Sayfa Yükleniyor...
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğrencileri, dijitalleşmeyle birlikte artık sıklıkla kullanılmayan röntgen filmlerini mumluk, bardak altlığı, kitap ayracı, abajur gibi çeşitli eşyalara dönüştürerek, erken teşhiste tıbbi görüntülemenin önemine dikkat çekti
İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, teknolojinin gelişmesiyle pek kullanılmayan eski röntgen filmlerini değerlendirmek ve kanserde erken teşhise dikkat çekmek için filmlerle ilgili farklı bir yöntem izledi. Öğrenciler, röntgen filmlerini mumluk, bardak altlığı, kitap ayracı, abajur gibi çeşitli eşyalara dönüştürdü.
İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Öğretim Görevlisi Medikal Fizik Uzmanı Türkan Alkan Özbay, dünya genelinde her yıl 14 milyon kişinin kansere yakalandığını belirterek, kanserin erken teşhisinde tıbbi görüntüleme tekniklerinin en etken yöntem olduğunun kabul edildiğini söyledi. Özbay, Türkiyede yılda yaklaşık 163 bin 500 yeni kanser vakası teşhis ediliyor. Ülkemizde bir günde yaklaşık 450 kişinin kanser teşhisi aldığı söylenebilir. Benzer seyir devam ettiği takdirde, 2030 yılında 22 milyon yeni vaka ortaya çıkması bekleniyor. Kanser, lenfatik yoluyla bütün vücuda yayılarak kişinin ölümüne sebep olabilen agresif bir hastalıktır. Kanser ile mücadelede en önemli adım erken teşhis koymak ve vücuda yayılmasına engel olarak, kanserli hücreleri ortadan kaldırmaktır dedi. (İHA/İZMİR)
Haber Merkezi