Sayfa Yükleniyor...
Yükseköğrenime adım atacak olan öğrenciler için heyecanlı günler başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nükhet Hotar, yaptığı açıklamalarla üniversitenin avantajlarını ve geleceğin mesleklerini sıralardı
Eğitim hayatları boyunca yükseköğrenim hedeflerine ulaşmak için çalışan öğrenciler, üniversite tercihleri öncesi son dönemece girdi. Üniversitelerin tanıtım günlerine, tercih fuarlarına akın eden öğrenciler geleceklerine yön verecek doğru seçimi yapmak için ter döküyor. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) de 9-10 Ağustos’ta düzenlediği tercih günleriyle öğrencilere seçimlerinde yardımcı oldu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliği ziyaret eden Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nükhet Hotar, yaptığı açıklamada, “Dokuz Eylül Üniversitesini tercih edecek öğrencilerimiz sadece bir eğitim kurumunu değil, geleceğini şekillendireceği büyük bir aileyi tercih etmiş olacak. Dahil oldukları bu aile içerisinde, aldıkları eğitim ve yetenekleri doğrultusunda akademik çalışmalar gerçekleştirebilecekleri gibi Üniversitemizin eğitim verdiği her alanda sektörün aranan elemanı olarak mezun olacaklar. Dokuz Eylül Üniversitesi markası onlara yapacakları çalışmalarda destek olacak, önder olacak, ışık tutacak. Aileler şundan emin olmalılar, Üniversitemize gelen evlatlarımız mezun olduğunda elindeki diploma geleceklerinin bir teminatı olacak. Üniversitemizin 36. kuruluş yıl dönümü törenine katılan mezun öğrencilerimizin gözlerindeki ışık, aldıkları eğitime duydukları güvenle geleceğe umutla baktıklarının bir göstergesidir. Dokuz Eylül Üniversitesi, akademik kadrosu ve öğrencileri ile birlikte sektöre ve geleceğe yön veren bir üniversitedir” diye konuştu.
GELECEĞİN MESLEKLERİ
Üniversitelerin genellikle tıp, mühendislik ve eğitim fakülteleri en çok tercih edilen bölümleri olurken, son yıllarda farklı bölümler de öne çıkmaya başladı. Gelecekte en çok kazandırması beklenen meslekler arasında bilgisayar bilimleri, yönetim bilgi sistemi, işletme yönetimi, aktüeryal matematik, hemşirelik, inşaat mühendisliği, biyomedikal mühendisliği, makine mühendisliği, fizik ve lojistik yer alıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi de öğrencilere bu alanlarda sunduğu kaliteli eğitimle tercihlerde üst sıralarda yer alıyor. İzmir ile özdeşleşen, Türkiye’nin köklü eğitim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesi, geleceğin parlayan meslek dallarında verdiği eğitimle bir adım öne çıkıyor. Bilimsel altyapısı, akademik kadrosu ve öğrenci portföyüyle bölgenin ve ülkenin gözde üniversiteleri arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi, yaptığı çalışmalarla da adından söz ettiriyor.
YAYINLARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR
Dokuz Eylül Üniversitesi, 2015-2017 yılları arasında 3 bin 418 yayınıyla Türkiye’deki bin 88 üniversite ve araştırma kurumu arasında 16. Sırada yer aldı. Dünyada ise 10 bin 352 üniversite araştırma kurumu ve üniversite hastaneleri arasında ilk bin içerisinde yer alma başarısını gösterdi. Dünya genelinde son 3 yılda Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yayınlarına 7 bin 212 kez atıfta bulunuldu. DEÜ Akademisyenlerinin 2015-2017 yıllarında en çok yayın yaptığı konular arasında, pediatri, klinik nöroloji, onkoloji, nöroloji, cerrahi, çevre bilimi, psikiyatri, üroloji ve nefroloji, yer bilimi, mühendislik, elektrik elektronik, malzeme bilimi, biyokimya, moleküler biyoloji, ramotoloji, eczacılık, radyoloji, nükleer tıp, tıbbi görüntüleme, endokronoloji, eğitim bilimleri, biyoteknoloji yer alıyor. Verdiği eğitim ve