla buluşma gücünü Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten aldık. Onun bize Karşıyaka'daki emaneti Zübeyde Annemizden ülkemizin yaşadığı bu olumsuz koşullarda Türkiye Cumhuriyeti'nin çağdaş, demokrat ve laik değerlerinden güç alıyoruz. 35.5 aya Karşıyakalılık duruşumuzu ve değerlerimizi yansıttık. Bu anlamda çalışmaya gayret ettik. Mutlu bir yaşam için uğraş verdik" dedi.
KARŞIYAKA RUHU
Yerel yöneticiliğin sadece, kaldırım yapmak olmadığını söyleyen Akpınar, "Bu görevin yol, temizlik ve benzeri hizmetlerden öte olduğunu düşünüyorum. Çünkü bunlar bizim asli görevimiz. Karşıyaka'da yaşayan her yurttaşın, canlının mutlu ve sağlıklı yaşamını devam ettirebilmesi için çaba sarf ediyoruz. Türkiye'nin buna, Karşıyakalılık ruhuna ihtiyacı var. Daha sımsıkı bir araya gelip, daha sağlam durmalıyız. Yerel yönetim anlayışımızda, bunu kendimize görev bildik" diye konuştu.
PARSEL BAZINDA DÖNÜŞÜM
Konuşmasında kentsel dönüşüme değinen Akpınar, "Yerel yönetim yasasının ilçe belediyelerine vermiş olduğu, yetkiye dayanarak işlerimizi yerine getiriyoruz. Bugün Karşıyaka, insanların daha rahat, konforlu bir şekilde yaşamayı tercih ettiği bir kent. Eski bir yerleşim merkezi. Geçmişten bugüne kadar Karşıyaka, bir sanayi kenti olarak kurulmadı. İnsanların yaşamını sürdürmek için, konutların olduğu bir alan olarak planlanmış. Bu noktada; ergonomik olarak ömrünü tamamlayan konutların sağlıklı bir şekilde dönüşmesi gerekiyor. Yerinde dönüşüme karşı biriyim. Yerinde dönüşümü yaptığınız zaman yıkıp yerine, aynısını yapıyorsunuz. Şahsi görüşüm; ada bazında değil, parsel bazında dönüştürmekti. Bu konuda eksik kaldık. Ancak bunun sebebi de Karşıyaka Belediyesi değildir" şeklinde konuştu.
ÇÖP TESİSİ SORUNU
Son olarak Karşıyaka Yamanlar çöp tesisine dair açıklamalarda bulunan Akpınar, "İzmir bugün dünyanın ve Türkiye'nin en güzel ve özel kentlerinden bir tanesi. İzmir, gelenin büyülendiği kadar gelmeyenin de büyülendiği bir kent. Ancak İzmir yanlış planlamanın bugün cezasını çekiyor. Yarın bu işleri bıraktığımda gençlerimizin, daha kolay yerel yöneticilik yapacağı bir anlayışla hizmetler üretiyorum. Beddua değil hayır duası almak için çalışıyorum. Bugün İzmir, Fahrettin Altay'dan başlayarak Bostanlıya kadar Çin Seddi gibi örülmemiş olsaydı bambaşka bir şehir olurdu. Eğer 50 yıllık planlama yapılmış olsaydı. Bugün Harmandalı'nın şehir içerisinde kalacağı hesap edilmiş olurdu. Bunları yaşamazdık. Bugün dünyanın çok sayıda ülkesinde çöp, ekonomiye kazandırılıyor. Ciddi bir ülke geliri elde ediliyor. Ancak bizde yapılan iş ne yazık ki toprağın altına gömmek. Orada yeni alanlar açmaya çalışmak. Günümüzde Harmandalı dolmuş durumda. Sadece Yamanlar'da değil İzmir'in en az üç bölgesinde çöp tesisleri kurmamız gerekiyor. Üniversitelerin, Çevre ve Şehir Bakanlığının vereceği kararlar önemli. Yamanlar Dağı derken, buradan baktığınızda Yamanlar Dağının eteği değil Harmandalı'nın yaklaşık bir kilometre ötesi bir bölge. Harmandalı'nın da bir ucu da Yamanlar'a dayanacak. Dünyada tekniklerin ilerlediği bir noktada Yamanlar çöp tesisinin bir zararı olmayacağını düşünüyorum. Kaldı ki İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu doğaya baktığında doların yeşilini değil yeşilini gören çevreci bir insan" dedi.
Haber Merkezi