DEܒde okuma farkındalığı

Dokuz Eylül Üniversitesi önceki gün ‘Kütüphaneler Haftası’ sebebiyle dikkat çekici bir etkinlik düzenledi. Merkez Kütüphane’de düzenlenen organizasyonda katılımcılar 30 dakika boyunca kitap okudu


  • Oluşturulma Tarihi : 02.04.2018 07:24
  • Güncelleme Tarihi : 02.04.2018 07:24
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
DEܒde okuma farkındalığı

YUSUF ÇAĞIRTEKİN

Yaklaşık 54 yıldır ülkemizde kutlanan Kütüphaneler Haftası bu yılda çeşitli etkinliklerle yurdun dört bir yanında kutlanmaya devam ediyor. Şimdiye kadar düzenlenen etkinlikler içerisinde ise şüphesiz en dikkat çekici olan etkinliği ise Dokuz Eylül Üniversitesi düzenledi. Tınaztepe yerleşkesinde bulunan Merkez Kütüphane’de düzenlenen bir organizasyonla Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Erdal Çelik, Senato ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte 30 dakika boyunca kitap okudu. Ülkemizde kitap okuma probleminin ciddi bir sorun haline geldiğini söyleyen Erdal Çelik, “Bu kapsamda ‘Kütüphaneler Haftasında’ böyle bir farkındalık oluşturmak, öğrencilerimize örnek olmak açısından hocalarımızla birlikte farklı kitap okuma programı düzenledik” ifadelerini kullandı.

“AMAÇ ÖRNEK OLMAK”

Amaçlarının öğrencilere örnek olmak ve okumayı sevdirmek olduğunu belirten Erdal Çelik, “Burada hedefimiz öğrencilerimize örnek olmak. Bizler hocalar olarak daha çok kitap okursak öğrencilerimizde bu kapsamda daha fazla kitap okuyacak manasına gelir. Kendi hayatımdan bir örnek vermek gerekirse, ilkokuldan beridir kitap okumayı çok severim ve buna bağlı olarak değişik kitaplar okudum. Bunun da çok faydasını gördüm. Bazen bir takım problemlerle karşılaştığımız zaman, başka bir kitapta bunun bir çözüm olarak karşımıza çıktığını gördük. Bu çok önemli bir şey olduğunu düşünüyorum” dedi.

“KOLAYLIKLAR SAĞLIYORUZ”

Dokuz Eylül Üniversitesi olarak okuma konusuna çok önem verdiklerinin altını çizen Erdal Çelik, “Üniversitemizde farklı branşlarda çok sayıda kitaplarımız bulunmaktadır. Yeter ki öğrencilerimiz gelsin buradaki kitaplardan faydalansın diye onlara bir takım kolaylıklar da sağlıyoruz. Burası onların kütüphanesi ve istedikleri zaman gelip kitaplarını burada okuyabilirler. İleride açık erişim üzerinde çalışıyoruz. Kitapların dijitalleştirilmesi için çalışmalarımız var. Öğrencilerimiz kütüphaneye gelmeden de kendi evlerinden bu kitaplara ulaşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Hatta sanal eğitimin altında da bunlar yatıyor. Sanal eğitim, sanal kütüphane, sanal müze gibi pek çok yapıları oluşturmayı hedefliyoruz. Bu da iyi bir üniversitenin ön hazırlığını oluşturacaktır” diye konuştu.

AKTİF KULLANICI SAYISI

Son olarak üniversitelerinde bulunan kütüphane hakkında bilgiler de veren Erdal Çelik, “Merkez Kütüphanemizle 13 birimi bulunmaktadır. Toplamda 20 bin metrekarede hizmet vermekte olup, 2 bin 330 kişilik okuyucu kapasitesine sahiptir. Kütüphanemiz otomosyon sistemine kayıtlı aktif kullanıcı sayısı ise 70 bin 777 lisans ve ön lisans öğrencisi, 8 bin 77 yüksek lisans öğrencisi, bin 364 doktora öğrencisi, 2 bin 800 akademik personel ve bin 978 idari personel bulunmaktadır. Bunların hepsine kütüphanemiz açık ve isteyenler ister evde ister burada kitaplarını okuyabilir. Burada bir farkındalık oluşturmak istedik. Bu farkındalığı oluşturmak bizim adımıza gerçekten çok mutluluk verici” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi