Doğruyol: Sendikal ayrımcılık istemiyoruz

Türk Sağlık Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, kamu kuruluşlarında sendikal ayrımcılık yapıldığını ileri sürerek, kendi sendikalarına üye olanlarında psikolojik baskı altına alındığını belirtti


  • Oluşturulma Tarihi : 19.10.2016 08:21
  • Güncelleme Tarihi : 19.10.2016 08:21
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Doğruyol: Sendikal ayrımcılık istemiyoruz haberinin görseli

TANER UYANIKER

Kamu-Sen binasında Türk Sağlık Sen, Demokratik Sağlık Sen ve Birlik Dayanışma Sendikası ortak basın açıklaması düzenledi.

Açıklamayı gerçekleştiren Türk Sağlık Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, “Kamu kurumlarında sendikal ayrımcılık istemiyoruz” dedi. Doğruyol, ayrıca yapılan baskıların tutanaklarını tutacaklarını ve yargıya taşıyacaklarını da sözlerine ekledi.

BÜYÜK YARAR GÖRMEKTEYİZ

Kurumlardaki çalışma huzurunun sağlanmasının personeller arasında sendikal ayrımcılık yapılmamasından geçmekte olduğunu ifade eden Doğruyol, “Bu çerçevede, hükümet yetkililerimizden il müdürlerine, il müdürlerinden hastane müdür muavinlerine dek tüm bürokratlar, çalışanlar arasında ayrımcılık yapmadan, görev tanımları içerisinde, çalışanlara karşı eşit ve adaletli davranması, kamu kurumlarımızdaki iş huzuru ve sosyal barış için oldukça önemlidir. Ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yapılmış olan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra, birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımız olan bu günlerde kamu görevini icra eden devletin somut varlıkları olan memurlarımız ve vatandaşlarımız arasında ötekileştirici, ayrıştırıcı tavır ve davranışlardan uzak durulmasında büyük yarar görmekteyiz” diye konuştu.

PSİKOLOJİK BASKI VAR

İzmir ilinde bulunan, sağlık sendikaları olarak sendikal ayrımcılığın devam etmesini istemediklerini belirten Doğruyol, “Sağlık iş kolumuz bünyesinde olan kamu kurum ve kuruluşlarımızda bir sendikanın yönetim kurulu üyelerini, temsilcilerini, idari koltuklarda görmek istemiyoruz. Halk Sağlığı müdür yardımcısından, hastane müdürlerine, başhemşirelerine kadar pek çok kurumda ki idareciler bir sendikanın yönetim kurulu üyeliklerini yapmakta olduklarından dolayı çalışan personeller arasında eşit, adaletli davranamamakta, odalarında bulundurdukları sendika takvimleri dahi personeller üzerinde psikolojik baskı unsuru olmaktadır. 15 Mayıs 2016 tarihi itibarıyla Güney Kamu Hastane Birliğinde başhekiminden müdürüne müdür muavinine 70 idareci sözleşmeli personel, Kuzey Kamu Hastaneler Birliğinde de 111 sözleşmeli personel Sağlık-Sen üyesidir. Bunun dışında güneyde başka hiçbir sendika üyesinin olmaması, kuzeyde sadece 2 uzmanın başka sendikalara üye olması olayın vahametini göstermek için yeterlidir” dedi.

İKTİDARA ORTAK ÇIKILIYOR

Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetenin siyasi bir iktidar olduğunun altını çizen Doğruyol, “Siyasi iktidarın yetkilerini ortak olmaya çalışmak, hükümete paralel bir yapı oluşturmaya çalışmak sendikacılık değildir.Bilesiniz ki, bundan sonraki süreçte yaptığınız her türlü baskı tehdit haksızlık hukuksuzluk karşısında burada bulunan sendikalar birlikte tutanak tutacak birlikte olayın üzerine gideceklerdir” şeklinde konuştu.