gerçekleştirdiği bilimsel araştırmalar yoluyla, insanlığın ekonomik, kültürel ve sosyal zenginliğini arttırmak misyonunu üstlenen Dokuz Eylül Üniversitesi, vizyonunu oluşturan “dünyanın en iyi eğitim, bilim ve sanat merkezlerinden biri olmak” hedefine ulaşmak için çalışırken öğrencilerine başarılı bir akademik yaşam sunuyor. Dokuz Eylül Üniversitesi, 2017-2018 öğretim yılı itibariyle; Buca, İnciraltı, Alsancak, Hatay, Urla, Seferihisar, Ürkmez, Foça, Torbalı, Bergama ve Selçuk gibi farklı yerleşim bölgelerinde toplam 5 milyon 731 bin 800 metrekare alanda eğitim- öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’in dört bir yanındaki yerleşkeleri ile kentin özgün kimliğini ve dinamik dokusunu yaşayan DEÜ, 2017- 2018 eğitim- öğretim yılında Türkiye’nin dört bir yanından 74 bin 038 öğrencinin ve 117 ülkeden bin 183 yabancı öğrencinin öğrenim gördüğü bir eğitim kurumudur. Öğrenci sayısı ve çeşitliliği ile oldukça renkli bir yapıya sahip olan Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde 50’si rektörlüğe bağlı olmak üzere faaliyet gösteren toplam 179 öğrenci kulüp ve topluluğu, öğrencilerin kültür, sanat ve spor aktivitelerini sürdürebilmesi için gerekli ortam ve olanakları sağlamaktadır.
SOSYAL VE KÜLTÜREL İMKANLAR
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür ve Spor Şube Müdürlüğü ile öğrenci topluluklarının ortaklaşa çalışmaları ile ortaya konan “Geleneksel Öğrenci Şenlikleri” kapsamında; Üniversitelerarası Tiyatro Şenliği, Kaya Tırmanışı Şenliği, Halk Oyunları Şenliği, Dans Festivali, Uçurtma Şenliği, Amatör Fotoğraf Günleri, Capoeira Workshop ve Go Şenliği geleneksel olarak gerçekleştirilmektedir. Bunun yanı sıra, fuarlar, sosyal sorumluluk projeleri, bahar şenlikleri ve geleneksel etkinlikler düzenlenmekte, spor faaliyetleri kapsamında, her yıl çeşitli branşların yer aldığı Rektörlük Kupası müsabakaları koordine edilmekte, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu müsabakalarına katılım sağlanmakta, müsabakalara katılan sporcularımızın lisansları temin edilmekte, öğrenci ve üniversitemiz mensuplarının talepleri doğrultusunda kurslar düzenlenmektedir.
BARINMA İMKANLARI
Dokuz Eylül Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Barınma Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak; 1 kız öğrenci, 1 erkek öğrenci ve 2 kız /erkek öğrenci olmak üzere toplam 4 öğrenci yurdumuz ile öğrencilere hizmet vermektedir. Buca ilçesinde 496 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu ve 760 yatak kapasiteli erkek öğrenci yurdu, Foça ilçesinde 40 yatak kapasiteli karma öğrenci yurdu ile Bergama ilçesinde 66 yatak kapasiteli karma öğrenci yurdunun yanı sıra İzmir’de Kredi Yurtlar Kurumuna ait birçok yurt bulunmaktadır. Ailelerin çocuklarını Dokuz Eylül Üniversitesi’ne emanet ederken içlerinin rahat olmasını söyleyen Prof.Dr. Nükhet Hotar, “Biz öğrencilerimizin evlerindeki konforu, ailelerinin sıcaklığını yaşayabilecekleri yurtlar oluşturmak için çalışıyoruz. Yükseköğrenimde birçok yeniliğin öncüsü olan üniversitemizin bir parçası olan öğrencilerimiz yurtlarımızda güvenle, konforla yaşarken; eğitimlerine, akademik çalışmalarına ve Dokuz Eylül Ailesi olarak önem verdiğimiz sosyal hayatlarına daha çok odaklanabilecek ve daha fazla zaman ayırabilecekler. Ailelerimiz şunu bilmeli ki, evlatları bizim evlatlarımızdır” diye konuştu. Adaylar Dokuz Eylül Üniversitesi hakkında detaylı bilgileri www.deu.edu.tr adresinden alabilecekleri gibi Twitter’da @UniverstemDEU Facebook’ta @dokuzeylul ve İnstagram’da @universitemDEU hesaplarından en güncel bilgileri, etkinlikleri ve duyuruları takip edebilirler. AA/İZMİR
Haber Merkezi