Çile bitiyor

Dar ve virajlı olması nedeniyle çok sayıda ölümlü kazanın yaşandığı, çevre haklı tarafından ‘ölüm yolu’ olarak adlandırılan Tire-Belevi yolunun duble yol olabilmesi için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan himayesinde temel atma töreni düzenlendi


  • Oluşturulma Tarihi : 07.04.2017 08:38
  • Güncelleme Tarihi : 07.04.2017 08:38
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Çile bitiyor

Dar ve virajlı olması nedeniyle çok sayıda ölümlü kazanın yaşandı, çevre haklı tarafından ‘ölüm yolu’ olarak anılan Tire-Belevi yolunun duble yola dönüştürülmesi için dün temel atma töreni düzenlendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 20,5 kilometrelik 73,5 milyon TL bedelli ve 24 metre genişliğindeki Belevi-Tire yolunun temel atma törenine katıldı. Törende; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir milletvekilleri İbrahim Turhan ve Hamza Dağ ile CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal katıldı

KRAL OLMAZ KURAL OLUR

Temel atma töreninde Bakan Arslan, vatandaşların “Yolları kralı Ahmet Arslan” demesi üzerine “Türkiye’nin her yerinde 100 bin kişilik ulaştırma ailesi olarak tüm il ve ilçelerimizi birbiriyle ulaşır hale getiriyoruz. 76 ilimizi bölünmüş yolla birbirine bağladık. Yolların kralını kime yakıştırdığınızı biliyorum. Sayın Başbakanımıza yolların krallığını yakıştırdınız ama onun bir sözünü ben de unutmuyorum, siz de unutmayın. Evet yolları bölüyoruz ama ‘yollar bölünmüş oldu’ deyip kuralları unutmayın. 16 Nisan’dan sonra çok daha iyisini yapacağız ama bazılarının söylediği gibi değil. Elbette ki kuralı, düzeni içerisinde, yasaların bize çizdiği sınırlar içerisinde hizmet edeceğiz. ‘Kral olmaz kural olur’ deyip hizmet edeceğiz” cevabını verdi.

MÜJDELER SADECE İZMİR’E DEĞİL

Başbakan Yıldırım’ın İzmir’e verdiği müjdeleri hatırlatan Bakan Arslan, şunları söyledi: “Müjdeler sadece İzmir’e değil, 81 ile. Sebebi; bu coğrafya kıymetli bir coğrafya. Ecdadın kanını dökerek bize vatan olarak bıraktığı topraklar. Madem ecdat bu coğrafyada kanını dökerek bu toprakları bıraktı, madem ulu önder Atatürk arkadaşları ile düşmanı İzmir’den denize döktü, bu vatanı daha fazla kalkındırmak zorundayız.”

BİZ MEMLEKETİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ

Bakan Arslan, Belevi-Tire yolu ile vatandaşların daha konforlu seyahat edeceğini ve üreticilerin ürünlerini daha rahat yakın coğrafyaya iletebileceğini kaydeden Bakan Arslan, “Hizmetlerden rahatsız olan var. Ülkemiz Asya ve Avrupa arasında köprü konumunda. Ne zaman Türkiye gelişti ve ticaretten pay almak istedi, birileri ‘Türkiye sen çok oldun, dur’ diyor. İyi de güzel kardeşim sizi düşünecek halimiz yok. Biz memleketimizi, insanımızı düşünüyoruz. Bunun da yolunun ulaşımdan, erişimden geçtiğini biliyoruz” dedi.

20,5 KİLOMETRELİK YOL

Bakan Arslan, Belevi-Tire yolu projesi hakkında ise şu bilgileri verdi: “Tire’ye ilk defa geliyorum ama Tire’yi bilmediğimizi zannetmeyin. Tire bizim gözbebeğimiz. Tirelilerin de projeleri merak ettiğini biliyorum. Belevi-Tire yolu, 20,5 kilometrelik bir yol. 7 metre genişliği vardı, bunu tam 24 metreye çıkarıyoruz. İki gidiş, iki geliş bölünmüş yol yapıyoruz. Aynı zamanda yolu sıcak asfalt yapıyoruz. Maliyeti 73,5 milyon TL. Arkadaşlara dedim ki; ‘34 kilometrelik yoldan bahsediyorsunuz ama 21 kilometresini ihale etmişiz, gerisi ne olacak?’ Gerisi de Tire’ye yakışır şekilde bölünmüş yol olacak. Onun da hemen ihalesini yapacağız.” Bakan Arslan, Tire’nin devam eden ve başlatılacak projelerini de tek tek anlattı.

IMF KAPILARINDA DİLENİYORDUK

5 Nisan 1994’te ekonomik kararları hatırlatan Bakan Arslan, “O günkü ekonomik kararlar doları bir gecesi yüzde 100 değer artırdı. Memura maaş verebilmemiz için, emekliye maaş verebilmemiz için, hastaneye cihaz alabilmek için IMF’nin kapısında dileniyorduk. Hayatımızın her alanı IMF’den alacağımız dolara bağlıydı. O gün dolara bu kadar bağımlı olduğumuz için 5 Nisan kararları hayatımızı mahvetti. 2001’de 22 tane banka battı. Yani bu 34 milyar doların batması demek. Ülkemizin bir yıl boyunca ihracattan ede ettiği doların aynısı 22 banka sayesinde battı. Banka sahipleri paraları aldılar, İsviçre’deki bankalara götürdüler. Ceremesini IMF kapısında dilenen bu ülkenin gariban vatandaşı çekti. Bir gecede 120 ila 130 bin iş yeri kapandı. 1 milyona yakın insan işsiz kaldı. Bütün bunların sebebi çift başlılıktan kaynaklanıyordu. Cumhurbaşkanı ve başbakan anlaşamadıklarında millet olarak biz çekiyorduk” diye konuştu.

SORUMLULUKLARIMIZ VAR

Bakan Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: “Coğrafyamızın omuzlarımıza yüklediği sorumluluklarımız var. 15 Temmuz’da milletimizin diline, dinine, etnik yapısına, mezhebine bakmadan bir oluşunun ve hainlere ders verişinin omuzlarımıza yüklediği sorumluluk var. Mazlumlar ne zaman ‘aman’ demişler, hepsini içeri almışız. Çok daha güçlü olmalıyız, çok daha fazla büyümeliyiz. 16 Nisan’da inşallah siz o kararı verdiğiniz zaman çok daha güçlü hizmet edeceğiz.” 

REFERANDUM AÇIKLAMASI

Bakan Arslan, temel atma töreninin ardından kahvede oturan vatandaşlarla bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Arslan, “16 Nisan bir parti seçimi değil. Bir hükumet değişikliği yöntemidir. Çift başlılıktan kurtulacağımız, 5 Nisan 1994’leri, 21 Şubat 2001’leri yaşamak istemediğimiz süreçtir. Hep beraber inşallah güçlü olacağız. Siyasi görüşünüzü farklı olabilir, desteklediğiniz partinin hizmet etme anlayışı ile onların iktidara gitmesini istiyor olabilirsiniz. Buna sonsuz saygımız var ama 16 Nisan bir parti seçimi değil. Ülkemizi hedeflerine götürecek çok daha pratik, çok daha seri, çok daha sağlıklı hizmet etmesini sağlayacak hükumet etme sisteminin adıdır. Partimiz ne olursa olsun gelecek hepimizin. Partinizi bir kenara bırakın, bu gözle bakın. Bu anlamda ülkemizin kutlu yürüyüşüne siz de omuz verin ki çok daha güçlü olalım” diye konuştu. (İHA/İZMİR)

 

Haber Merkezi