Sayfa Yükleniyor...
Eğitim-İş’in, ‘Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları Yönetmeliği’ne ilişkin talepleri Milli Eğitim Bakanlığı’na sunuldu
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Milli Eğitim Bakanlığı'na ‘Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları Yönetmeliği’ne ilişkin taleplerini iletti.
Eğitim-İş Genel Sekreter Seher Ergin, Eğitim-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Bülent Metin ve Eğitim-İş Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreteri Yeliz Toy, MEB Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Mesleki Gelişim ve Eğitim Daire Başkanı Kadir Kaplan, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Gürhan Çokgezer ile Bakanlıkta bir araya geldi.
Buluşmada Eğitim-İş tarafından MEB’e şu talepler iletildi:
“Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik unvanları arasındaki ayrım kaldırılarak, bu unvanlara ilişkin ücret artışları tüm öğretmenlerin kıdem ve derecelerine göre maaşlarına ve emeklilik haklarına yansıtılmalıdır. Tüm eğitim çalışanları için eşit mali haklar ve tazminatlar sağlanmalıdır. Kariyer basamakları kapsamında düzenlenen eğitimlerin belirli bir yıl veya dönem kısıtlaması olmaksızın sürekli açık tutulması, hak kayıplarının önüne geçecektir. Ücretli öğretmenlerin hizmet süresinin yalnızca prim gün sayısına göre hesaplanması hak kaybına neden olmaktadır. Bu nedenle ücretli öğretmenlerin çalıştıkları tüm süreler hizmet süresi olarak kabul edilmelidir. Ayrıca sözleşmeli ve ücretli öğretmenlerin hakları güvence altına alınmalıdır. Engelli öğretmenlerin toplam çalışma yılı 18 yıl ile sınırlı olduğundan, 20 yıllık çalışma süresini tamamlayamayan bu öğretmenlerin mağduriyetlerini gidermek amacıyla özel bir düzenleme yapılmalıdır. Eğitim-öğretim hizmeti dışında kamu kurumlarında geçirilen sürelerin, üniversitelerde okutman, araştırma görevlisi veya öğretim görevlisi ve tüm akademik personel olarak çalışılan sürelerin, askerlik hizmeti boyunca geçen tüm sürelerin, okutman, usta öğretici ve uzman öğretici olarak çalışılan sürelerin, ücretsiz doğum izni kullanan kadın çalışanların izinde geçen sürelerin, yurt dışı görevi nedeniyle alınan izinlerde geçen sürelerin hizmet süresine dahil edilmesi gerekmektedir. Kademe ilerleme cezası almış olan eğitim çalışanları için sicil affı uygulanmalıdır.”
SULTAN GÜMÜŞ KAYA