Bilal Doğan’dan Kültürpark çıkışı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ı yeniden tasarlayacak projesinde halkın görüşüne yer vermemesini eleştiren AK Partili Bilal Doğan, “Sayın Aziz Kocaoğlu akşam düşünüyor, sabah uygulamaya çalışıyor. Buraları özellikle sivil toplum örgütleri, odalar ve halkın görüşünü almadan kendine göre planlıyor ve talimat veriyor” dedi


  • Oluşturulma Tarihi : 01.07.2016 07:36
  • Güncelleme Tarihi : 01.07.2016 07:36
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Bilal Doğan’dan Kültürpark çıkışı haberinin görseli

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde Kültürpark’ı yeniden tasarlayacak proje taslağını kamuoyu ile paylaşmıştı.

İzmir’in tarihi ve simgesel mekanlarından Kültürpark’ın revize edilerek geleceğe taşınması amacıyla başlatılan projeye, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı meslek odalarından ilk eleştiri geldi. Meslek odaları, kentin en önemli yeşil alanlarından Kültürpark’ta her türlü yapılaşmaya karşı olduklarını açıklayarak, alanın yeniden tasarım sürecinde Büyükşehir’i tarihi, kültürel değerlere ve kente sahip çıkmanın sorumluluğu ile hareket etmeye çağırdı. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projeye bir tepki de İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’dan geldi.

FUARIN DUVARLARI YIKILMALI

Söz konusu projeyle ilgili eleştirilerini dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, fuar alanı için önerilerini de sıraladı. AK Parti Grubu olarak öncelikle fuarın etrafındaki duvarların yıkılmasını istediklerini ifade eden Doğan, “Halkımızın fuara tıpkı Amerika ve İngiltere’deki gibi büyük parklara nasıl kolayca girebiliyorlarsa o şekilde girebilmelerini istiyoruz. Şu anda fuarda yaşlanmış, kurumuş, fiziksel olarak ömrünü tamamlamış çok sayıda ağaç var. Bunların yerine uzun süre yeşil kalabilen, oksijen oranı yüksek ağaçlarla tüm fuarın yeniden yeşillendirilmesini bekliyoruz. Projede gördük ki İsmet İnönü Kültür Merkezi kaldırılmak isteniyor. Oysa İzmir’in kültür ve sanat faaliyetlerinin yoğunlaştıracak salonlara ihtiyacı var. İsmet İnönü Kültür Merkezi’nin kaldırılması yerine o salonun yeniden gözden geçirilerek çok fonksiyonlu kullanılabilecek bir hale getirilmesini istiyoruz. Kapalı salonlara ihtiyaç var. İzmir’in bu kapalı salonunun heba edilmesini istemiyoruz. Projede bu kapalı salonun açık salon haline getirileceği söyleniyor. Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu var, daha fonksiyonel bir halde kullanılabilir. Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda olduğu gibi kışın da kullanılabilecek bir hale getirilebilir” dedi.

“HİZMET BİNALARI FUARDAN TAŞINMALI”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait hizmet binalarının fuar alanına taşınması yerine fuar alanından çıkarılıp halkın spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanacağı yeşil alanlar haline getirilmesini gerektiğini söyleyen Doğan, ayrıca fuar içinde bulunan yıpranmış mescidin de onarılmasını istedi. Doğan, “Fuar alanının İzmir’in hem akciğeri olmasını hem de kültür ve sanat merkezi olmasını istiyoruz. Halkın dinlenip gerektiğinde yeme-içme ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için kullanılabilecek yeni açılacak kafeteryaların özel şahıslara rant alanı olarak verilmesi yerine belediyenin ucuz, kaliteli, sağlıklı, kar amacı gütmeyen noktalarda halkın hizmetine sunulmasını istiyoruz. Yeni yeşil alanların oluşturulmasıyla birlikte ihtiyaç duyulan noktalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Grand Plaza şirketinin burayı çalıştırabileceğini düşünüyoruz. Tenis kulübünün işleyişi gözden geçirilmeli; daha fazla insanın faydalanabilmesi için halka açık bir hale getirilmeli. Fuar içinde bulunan mescitte oldukça yıpranmış, küçük kenarda kalmış bir noktada. Mescidin de gözden geçirilmesini diliyoruz” ifadelerini kullandı.

AKŞAM DÜŞÜNÜYOR, SABAH UYGULAMAYA ÇALIŞIYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu projenin hazırlanış sürecinde vatandaşın görüşünü almadığı için eleştiren Doğan, “Sayın Aziz Kocaoğlu’nun klasik bir duruşu var. Akşam düşünüyor, sabah uygulamaya çalışıyor. Buraları özellikle sivil toplum örgütleri, odalar ve halkın görüşünü almadan kendine göre planlıyor ve talimat veriyor. Bunun yerine fuarla ilgili olarak halkın düşüncelerini sorması, anket yapması ve fuarın geleceğiyle ilgili olarak uzun bir süre halka açık olarak konunun tartışılması gerekirdi. Ama bunu yapmıyor. Çok kısa süre önce projesini hazırlamış mecliste bilgilendirme yapmıştı. Kültürpark, İzmir’in büyük bir kazanımı ve değeridir; korunması gerekir. Bu projenin çevresi ve insanlarıyla birlikte değerlendirilmesi gerekir. Daha çok spor ve yürüyüş yapılabilecek bir alan haline gelmesinin yanı sıra çocukların ve halkın kullanımına sunulması gerekiyor. Kültürpark’ın İzmir’in akciğeri olarak kalması ve beton yapıdan kurtulması gerekiyor” şeklinde açıklama yaptı.