- Gündem
- 11.05.2025 00:33
Türkiye'de ilk defa İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Okullarının öncülüğünde düzenlenen Matematiksel Modellemeni Tasarla (Design Your Mathematical Modeling-Dymm-1) yarışması sonuçlandı
NİHAT AK
İTÜ Geliştirme Vakfı Özel İzmir Okullarının öncülüğünde Türkiye'de ilk defa düzenlenen Matematiksel Modellemeni Tasarla (Design Your Mathematical Modeling-Dymm-1) yarışmasının finali, okulun konferans salonunda gerçekleştirildi.
Yarışmaya Türkiyenin dört bir köşesinden fizik, kimya, biyoloji, beden eğitimi, müzik, sosyal bilimler, edebiyat, rehberlik alanlarından 71 proje ile başvuru yapıldı. Okulun akademik kadrosu ve akademisyenlerin fikirleri ve değerlendirme ölçütleri rehberliğinde 15 proje finale kalmaya hak kazandı.
Finale kalan projelerin belirlenmesinde akademisyenlerin fikirleri değerlendirme ölçütleri ve matematik bölümü öğretmenleri Deniz Pehlivan, Ayşen Yüksel, Gözde Bel, Burçin Belmen Dündar ve Bahar Yorgun, okulun akademik kadrosu görev aldı. Final projelerini değerlendirme kurulu olarak Prof.Dr. Beno Kuryel, Doç.Dr Esra Bukova Güzel ve İTÜ Geliştirme Vakfı İzmir Okulları Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Çiçek Taşköprü, Beden Eğitimi Bölüm Başkanı ve Spor Koordinatörü Ali Kayar, Müzik ve Sahne Sanatları Bölüm Başkanı ve Sosyal Etkinlikler Koordinatörü Banu Köstem, Fen Bilimleri Bölüm Başkanı Esra Aksoy, Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Gonca Sağlamol, Rehberlik Öğretmeni ve Psikolojik Danışman Leman Çalışkan finale kala projeleri değerlendirdi.
3.lük ödülünü İstanbul MEF Okullarından Serap Bilgiç Kıratlıoğlu rehberliğinde Ege Gönenç Kıratlıoğlu isimli öğrencinin yapmış olduğu İpsometre adlı modelleme kazandı. 2.liği İzmir Ekin Kolejinden Cemre Pehlivan rehberliğinde Ege Teksöz ve Azra Kaya isimli öğrencilerin yapmış olduğu Yeterince Havalı mı? adlı modelleme aldı. 1.lik ödülünü kazanan ise iki projesiyle birlikte Antalya Bilim ve Sanat Merkezinden Gülnur Özbek rehberliğinde Emir Gencer ve Mehmet Akif Gökmen isimli öğrencilerin yapmış olduğu Sera Tarımı adlı modelleme ile Eren Ekrem Kallıkçı ve Kuzey Yıldız isimli öğrencilerin yapmış olduğu Örten Çift Yıldızların Tutulma Gözlemi modellemesi oldu.