CHEP eğitim için İzmir’de

Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun yerel zincir eğitimleri kapsamında CHEP Türkiye Genel Müdürü Şafak Aktekin, İzmir gazetelerinin temsilcileriyle yemekte bir araya geldi


  • Oluşturulma Tarihi : 02.04.2017 07:45
  • Güncelleme Tarihi : 02.04.2017 07:45
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
CHEP eğitim için İzmir’de

TANER UYANIKER

CHEP, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalara 350 milyonu aşkın palet, kasa ve konteyner temin ederek ürünleri taşımlarına yardım ediyor.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu’nun yerel zincir eğitimleri kapsamında İzmir’e gelen CHEP Türkiye Genel Müdürü Şafak Aktekin, sektör hakkında bilgi verdi. Aktekin, “Türkiye’nin palet havuzlama sistemine artık adapte olduğunu söyleyebiliriz. Eskiden paletleri toplatmak ve takip etmek firmalara çok zor gelirken, şu anda hem üretici hem tüketiciler palet konusunda zaman harcamıyor, maliyetlerini düşürüyor” dedi.

Genel hatlarıyla hem global hem de lokal anlamda taşımacılık ve depolama süreçlerine yönelik palet havuzlama sistemini tanıtan ilk şirket olduklarını ifade eden Aktekin, “Diğer taraftan Dünya Orman Koruma Konseyi tarafından uzun denetimlerin sonunda verilen dünyanın en saygın orman sertifikasyon sistemi PEFC ve FSC sertifikalarının her ikisine de sahip olan ‘ilk’ palet şirketiyiz. Bu açıdan taşımacılık ve depolama alanında sürdürülebilirlikte önemli bir geçmişimiz olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte dünya çapında müşterilerine ilk ‘sıfır emisyonlu’ palet temini yapan şirket de yine biziz” diye konuştu.

CHEP, dünyanın lider palet tedarikçisi olarak, depolama ve taşımacılıkta diğer şirketlerden tamamen farklı bir uygulama geliştirdiğini belirterek, kendi standartlarını oluşturup tüm dünyaya kabul ettirdiklerini söyledi. Aktekin, şu ifadelerde bulundu: “CHEP’in asıl uzmanlık alanı, müşterilerinin sermaye harcamalarını azaltarak tedarik zinciri operasyonlarına ağırlık vermelerini sağlayan ‘palet havuzlama’ sistemidir. Bu sistem, tedarik zinciri verimliliğini artırmak isteyen şirketler için stratejik bir iş çözümü olarak sunulmuştur ve en basit tanımıyla, yüksek kalite paletlerin farklı müşteriler tarafından bir döngü dâhilinde kiralanması, kullanılması ve sisteme yeniden sokulmasıdır.”

Kutu kutu ktut

CHEP HAKKINDA

CHEP’in paylaşım ve yeniden kullanıma dayalı sürdürülebilir iş modelinde, kiralanan paletler kullanım sonrası toplanıp düzenli olarak bakım ve onarımdan geçirilerek tekrar hizmete sunuluyor. Tasarruf oranlarını artıran ve tedarik zinciri yönetimini baştan sona yeniden şekillendiren bu hizmetin Türkiye pazarı içindeki tek sağlayıcısı olan CHEP; 2009 yılından beri hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek ve perakende sektörleri için operasyonlarını sürdürüyor. Türkiye genelinde 7 milyon paletlik dolaşım ağına sahip olan CHEP, Anadolu’nun farklı illerinde konumlandırılmış 16 servis merkezi; İzmir, Adana, Ankara, Konya ve İstanbul’da bulunan dört bölge müdürlüğü ile hizmet veriyor.

Uluslararası tedarik zinciri devi Brambles Grubu’nun bir parçası olarak Avustralya’da kurulan CHEP; hızlı tüketim ürünleri, gıda, içecek ve perakende sektörleri için iş süreçlerini baştan sona optimize eden tedarik zinciri çözümleri sunmaktadır. CHEP’in sürdürülebilir modeli, onarım ve yeniden kullanıma dayalıdır. CHEP’ten kiralanan paletler kullanım sonrası toplanıp düzenli olarak bakım ve onarımdan geçirilerek tekrar hizmete sunulmaktadır. Bu sayede palet yönetimindeki maliyetler düşürülerek tedarik zinciri verimliliği artırılmaktadır. Dünya çapında 54 ülkede 275 paletlik dolaşım ağı ve 14 bin çalışanı bulunan CHEP, 2009 yılından beri Türkiye’de faaliyet göstermektedir. Global pazarlardaki tecrübesini Türkiye’deki iş ortaklarının tedarik zinciri yönetimi ihtiyaçlarını karşılamak için kullanan CHEP; daha iyi gezegen, daha iyi toplumlar, daha iyi iş modeli anlayışını hayata geçirirken iş süreçlerinde doğal kaynakların korunmasını savunmaktadır. Sürdürülebilir ormanların oluşturulması, uzun ömürlü ahşap paletlerde kullanılan kerestelerin bu ormanlardan temini, ihtiyaca göre şekillendirilen havuzlama ve taşımacılık sistemleri sayesinde ham madde ve enerji tasarrufu ilkesini savunan CHEP; 2020 yılında sıfır israf, sıfır orman tahribi, sıfır karbon emisyonu hedefi için çalışmaktadır.

Haber Merkezi