Çiğli-Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi

Bugün Çiğli’nin Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi’ndeyiz.  Mahallemizim muhtarı ise ilk dönemini yapmakta olan Habib Agşahin. Evka-2 semtinde bulunan mahallenin güzel bir manzarası da bulunuyor. Kentleşme anlamında çok sorunu bulunmayan mahallenin tarihide çok eskilere dayanmıyor. Mahallemizin sorunları çok fazla olmasa da her mahallemizde olduğu gibi burada da belli başlı sorunlar bulunmakta. Bunların başını çeken sorunumuz ise ulaşım problemidir. Otobüslerin sadece Çiğli aktarma merkezine gittiğini söyleyen muhtarımız, “Çiğli aktarma merkezine giden araçlarda çok fazla uzun ve dönemeçli yol güzergahı izlenmekte. Bu da vaktimizi çalmakta. Çok kısa sürede varabileceğimiz aktarma merkezine uzun z


  • Oluşturulma Tarihi : 05.03.2015 08:08
  • Güncelleme Tarihi : 05.03.2015 08:08
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Çiğli-Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi

TANER UYANIKER

Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi “Muhtarın Sesi” sayfamızdaki bugünkü konuğu oldu. Mahallede ne yazık ki Ahmet Taner Kışlalı ile ilgili hiçbir şeyle karşılaşmadım. Bu güzel insanın ismini taşıyan bu mahallede daha fazla anılmasını isterdim. Bunun dışında mahallemiz kentleşme olarak güzel bir görüntüye sahip. Kötü tarafı ise merkezi alanlardan biraz uzak konumda olması.  Mahallemizin muhtarı ise ilk dönemini icra etmekte olan Habib Agşahin. Sıcak ve içten olan muhtarımız siyaseti kapalı kapılar ardında değil halkın içinde yaptığını söylüyor. Güzel bir üslupla muhtarlığını sürdürmeye çalıştığını söyleyen muhtarımızın, en büyük sıkıntısı ise ulaşımda yaşanılan aksaklıklar. Tek ulaşım aracının mahallerinden geçmesi nedeniyle problem yaşadıklarını belirten Agşahin, “Çiğli aktarma merkezine gidiyor otobüsler. Çiğli aktarma merkezine giden araçlarda çok fazla uzun ve dönemeçli yol güzergahı izlenmektedir. Bu da vaktimizi çalmaktadır. Çok kısa sürede varabileceğimiz aktarma merkezine uzun zaman geçerek varmak istemiyoruz. Bununla ilgili bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi. Mahallemizin bunun dışında çevre düzenlemesi ve sosyal tesis konusunda problemleri bulunuyor.

BARIŞÇIL BİR GÖREV

Muhtar olma sürecinizi anlatabilir misiniz?

Bu dönemden önceki seçimlerde mahalle sakinleri aday olmam yönünde istekte bulundular bende şu an için hazır olmadığımı söyledim ve o zaman için seçimlere girmemiştim. Bu seçimlerde kendimi hazır hissettim ve seçimlere girdim. Seçimlere girmemde mahalle sakinleri ve arkadaşlarım etkili oldular. Hizmeti seviyorum. İnsanlarla paylaşmayı seviyorum. Kişiliğimiz, duruşumuz, halka yakın oluşumuz nedeniyle insanlar tarafından da seviliyoruz. Barışçıl bir şekilde görevimi sürdürmeye çalışıyorum. Görevimi sürdürürken insanların kimliğine, üslubuna bakmıyorum. Sivri dilli insanlarla değil uzlaşmaya, paylaşmaya açık insanlarla iletişim kurmayı tercih ediyorum.

Mahallenizde yaptığınız çalışmalar nelerdir?

Mahallemizde bir “mahalle meclisi” kurmayı düşünüyoruz. Mahallemizin sorunlarıyla ilgili olarak birlikte çözüm yollarını arayıp, birlikte sorunları asgariye indireceğiz. Paylaşarak, bölüşerek sadece ben olarak değil biz olarak mahallemizi yaşanılır, güzel bir yer haline getirmek istiyoruz. Mahallemizde zıtlıkları kırmak, kaynaşmayı sağlamak istiyoruz. Mahallemizde siyasetin ortaya çıkardığı ve evlere kadar giren kutuplaşmayı ortadan kaldırmak istiyoruz. İnsanları bir araya getirmeye çalışıyoruz. Mahallemizde yapılacak her şeyi ortak bir şekilde gerçekleştirmek istiyoruz.

