Çiğli Tramvayı’nda imzalar atıldı

Çiğli Tramvay hattının yapım işi imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’i demir ağlarla örmeye devam edeceğiz ve İzmir trafiği rahat bir nefes alacak” dedi


  • Oluşturulma Tarihi : 22.12.2020 08:33
  • Güncelleme Tarihi : 22.12.2020 08:33
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Çiğli Tramvayı’nda  imzalar atıldı haberinin görseli

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN

Konak ve Karşıyaka tramvay hatlarının ardından yapım ihalesi tamamlanan ve ihaleyi alan Nurol İnşaat ile Çiğli Tramvay Hattı’nın yapım işi imzaları atıldı. Kültürpark İzmir Sanat Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Nurol İnşaat Genel Müdür Nurettin Akdeniz ve belediye yöneticileri katıldı. Törenin başında konuşan Nurol İnşaat Genel Müdür Nurettin Akdeniz, yaptığı konuşmada “5 Kasım tarihinde ihalesi yapıldı. 17 firma arasından Nurullah İnşaat çok ekonomik bir fiyatla bu işi almaya hak kazandı. Bugün imzaları atarak bu işi sonlandırıyoruz. İşin süresi 2 yıl ancak biz bu işi daha erken bitirmeyi planlıyoruz” dedi.

414 MİLYONLUK YAPIM İŞİ

Çiğli tramvay hattı ile birlikte İzmir’in kanayan yarası trafik sorunun çözümü için bir adım daha atıldığını belirten Başkan Soyer, “İzmir için çok büyük bir heyecan taşıyoruz. Bugün İzmir halkına söz verdiğimiz gibi Çiğli tramvay hattını hayta geçirmek için sonuçlandırdığımız yapım ihalesi sözleşmesini imzalamanın gururunu yaşıyoruz. İhale için altı firma teklif vermiş ve sonuçta Nurol İnşaat ihaleyi kazandı. 414 milyon 182 bin 814 lira bedel üzerinden sözleşmesi gerçekleşen Çiğli Tramvayı yapım işinde yer tesliminin ardından çalışmalar başlayacak. İki yıl içerisinde bitmesini öngördüğümüz Çiğli tramvayı Karşıyaka tramvayı devamı niteliğinde olacak ve 15 duraktan oluşacak. Karşıyaka Çevreyolu istasyonundan başlayacak olan bu hat bağlantı köprüsü ile Çiğli İstasyonaltı Mahallesi’ne bağlanacak. Bu güzergahta yay ve bisiklet yolları da bulunacak. Yapım esnasında ayrıca Karşıyaka Tramvayı yapımı esnasında mülkiyet problemleri nedeniyle yapılamayan Ataşehir-Mavişehir İZBAN hattı da bu projeyle birlikte yapılacak” diye konuştu.

TRAFİK SORUNU AZALACAK

‘Başka bir ulaşım mümkün diyor’ ve İzmir’de büyüyen ulaşım sorunlarını çözmek için kapsamlı bir planlama, çağdaş ve yenilikçi bir ulaşım alternatifini hayata geçirdiklerine dikkat çeken Başkan Soyer, “Bu vizyonla vatandaşımız için ucuz ve konforlu, belediyemiz için az maliyetli ve çevre için sürdürülebilir bir ulaşım sistemini esas aldık. Bugün bizleri bir araya getiren Çiğli Tramvayı gibi projelerle İzmir’i demirağlarla örmeye devam ediyoruz. Bu sistemler trafik sorununu önemli ölçüde azaltacak. Belediye gelirlerinin azaldığı pandemi döneminde yatırımlarımızdan vazgeçmedik ve yatırımlarımızdan taviz vermeyeceğiz. Hemşerilerimizin en temel sorunlarının başında gelen ulaşım problemini çözmek ve İzmir’in her yerine engelsiz ve konforlu ulaşımla refahı artırmayı hedefliyoruz. Bu imzaların İzmir halkının refahı adına önemli bir kilometre taşı olacağına inanıyorum. Süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İKİ YILDA HAZIR OLACAK

Çiğli Tramvay hattı inşa çalışmalarının yılbaşından önce başlaması iki yılda tamamlanması öngörülüyor. Karşıyaka Tramvayı’nın devamı niteliğindeki Çiğli Tramvayı, 11 kilometre uzunluğunda olacak ve 14 istasyondan oluşacak. Karşıyaka Çevreyolu İstasyonu’ndan başlayacak hat, bağlantı köprüsü ile Çiğli İstasyonaltı Mahallesi’ne bağlanacak.

KÖPRÜ, YAYA VE BİSİKLET YOLLARI

Yaklaşık 500 metre uzunluğundaki bağlantı köprüsü, çevre yolunun üzerinden geçecek. Köprüde yaya ve bisiklet yolları da bulunacak. Güzergâhın büyük bölümü mevcut cadde ve yolların orta refüjlerinden geçecek şekilde çift hat olarak planlandı. Yeni hat; İZBAN Çiğli İstasyonu, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi, Ata Sanayii, Katip Çelebi Üniversitesi ve Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne hizmet edecek.