Demokratik Sağlık-Sen’den hemşerilere destek

Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, hemşirelerin kişisel ve mesleki anlamda gelişme kaydetmek için eğitime zaman ayıramadıklarını, bu durumun sağlık sektörüne zarar verdiğini söyledi


  • Oluşturulma Tarihi : 12.11.2016 08:44
  • Güncelleme Tarihi : 12.11.2016 08:44
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Demokratik Sağlık-Sen’den hemşerilere destek haberinin görseli

AHMET TOPRAK

Başkan Togan Demircan, hemşirelerin mesleki anlamda kendilerini geliştirmeye yönelik eğitim uygulamalarına zaman ayıramadıklarını dile getirerek, “Hemşireler maalesef personel yetersizliğinden oldukça yoğun bir çalışma temposuna sahip. Bu durumda, mesleklerine ilişkin düzenlenen kongrelere, panellere ve sempozyumlara katılamıyor ya da eğitim durumlarını bir adım daha öne taşıyamıyor” dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREV NEYSE YAPACAĞIZ

Hemşirelerin neredeyse mesailerini dahi tamamlayamayacak duruma geldiklerini ifade eden Demircan, “Bizler sendika olarak kurulduğumuzdan bu yana tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımıza kendilerini geliştirmelerini ve alanlarında uzman olmalarını önerdik. Örneğin; bir hemşire 5 gün süren bir kongreye katıldığında, yerine nöbet tutacak personel bulunamıyor. Diğer yandan, hemşire arkadaşlarımız kongrelere veya diğer eğitim etkinliklerine kendi imkânlarıyla katılmak istediklerinde büyük bir maddi külfetle karşı karşıya kalıyorlar. Bu alanda hiçbir kurumdan destek alınamıyor. Mesleki anlamda yeni bilgilerden haberdar olmak ve gelişmek herkesin hakkı. Hemşirelerimizin eğitim alma hakkının önündeki engelleri kaldırmak için üzerimize düşen görev neyse yapacağız” açıklamasında bulundu.

YERİNDE ÇÖZÜMLER ÜRETMESİ GEREKİYOR

Doktora yapan üyelerinin zaman konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Demircan, “Doktora yapan üyelerimizin zamanla nasıl savaştığına hatta çoğu çalışmaları için uzun mesai saatlerinden dolayı zaman bulamadıklarına şahit oluyoruz. Bu meslek grubumuz için yıpratıcı ve zor bir durum. Bu sıkıntılar göz önünde bulundurularak, gerekli mercilerin elini taşın altına koyması ve yerinde çözümler üretmesi gerekiyor” diye konuştu.

EĞİTİMİN KÖTÜSÜ OLMAZ

Başkan Togan Demircan ilaç firmalarının eğitim etkinliklerine katılım için genellikle hekimlere sponsor olduğunu, nadiren hemşirelere destek olduklarını belirterek, “Hemşirelerimizin eğitimi için de ödenek gerekli” dedi. Mesleki gelişimin her meslek grubu için önemli olduğunun altını çizen Demircan, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Sağlık bir ekip işidir. Bu ekipte yer alan hemşireler ise ekibin iskeleti ve temel taşıdır. Sağlık hizmetinin kalitesinin artırılması için, hemşirelerin gelişimine katkıda bulunmak ve zaman ayırmaları için imkân yaratmak gerekir” diye konuştu. Sağlık sektörünün okul dışındaki mecralarla on sene önce tanıştığını belirten Demircan, “Gerçekleşecek olan eğitim etkinliğinin içeriğiyle ilgili tüm hastane personeli bilgilendirilmeli ve katılımı sağlanmalıdır. Hemşireler ne kadar bilgili olurlarsa, hasta ve yakınları için de o kadar iyi gelişmeler olur. Eğitimin kötüsü olmaz.”

ETKİNLİKLER BÖLGESEL YAPILMALI

Ayrıca eğitim etkinliklerinin bölgesel yapılması gerektiğinin de vurgulayan Başkan Demircan, “Bebeği olan ya da farklı sorumlulukları olan bir hemşirenin şehir dışındaki eğitim etkinliklerine gitmesi çok zor. Bu yüzden kongre, panel, sempozyum gibi çalışmaların bölgesel yapılması da katılımı artıracaktır” dedi.