ULAŞIM PROBLEMİ

Mahallenizin sorunları nelerdir?

Mahallemizin en önemli sorunlarından birisi ulaşım problemidir. Buradan Çiğli aktarmaya giden otobüsümüz çok fazla yol dolaşmaktadır. Bu durum hem trafik oluşmasına neden oluyor hem de insanların zamanlarından çalıyor. Buradan sadece çiğli aktarmaya değil gümrüğe ve Ege Üniversitesi’ne de otobüs istiyoruz. Bu sorunların yetkililer tarafından çözülmesini beklemekteyiz.

Mahallemizin diğer büyük sorunu ise bir sosyal tesisin olmamasıdır. 3 tane deklarasyon alanı bulunmasına rağmen buralara böyle bir çalışma yapılmıyor. Bu alana böyle bir sosyal tesis inşa edilirse insanlar da buralara gelir. Mahallemizde yer alan aileler ve gençler bu alanlara gelerek vaktini daha iyi değerlendirir. Bu alanları da belediyenin işletmesini istiyoruz. Belediye çalışanları daha güvenilir olmaktadır. Mahallemizde bulunan sağlık ocağında ilk müdahaleyi yapacak ekipman bulunmamakta. Hijyen problemleri var. Bir kalp krizi ya da tansiyonu çıkan birisinin oraya gitmesi bir anlam ifade etmeyecek. En azından sağlık ocağında yataklı birkaç bölüm bulundurulabilir.

“MOBİL KAMERA İSTİYORUZ”

Muhtarların sorunları neler?

Muhtarlar kaymakama bağlı olarak çalışmaktadır. Tebligat kanunuyla ilgili sıkıntılarımız bulunmaktadır. Bu kanun nedeniyle vatandaşlarla karşı karşıya gelen kurum muhtarlıklar olmaktadır. Bu getirilen postalar muhtarlıklara bırakılmasın postacılarda kalsın. Birde muhtarlıklar yapılan yardımlar konusunda bilgilendirilmiyor. Ben mahallenin bir muhtarı olarak mahallemizde kimlerin yardım aldığını bilmek isterim. Bize yardım alan kişilerin dosyaları gösterilmiyor. Birde emniyet birimlerinden yeterli desteği göremiyoruz. Mahallemizde mobil kameralar olsun istedik ama konulmadı. O kameralar olsa mahallemize kimin girip çıktığını görebileceğiz. En azından suç işlemeye niyetlenenlere yönelik bir caydırıcılığı olabilir.

Muhtarların yetki olarak hiçbir yaptırımı bulunmamaktadır. Muhtarların en azından kendilerine ait bir bütçesi olması gerekir. Bütçe verilerek muhtarlara yönelik sorumluluk artırılabilir. Mahallemizde acil yapılması gereken sorunlar oluyor böyle bir bütçemiz olsa bu sorunlara acil müdahalelerde bulunabiliriz.

DEMOKRASİ İÇİN OLMAZSA OLMAZ

Muhtar mahalle için neyi ifade eder?

Mahallenin yerelde çözülmesi gereken sorunlarını yerele, genelde çözülmesi gereken sorunlarını genele aktarır. Muhtar mahallenin kılcal damarıdır. Muhtarlık kurumu demokrasinin olmazsa olmazıdır. Muhtarlıklar mahalle için önemlidir.

Muhtar gözüyle ülkeyi nasıl görüyorsunuz?

Ülkemiz iyiye gitmiyor. Atatürk ilke ve inkılapları ve Cumhuriyet zayıflatılmıştır. Cumhurbaşkanının insanları ayrıştırıcı söylemleri ülke için güzel bir tablo değildir. Bizim ülkemiz bir Ortadoğu ülkesi değildir. Bizim ülkemizde cumhuriyet devamlılığını sürdürmelidir.

Habib Agşahin Kimdir?

1964 yılında Malatya’da dünyaya geldim. 1993 yılında mahalleye taşındım. Burada market işletmeciliği yapmaktayım. Şu anda o işi eşim devam ettirmektedir. Aktif bir şekilde siyasetin içinde yer alıyorum. CHP meclis delegesi görevini de sürdürmekteyim. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım. Öğrenim durumum ise lisedir.

Mahallenin künyesi:

Mahallenin nüfusu:  6968

Mahallenin seçmen sayısı: 5150

Mahallenin posta kodu: 35640

Mahallenin sokak sayısı: 28

Mahallenin cadde sayısı: 1

Mahallenin Muhtarı: Habib Agşahin

Haber Merkezi