- Gündem
- 11.05.2025 00:33
Boschun Termoteknoloji İnovasyon Merkezinin açılışında konuşan Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, Boschu yerli bir firma olarak gördüklerini belirterek, Yatırıma özel teşviklerin etkisiyle bu gibi yatırımlar artarak devam edecek dedi
ÖZKAN PEKÇALIŞKAN
Bosch Termoteknikin, Manisada bulunan Termoteknoloji İnovasyon Merkezinin açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelikin katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılışa, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Almanyanın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann, Bosch Termoteknik Kalite ve Üretimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ulrich Schmidt, Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young ve Bosch Termoteknik üst düzey yöneticileri, bayileri, servisleri, müşteriler ve sektör paydaşları katıldı. Açılışta konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, yatırıma özel teşviklerin etkisiyle önümüzdeki dönemde Türkiye'nin birçok yeni ve önemli yatırıma ev sahipliği yapmasını beklediğini söyleyerek, Bosch gibi Türkiyeyi iyi tanıyan firmaların ise bu fırsatlardan yararlanma konusunda herkesten önde olacağını düşünüyorum" dedi.
YATIRIMA ÖZEL TEŞVİKLER VERECEĞİZ
Çelik, Türkiyeye yatırım yapanı yerli kabul ettiklerini, 1972den bugüne ülkeye 2,5 milyar dolar tutarında yatırım yapan Boschu da yerli bir firma olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, Boschun dünya genelindeki faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Firmanın Ar-Geye verdiği önemin dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz. Boschun Ar-Ge konusunda sahip olduğu bu kültürü Türkiyeye taşıyor olmasını çok daha fazla önemsiyoruz. Bakanlık olarak ülkemizde bu tür firmaların sayısını artırmak en önemli önceliğimizdir. Teknoloji odaklı yeni girişimlerin yapılmasını önemsiyoruz. Türkiyeyi bilim ve teknolojide öncü bir ülke haline getireceğiz. Şu anda bir Ar-Ge projesi için fikirden yatırıma kadar tüm süreçlere yönelik desteklerimiz var. Ar-Ge Reform Paketi ile bu ekosistemi daha güçlü hale getirdik. Son olarak uygulamaya aldığımız proje bazlı teşvik uygulamasıyla gücümüze güç kattık. Artık yatırıma özel teşvikler vereceğiz. Bu adımların etkisiyle önümüzdeki dönemde birçok yeni ve önemli yatırıma ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum. Bosch gibi Türkiyeyi iyi tanıyan firmaların ise bu fırsatlardan yararlanma konusunda herkesten önde olacağını düşünüyorum" dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Bosch Termoteknik Türkiye, Orta Doğu ve Kafkasya Satış Genel Müdürü Zafer Polat konuşmasında, Türkiyenin Bosch Termoteknik için çok önemli bir pazar olduğunu vurgulayarak, aynı zamanda önemli bir Ar-Ge, üretim ve yetkinlik merkezi olduğunu söyledi.
SEKTÖRÜN EĞİTİM VE DENEYİM MERKEZİ OLACAK
Uzun yıllardır sektörün içinde olduklarını, iklimlendirme sektörünün temel ihtiyaçlarını çok iyi bildiklerini, özellikle bilgi ve kalifiye işgücü ihtiyacının yüksek olduğunu dile getiren Zafer Polat, Bu ihtiyaçların karşılanmasının beraberinde, güvenli, kaliteli ve uzun ömürlü çözümlerle müşteri memnuniyetini artıracağız. Bu alandaki ihtiyacın bilinciyle hem sektörümüzü geliştirmeyi hem de müşterilerimizi memnun etmeyi hedefleyerek bu merkezi kurduk diye konuştu.
BİZ, TERMOTEKNOLOJİ SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİYİZ
Bosch Termoteknik Kalite ve Üretimden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ulrich Schmidt de termoteknoloji sektörünün geleceğini şekillendirmek istediklerini vurgulayarak, Müşterilerimize istedikleri ve bizden bekledikleri bu etkileyici ürünleri sunabilmek için büyük bir mesafe kat ettik. Araştırma ve geliştirmeye ve ürünlerimizin dijitalleşmesine büyük bir önem veriyoruz. Bugüne kadar dünya genelinde 200 binin üzerinde bağlanabilirlik ürünü sattık. Bu ürünlerin gelecekte büyük bir potansiyele sahip olacağına inanıyoruz. İnovasyon merkezimizde bir dijital sergi salonu bulunmasının nedenlerinden biri de budur dedi.
BURADA OLMAKTAN GURURLUYUZ
Bosch Türkiye olarak bu yıl ikinci önemli açılışı gerçekleştirdiklerini belirten Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Mayıs ayında İstanbulda açtığımız Bosch Türkiye ve Ortadoğu Merkezinin ardından, hem Manisaya hem de sektöre hareketlilik kazandıracak Termoteknoloji İnovasyon Merkezinin açılışını yapıyoruz. Bu açılışlar, Bosch Türkiyenin Bosch Globalin yetkinlik merkezi haline geldiğinin önemli birer kanıtı Bosch Grubu olarak, 100 yılı aşkın bir süredir Türkiyede faaliyet gösteriyoruz. Uzun yıllardır Türkiyedeki yerel sanayinin modern teknolojilerle gelişmesine katkı sağlıyoruz. Bugün öyle bir konuma geldik ki, Türkiyenin bir noktasında NASA için özel üretim yaparken diğer bir noktasında ise ürettiğimiz kombilerle dünyanın dört bir yanında evleri sıcak bir yuva haline getiriyoruz. Bunu da uzun vadeli bir taahhüt olarak görüyoruz. Burada olmaktan, buralı olmaktan gurur duyuyoruz ifadelerini kullandı.
MERKEZDE NELER VAR?
Bosch Termoteknik Manisa Fabrikası bünyesinde hayata geçirilen Termoteknoloji İnovasyon Merkezinde 320 kişilik oditoryum, 3 farklı alanda hizmet veren eğitim salonu, ürünlerin sergilendiği dijital ve mobil içeriklerle de desteklenen showroom yer alıyor. Burada mobil uygulamalar, dokunmatik ekranlar, sanal gerçeklik uygulamaları, üç boyutlu filmler, sosyal medya ve dijital içerik ekranlarıyla bilgi birikimi ve deneyimlerin tüm dünyaya ve sektöre aktarılması hedefleniyor.