- Gündem
- 20.04.2025 10:07
Bayraklılı vatandaşların ortak isteği olan raylı sistemin yer altına alınarak sahile kolay ulaşımın sağlanmasını, Adalet Mahallesi Muhtarı Ali Uluç dile getirdi
EMİRCAN IŞILDAK ÖZEL HABER
Bayraklı Adalet Mahallesi Muhtarı Ali Uluç, ilçedeki vatandaşların ortak arzusu ve hayali olan deniz kıyısına rahat ulaşımı dile getirdi.
Sahile ulaşımı kesen çevreyolu ve raylı sistem geçişinin yer altına alınmasını temenni ettiklerini söyleyen Uluç, mahallelerinde yer alan derelerin ıslah edilmesiyle birlikte Eskişehir ilindeki örnek rekreasyon alanlarının Bayraklıda da gerçekleşebileceğine dikkat çekti. Muhtar Uluç daha temiz ve yaşanabilir bir Bayraklının hayalini kurduklarını da vurgulayarak, vatandaşların yeşil alana karşı gösterdiği duyarsızlıktan, Büyükşehir Belediyesinin Altyapı Koordinasyon Merkezine (AYKOME) kadar birçok konuda düşünce ve temennilerini dile getirdi.
HAYAL DEĞİL ARZU EDİYORUZ
İZBANın yerin altına alınmasıyla daha kesintisiz bir deniz ulaşımının gerçekleşeceğini vurgulayan Uluç, Biz bölgemizdeki raylı sistemin yer altında olması gerektiğini düşünüyoruz. Zaman zaman belediye başkanlarımız ve meclis üyesi arkadaşlarımızla da bu konuyu görüşüyoruz. İZBAN yerin altına geçerse denize ulaşımımız rahat olur. Zaten bahsettiğimiz mesafe de uzun bir mesafe değil. Turan-Naldökene kadar yaklaşık 3-4 kilometrelik bir alandan söz ediyoruz. Keşke daha önce yapılsaydı. Bu alan yerin altına girerse insanlarımız denize kolay ulaşabilir. Ayrıca bölgemizden akan dereler var. Bu derelerin ıslahından sonra Eskişehir örneğinde olduğu gibi su kanalları ve gondollar yapılabilir. Belki hayal ama arzu ettiğimiz şeyler değerlendirmesinde bulundu.
PIRIL PIRIL BİR BAYRAKLI İSTİYORUZ
AYKOMEnin yeterli denetim yapamadığını zaman zaman muhtar arkadaşlarımızla görüyoruz, hemfikiriz. Bu konuyu dile getirip, istişare eksikliğinden bahsediyoruz. İZBETONla bize yakın olduğu için iletişim halindeyiz. Kendilerinden rahatlıkla randevu alıp derdimizi anlatabiliyoruz. Sadece bununla kalmamalı, diğer birimlerle de iletişim halinde olmalıyız. AYKOME bizden destek isteyebilir, bu konuda bizler seve seve görevin başında oluruz diyerek altyapı ve denetim çalışmalarında AYKOMEnin zaman zaman yetersiz kaldığını dile getiren Uluç, Örneğin bir yeri üç kez yaptırdığımı biliyorum. Bir kurum ya da kuruluş caddede iş yapıyor, bozulan yer tamir ediliyor daha sonra AYKOME yapılan alanı onay vererek teslim alıyor. Ancak nasıl onay verilip tadilat yapılan alan teslim alınıyorsa hatalar karşımıza çıkıyor. İnsanlar, Güzelim yolu yıktınız, nasıl iş yaptınız? gibi çıkışlarda bulunuyor. Sonuçta işi yapan taşeron firmalar ancak iş bitiminde teslim alacak olanlar yine yetkili kurumlar. Ben caddemin, sokağımın pırıl pırıl olmasını isterim. Örnek bir ilçede yaşadığımı her yerde göğsümü gere gere söylemeliyim. Daha çağdaş, daha modern bir yerde yaşamak isteriz. Bayraklı eğer İzmirin Manhattanı olacaksa bu şekilde olmalı. Sorunlar olursa büyük hayallerimizi insanlara anlatamayız diye konuştu.
VATANDAŞLARI BİLİNÇLENDİRELİM
Uluç ayrıca yeşil alanların ve ortak yaşam merkezlerinin duyarsız vatandaşlar yüzünden tahrip olduğunun da altını çizdi. Park ve bahçe yönünden zengin bir ilçede olduklarını bunu korumak için de uyarıcı çalışmalarda bulunmak gerektiğini ifade eden Uluç, sözlerini şu şekilde noktaladı: Park ve yeşil alan yönünden çok avantajlıyız. Parklarımız gerçekten birçok ilçeye örnek olacak zenginlikte. Ancak insanlarımız ellerindeki çöpleri bile yere atıyor. Bu konuda bir çalışma yapılması gerekiyor. Camilerde fetvalar verilebilir, farkındalık yaratacak uyarı levhaları konulabilir. Piknik yerlerimizde, sahilimizde insanlar bulundukları yerleri kirletiyor. İnsanları bilinçlendirmek lazım. Yiyip-içip artıklarını, çöplerini bulundukları yerde bırakıyorlar. Daha ferah bir Bayraklıda yaşamak istiyoruz. Tek temennimiz budur.