Dikkat çeken ataklar

Farklı şehirlerden ve kültürlerden gelen öğrencileri aynı şehirde buluşturan Toplum Gönüllüleri Vakfı Ege Topluluğu, üç atak projesi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Planlanan ataklar üç farklı şehirde gerçekleştirilecek


  • Oluşturulma Tarihi : 30.06.2018 11:53
  • Güncelleme Tarihi : 30.06.2018 11:53
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Dikkat çeken ataklar haberinin görseli

SULTAN GÜMÜŞ

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) Ataklar, farklı şehirlerdeki TOG Topluluklarından gelen, farklı kültürlere sahip gençlerin bir araya gelerek kültürlerarası öğrenme ve farklılıkların paylaşımı çerçevesinde hayata geçirdikleri 3 ila 5 günlük hareketlilik projesidir. Şimdi ise bu proje daha fazla geliştirildi ve Temmuz ayında yapılması planlanan üç atak için hazırlıklar başladı. Toplum Gönüllüleri Vakfı Ege Topluluğu ve diğer şehirlerde yer alan TOG toplulukları Mersin, Sakarya ve Van’da bir araya gelecek. Oy birliği ile seçilen gençler farklı temalar çerçevesinde düzenlenen ataklarda çeşitli projeler yürütecek. Kimi öğrenci Mersin’de farklı kültürleri (Roman, Yörük, Alevi, Kürt) yakından tanıma fırsatı bulacak, kimi ‘Dilimizi Dönüştürüyoruz’ konusu kapsamında Sakarya’nın yaylalarında kamp kuracak, kimi ise Van’da köy okullarına kütüphane kuracak, okul duvarlarını boyayacak, sıra ve masaları yenileyecek. Kurulacak olan kütüphane içinse kitap bağışları toplanmaya başlandı. Toplum Gönüllüsü gençler yıllardır TOG Atak Projeleri’ni farklı temalarda hayata geçirdi. Bu projelerle hem katılımcılar hem TOG Topluluğu güçleniyor. Bu yıl da yapılacak TOG Atak’larla (Türkiye’nin dört bir yanında) yerellerdeki sorunlar üzerine hep birlikte kafa yorulacak, çözüm önerileri üretilecek ve gençler birlikte eğlenip birlikte öğrenecek.

KUTUU KUTUU KUTUU

YEREL VE ULUSAL

Yerel ve ulusal biçimlerde gerçekleşen ataklarda; Yerel Atak’lar, ilgili şehirdeki gençlerin katılımına açık olarak uygulanırken Ulusal Atak’lara birden fazla TOG’la ilişkili üniversite kulübü katılım gösterebiliyor. Bir TOG Topluluğu’nun ev sahipliğinde düzenlenen TOG Atak’a, farklı illerden (her Atak için 20-25 topluluktan) gelen yaklaşık 40 genç katılır ve ekoloji, toplumsal cinsiyet, kültürel miras, sağlıklı yaşam gibi gençlerin yerel ihtiyaçları dikkate alarak belirledikleri temalar çerçevesinde atölyeler, eğitimler ve farklı uygulamalar hayata geçirilir.

FAYDAYA DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN

Gençleri güçlendirerek, toplumsal barış, dayanışma ve değişimin gerçekleştirilmesini, gençler ile birlikte sağlamak vizyonuyla yola çıkan Toplum Gönüllüleri Vakfı; Gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde çeşitli sosyal hizmet projelerini hayata geçirmeyi,gençlerin yaratabileceği sinerjiye inanan ve sosyal bir amaca yönelik maddi-manevi yatırım yapabilecek yetişkin gönüllülerin katılımını, rehberliğini ve desteğini sağlamayı,çevresindeki sorunlara çözüm üretebilen, kendine güvenli, girişimci ve duyarlı bir gençliğin oluşumuna katkıda bulunmayı,toplumda sosyal sorumluluk yönünde farkındalık yaratmayı hedefliyor.‘Eleştirmek değil, değiştirmek için’ sloganıyla yola çıkan vakıf, gençliğin enerjisini sosyal faydaya dönüştürmek için çalışmalarını sürdürüyor.