Ege’den büyük adım

Ege Üniversitesi ile İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle, denetimli hükümlülere eğitim çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetler, mesleki eğitimler verilecek


  • Oluşturulma Tarihi : 12.12.2015 08:33
  • Güncelleme Tarihi : 12.12.2015 08:33
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
Ege’den büyük adım

ONURHAN ALPAGUT

Ege Üniversitesi Rektörlüğü ile İzmir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında denetimli serbestlik hükümlülerine yönelik EÜ Kadın Sorunları Uygulama Araştırma  Merkezi Müdürlüğü Koordinatörlüğü’nde düzenlenecek olan, eğitim çalışmaları, sosyal ve kültürel faaliyetler, mesleki yönlendirme çalışmaları için işbirliği protokolü imzalandı.

Ege Üniversitesi Senato Salonu’nda düzenlenen protokol törenine Ege Üniversitesi Üst Yönetimi, EÜ Kadın sorunları Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr. Konca Yumlu ve İzmir Denetimli Serbestlik Müdürü Ferhat Uçar katıldı. Ege Üniversitesi adına Prof.Dr. Candeğer Yılmaz ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı adına Başsavcı Mustafa Doğru’nun imzaladığı protokol ile start alan proje kapsamında; Eğitim çalışmalarının yanı sıra hükümlülere yönelik sağlık taramaları da gerçekleştirilecek.

İMZALANAN PROTOKOL NE GETİRİYOR?

İki kurum arasında imzalanan protokol ile bir yıl süresince denetime tabi tutulan hükümlülere denetimlerini en etkin ve verimli şekilde değerlendirmeleri amaçlanıyor. Bu durum için hükümlülere gerekli olan sosyal-kültürel ve sportif faaliyetler, iş ve meslek kursları, mesleki yönlendirme çalışmaları, eğitim ve öğretim gibi faaliyetler düzenlenecek. Ege Üniversitesi’nin alanında uzman akademisyenlerinin vereceği ücretsiz eğitimler ile hükümlüler; Eğitim, seminer ve sosyal etkinlik programlarının yanı sıra özellikle kadın sağlığına yönelik taramalardan da geçebilecekler.

“PROTOKOL SADECE BAŞLANGIǔ

İmza töreninde konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz, “Ege Üniversitesi olarak toplumsal sorumluluğu çok önemsiyoruz. Toplumsal sorumluluk bilincinden anladığımız; İnsana verilen değerin akademik ve bilimsel olarak da gösterilebilir olması. Bizim sadece toplumsal sorumluğumuz var diye bir şablonun altında topladığımız bir protokol değil bu, amacımız insana verilen değeri örnekleriyle ve uygulamalarıyla göstermek. Bu sebepten en büyük problemin istihdam, nitelikli istihdam gücü ve eğitimle alakalı olduğunu düşünüyoruz. İster hükümlü ya da yükümlü olsun, ceza çeken insanların bütünüyle topluma geri kazandırılması gerektiğini biliyoruz. Bu doğrultuda çalışmalar yürütüyoruz. Çalışmamızın bir sonraki aşamasında İŞKUR ile birlikte istihdama yönelik bir biçimde başka bir protokol imzası ile yürütmek istiyoruz” dedi.

“AMACIMIZ TOPLUMA GERİ KAZANDIRMAK”

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı adına konuşan Başsavcı Mustafa Doğru ise, “İmzalanan protokol anlaşması öncesinde hükümlülere yönelik bir şeyler yapma konusunda istekli olan ve olmayan kurumları görüyoruz. Az katkı çok katkı verenleri de biliyoruz. Amacımız ceza infaz sisteminde, hükümlülerin ve denetimli serbestlik adı altına giren yükümlü kişilerin suçu işledikten sonra sadece ceza çekmeleri değil tekrar topluma geri kazandırılmalarıdır. Bize bu hususta katkıda bulunacak olan Ege Üniversitesi’nin Rektörü ve değerli mensuplarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haber Merkezi