Sayfa Yükleniyor...
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında EBSO Meclis Salonunda kadınlar bir araya geldi. Egenin öncü sivil toplum kuruluşlarından olan LİYAKAT ve EGİKAD; Gediz Üniversitesi işbirliği ile düzenledikleri panelde kadının ekonomideki rolü ve barışı konuştular
ONURHAN ALPAGUT
Girişimci kadınlara destek veren projeleri ile tanıdığımız Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) Derneği, Ege İş Kadınları Derneği ve Gediz Üniversitesi işbirliğinde Ege Bölgesi Sanayi Odasında (EBSO) gerçekleşen panelde, 'Toplumsal Dönüşümde Kadının Rolü' masaya yatırıldı. Alanında tanınmış isimlerin konuşmacı olarak katıldığı panelde, kadının ekonomideki rolünün yanı sıra toplumsal barış konusunda kadının uzlaşmacı tavrı da ele alındı. EBSO Meclis Salonunda da düzenlenen konferansa, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Eski Bakanı ile Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Işılay Saygın, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Seyfullah Çevik ve İzmir'de faaliyet gösteren çok sayıda dernek temsilcisi katıldı.
TOPLUMDA KADININ YERİ
8 Mart Dünya Kadınlar Günü için, girişimci kadınların desteklenmesi konusunda Ege Bölgesinde yaptığı çalışmalarla tanınan LİYAKAT, EGİKAD ve Gediz Üniversitesi işbirliğinde Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Salonu'nda düzenlenen panelde, 'Kadının Ekonomideki Rolü' ve Barış ve Uzlaşma Kültüründe Kadın konulu iki ayrı oturumda gerçekleşti. Toplumsal Dönüşümde Kadının Yeri' konulu panelde açılış konuşmalarını, LİYAKAT Derneği Başkanı Berkay Eskinazi, EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın gerçekleştirdi.
ATAERKİL SİSTEM
Panel kapsamında konuşan EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, Modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yaklaşık 90 yıl önce bizlere sağladığı başta 'seçme ve seçilme hakkı' gibi birçok olanağa rağmen kadınlarımızın sırtına adeta bir hançer gibi saplanmış duran ve son yıllarda yeniden hakim olmaya başlayan ataerkil sistem, kadınlarımızı erken yaşta evlendirmeye, evlerinde oturtmaya, çocuk bakıcısı olmaya, okumasına, çalışma hayatına başlamasına engeller koymaya devam ediyor. Halbuki bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz toplumsal barışın ve uzlaşma kültürünün tesis edilmesini kadınımızın entegre olduğu bir sosyal yaşamın gerçekleştireceği gerçeği bir kenarda duruyor dedi.
2 AYRI OTURUMDA TARTIŞILDI
Moderatörlüğünü Gazeteci-Yazar Ayçe Dikmenin gerçekleştirdiği panelin ilk oturumunda Birleşmiş Milletler Kadın ve Barış Temsilcisi Sabine Freizer, Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Sibel Safi ve ünlü yazar Canan Tan Barış ve Uzlaşma Kültüründe Kadın konusunda fikir ve görüşlerini paylaştılar. ESBAŞ Ceosu Faruk Gülerin moderatörlüğünde gerçekleşen panelin ikinci bölümünde Ekonomide Kadının yeri konuşuldu.
Haber Merkezi