DGS 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? Dikey Geçiş Sınavı açıklanma tarihi| DGS 2024 sonuç ekranı

2 yıllık ön lisans eğitimi almış olan ve eğitimlerini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyen adaylar DGS sınav takvimini takip ediyor. 30 Haziran Pazar günü başlayan, sayısal ve sözel iki oturumdan oluşan sınava girecek olan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını şimdiden araştırmaya koyuldu. DGS 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS 2024 sınav takvimi…


  • Oluşturulma Tarihi : 30.06.2024 10:21
  • Güncelleme Tarihi : 30.06.2024 07:21
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
DGS 2024 sonuçları ne zaman açıklanacak? Dikey Geçiş Sınavı açıklanma tarihi| DGS 2024 sonuç ekranı haberinin görseli

Eğitimlerini lisans düzeyine yükseltmek isteyen adaylar, bugün düzenlenecek Dikey Geçiş Sınavı (DGS) oturumlarına katılacak. Oturumların tamamlanmasının ardından adaylar, sınav sonuçlarını merakla takip ediyor olacak. DGS sınav sonuçları internet üzerinden erişime açılacak olup, adaylara basılı veya e-posta yoluyla bildirim yapılmayacak. DGS sonuç ekranında, adayların sayısal ve sözel bölümlerdeki doğru-yanlış cevap sayıları, ön lisans puanları ve yerleştirmede kullanabilecekleri puan türleri yer alacak. Adaylar, elde ettikleri puanlara göre açılan kontenjanlara geçiş yapabilecekler. Peki, 2024 DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, sınav sonuçları için açıklanan tarih...

DGS 2024 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS 2024 sınav sonuçları internet üzerinden adayların erişimine sunulacak. Adaylar, T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabilecekler. ÖSYM’nin açıklamış olduğu takvime göre, 2024 DGS sınav sonuçları 14 Ağustos tarihinde duyurulacak. Sonuç ekranında adayların sayısal ve sözel bölümdeki doğru-yanlış cevap sayıları, ön lisans başarı puanı ve DGS puanları yer alacak.

DGS PUANI NASIL HESAPLANIR?

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümlerinde, adayların doğru ve yanlış cevapları ayrı ayrı toplanacak. Doğru cevap sayısından yanlış cevapların dörtte biri çıkarılarak ham puanlar hesaplanacaktır.

Adayların sayısal ve sözel bölümlerdeki ham puanlarının ortalaması ve standart sapması belirlenecek. Bu ham puanlar, ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülerek, Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan oluşturulacaktır.

Sınav sonrası, ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptal edilen sorular değerlendirme dışı bırakılacak ve geçerli sorular üzerinden puanlama yapılacaktır. Ayrıca, ÖSYM tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular varsa, güncellenen cevap anahtarı kullanılarak puanlama yapılacaktır.

Yazarımız Kim ?

HABER MERKEZİ