Sayfa Yükleniyor...
Memur Sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, memurların kılık kıyafet yönetmeliğine getirilen düzenleme hakkında konuştu. Bina, gelişmeden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi
EMİRCAN IŞILDAK
Memurları ilgilendiren yeni düzenleme yola çıktı. Kılık kıyafet konusunda yapılan değişikliklerle birlikte bundan böyle memurlara uygulanan saç, sakal, pantolon gibi prosedürlerde hafifletme yapılacak.
Memur Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Musa Bina da yeni düzenlemelerle ilgili gazetemize değerlendirmede bulundu. Bina, değişikliği sevinçle karşıladıklarını belirtti.
YÖNTEM ÇAĞ DIŞI
Ali Musa Bina, kılık ve kıyafet yönetmeliğinin çağ dışı olduğunu, bunun için uzun zamandır mücadele verdiklerini hatırlatarak, Saç, sakal, kravat, ceket ve başörtüsünün bağlanma biçimi gibi insan onurunu rencide eden müdahalelerin çağımız insanının fıtratına uygun olmadığından hareketle, onlarca basın açıklaması yaptık, eylem ve etkinlikler düzenledik. Özgürlük İçin 10 Milyon İmza sloganıyla başlattığımız kampanya ve 12 milyon 300 bin imzayla da çalışanların haklı talebi, milletin güçlü iradesi olduğu yönünde kamuoyunun desteğini elde ettiğimiz Kamuda kılık ve kıyafet özgürlüğü hedefli Sivil itaatsizliğimiz başta başörtüsü olmak üzere, kadın kamu görevlilerine büyük oranda serbest kıyafetin yolunu açtı. Kadınların kılık ve kıyafet yasaklarından kurtulmasını sağlayan düzenlemeleri çok önemli fakat eksik bulduğumuz için, kılık ve kıyafet serbestliği talebimizin erkekleri kapsaması ve kamuda serbest kılık ve kıyafetin gerçekten hayata geçmesi için kararlılığımızı devam ettiriyoruz değerlendirmesini yaptı.
YÖNETMELİK DARBE ÜRÜNÜ
Kılık kıyafet yönetmeliğinin 1982 Anayasasının ürünü olduğunu söyleyen Bina, Eğitim-Bir-Sen olarak, gerek misyonumuz gerekse mensuplarımızın toplumun en eğitimli kesimi olmaları dolayısıyla topluma önderlik rolümüzün de gereği olarak, ense tıraşı, saç, sakal, favori, bıyık, tırnak uzunluğu, pantolon gibi antidemokratik dayatmalar içeren 1982 model darbe ürünü köhne kılık-kıyafet yönetmeliği değiştirilinceye kadar mücadele etmeye kararlıyız. Çünkü hiçbir hak, uğrunda mücadele verilmeden elde edilemez. Geçmişte yasakçılara, dayatmacılara karşı nasıl mücadele ettiysek, bugün hakkımız olan ve yaşadığımız hayatın bir gereği olan serbest kıyafet için de verdiğimiz mücadeleyi, gösterdiğimiz çabayı sürdürüyoruz dedi.
DÜZENLEME NELER GETİRİYOR
Memurları ilgilendiren düzenleme yola çıktı. 1982 tarihli Kılık ve Kıyafet Yönetmeliği değişiyor. Buna göre; Erkek memurlar saçlarını aşırıya kaçmamak şartıyla uzatabilecek, belli ölçülerde sakal da bırakabilecek. Kadınlar açısından da kıyafet serbestliği sağlanacak. Örneğin; kumaş ile birlikte kot pantolon giymek de serbest olacak.
Haber Merkezi