“Denetimlerle çözülüyor”

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili Celil Anık, “Uber sorununda denetimlerle çok şey değişti, tamamen bir başı boşluk vardı. Artık bu iş bir düzen altına alındı” ifadelerini kullandı


  • Oluşturulma Tarihi : 27.07.2018 13:46
  • Güncelleme Tarihi : 27.07.2018 13:46
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
“Denetimlerle çözülüyor” haberinin görseli

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili Celil Anık, Uber sorununa ilişkin, açıklamalarda bulundu. Anık, yaptığı açıklamada, özel araç sahiplerinin mobil uygulama aracılığıyla taksicilik yapmasına imkan sağlayan Uber’in Türkiye’de özellikle taksici esnafını olumsuz etkilediğini söyledi. Bazı çevrelerin taksi şoförlerini kavgacı göstererek Uber taşımacılığını gündeme getirmek istediğini ifade eden Anık, vatandaşların Uber taşımacılığının yasal olmadığını bildiğini ancak onların da kaliteli hizmet alma beklentisinde olduğunu kaydetti.
Federasyon olarak taksici esnafının eğitimlerine çok önem verdiklerini, kaliteli hizmet sunmak için var güçleriyle çalıştıklarını aktaran Anık, şöyle konuştu: “Kendi içimizde iç denetim ve eğitime önümüzdeki aylarda başlıyoruz. Genel davranış, müşteriye iyi davranma, yani kaliteli hizmet vermemiz lazım. Kendimize çeki düzen vermezsek biz müşteri memnuniyetini sağlayamazsak bu bizim aleyhimize olur. Elimizi taşın altına koyduk. Önümüzdeki 6 aylık süreçte Türkiye’de taksi konusunda çok şeyin değişeceğini iddia ediyorum.”
“YÜZDE 80 SEVİYESİNDE”
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimler öncesinde söylediği “O iş bitti. Artık böyle bir şey yok” sözlerinin kendilerini çok sevindirdiğini ifade eden Anık, “Denetimlerle çok şey değişti, tamamen bir başı boşluk vardı. İsteyen istediğini yapıyordu. Artık bu iş bir düzen altına alındı. Ben yüzde 80’ler seviyesinde bu işin önlendiğini ifade ediyorum. Yasa dışı taşımacılık olan Uber ile mücadeleyi her platformda sürdüreceğiz. Bu mücadelede en büyük destekçilerimiz de vatandaşlar.” dedi.
Uber gibi taksici esnafının da herkes tarafından kullanılan bir aplikasyon sistemine geçmesi gerektiğini vurgulayan Anık, “Büyük ve küçük şehirlerde akıllı telefon üzerinden taksi çağırma işlemine geçmemiz lazım. İstanbul’da 4 bin araçta bu sistem hayata geçti. İzmir olarak gerekli çalışmaları yaptık, biz de önünüzdeki günlerde bu sistemi hayata geçireceğiz. Bu çalışma tüm Türkiye’ye yayılacak. Türkiye’nin tüm kentlerinde hizmet veren taksi araçlarının kalitesini artırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
TURİZMCİLER UBER’İ İSTİYOR
Öte yandan, Çeşme Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇEŞTOB) ve Alaçatı Turizm Derneği Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u makamında ziyaret ederek sorunlarını ve isteklerini aktardı. Çeşmeli turizmciler Bakan Ersoy’a internet üzerinden hizmet veren ve Türkiye'de hizmetleri kapatılan Uber ve Wikipedia'nın yeniden açılması talebinde bulundu.
Turizmciler, Turizm İşletme Belgeli tesislerin, Çevre ve Şehircilik, Tarım, İçişleri, Sağlık, Maliye ve Enerji gibi oldukça fazla Bakanlığa karşı sorumlu olduklarını belirterek, bu durumun da turizm işletmecilik faaliyetlerini zorlaştırdığını aktardı. Turizmciler, Turizm ve İşletme Belgeli tesislerin tek bakanlık üzerinden denetlenmesi yönündeki taleplerini de Bakan Ersoy’a iletti.
Çeşme ve Alaçatı’daki butik ve küçük otellerin, rezervasyonlarını Türkiye'deki hizmetleri kapatılan bir internet sitesi üzerinden aldığını belirten turizmciler, dünyanın 165 ülkesinde internet üzerinden hizmet veren bu rezervasyon kanalının açılması için destek istedi. Ayrıca turizmciler Türkiye’de yasaklanan Uber, Wikipedia, İmgur gibi sitelerin de açılması yönündeki düşüncelerini Bakan Ersoy'a aktardı. İHA/AA