Sayfa Yükleniyor...
Dokuz Eylül Üniversitesi Solaris Güneş Arabaları Ekibi, son tasarladığı Demobil 09 aracı yerli üretim kategorisinde 2. olarak bu alanda üst üste 3 yıl boyunca ödül alma başarısını göstererek takdir topladı
YUSUF ÇAĞIRTEKİN
Dokuz Eylül Üniversitesi Solaris Güneş Arabaları Ekibi tarafından 2017 yılında tasarlanan ve üretimi tamamlanan Demobil 09 aracı, katıldığı TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle 2017 yarışmasında yerli üretim kategorisinde 2. olarak aynı alanda üst üste 3. kez ödül alma başarısı gösterdi. TÜBİTAK tarafından düzenlenen verimlilik ve yerliliğin esas alındığı yarışa 70 ekibin başvurusu kabul edildi. Yapılan dinamik sürüş ve teknik kontroller sonrasında 31 ekip yarışa katılmaya hak kazandı. Yerliliğe büyük önem verilen yarışta ekiplerden zorunlu parçalar olan motor, motor sürücü, batarya yönetim sistemi, yerleşik şarj biriminin ekipler tarafından tasarlanıp üretilmesi isteniyor. Solaris Güneş Arabaları Ekibi, Demobil 09 aracı üzerinde kullanılan ve kendi tasarım ve üretimi olan motor, motor sürücü, batarya yönetim sistemi, yerleşik şarj birimi, telemetri, araç kontrol sistemi ile yerli üretim kategorisinde 2. olarak bu alanda üst üste 3 yıl ödül alma başarısı gösterdi.
EKSİKSİZ TAMAMLAYAN İLK EKİP
TÜBİTAK Elektromobil Yarışı performans değerlendirmesinde esas alınan ekiplerin 65 dakika içerisinde 30 turu en az enerji ile tamamlamasına dayanmaktadır. 30 turu tamamlayabilen 6 araç arasından, 30 turu geçerli sayılan ve yerli ürünleri ile 30 turu atabilen tek araç olan Demobil 09 aracı olurken, performans sıralamasında 4. sırada yer aldı. Solaris Güneş Arabaları Ekibi, TÜBİTAK elektromobil yarışlarında tamamen yerli parçalarla üretilmiş bir araç ile gerekli 30 turu eksiksiz tamamlayarak bitirmiş ilk ekip olmanın gururunu yaşamaktadır.
Haber Merkezi