EÜ Rektörü Budak, sanayiciden proje bekliyor

Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında geliştirdikleri ‘Ege Modeli’ne sanayicilerin daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini belirtti

  • Oluşturulma Tarihi : 26.02.2020 07:00
  • Güncelleme Tarihi : 26.02.2020 07:00
  • Kaynak : HABER MERKEZİ
EÜ Rektörü Budak,  sanayiciden proje bekliyor haberinin görseli

ÖZKAN PEKÇALIŞKAN-ÖZEL HABER
Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesindeki çalışmalar ve yürütülen projeler hakkında gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erdal Erek ile Haber Müdürü Esin Gençel’e özel açıklamalarda bulundu. Ege Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen toplantıda Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Budak, üniversite-sanayi iş birliği, tıp fakültesinin yerinde dönüşümü, kariyer fuarı ve yerel medya ile iş birliği konularında önemli bilgiler verdi. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Kültürpark’ta gerçekleştirilecek olan Kariyer Fuarı dolayısıyla 4 ay boyunca sıkı bir tempoda koşturacaklarının altını çizen Prof.Dr. Budak, “Önümüzdeki 4 ayımız dolu dolu geçecek. İzmir’in Oda Borsaları, 8 ilin Oda ve Borsaları ve Ege Bölgesindeki 17 üniversite bu fuarın içinde olacak. Cumhurbaşkanımız da bizzat bu projeyi çok önemsiyor. Gençliğin enerjisi ile iş dünyasının vizyonunun bütünleşerek ortaya yeni bir sinerji çıksın istiyoruz. Ege Üniversitesi olarak ciddi hazırlıklar yapıyoruz. Firmalarımızı tek tek gezerek ziyaret ediyoruz. Çünkü bu fuar İzmir için çok önemli bir etkinlik” diye konuştu.



ÖĞRENCİLERİMİZİ YAŞAMA HAZIRLAMALIYIZ
Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulunu iki yıl önce İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)’nın ‘İzmir Moda’nın Başkenti’ projesi ile sıfırdan düzenlediklerini sözlerine ekleyen Prof.Dr. Budak, “Şu anda yüksekokulumuzda 30 tane lisans öğrencisi ve bir o kadar da yüksek lisans ve doktora öğrencisi eğitim alıyor. Bilgisayarları, dikiş nakış makineleri ve yazılımı ile tasarım bölümünü sıfırdan düzenledik ve öğrencilerimizin hizmetine sunmaya başladık. Bu sabah iki büyük toplantı yaptım ve ikisi de öğrenciler için yapıldı. Öğrencinin memnuniyetini en üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Öğrencilerin huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim-öğretim hayatlarını sürdürmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun yanında daha da önemlisi, onları 3’üncü ve 4’üncü sınıfta yaşama hazırlamamız gerekiyor. Üniversiteden mezun olur artık başının çaresine bakar diyemeyiz. Bunlar bizim evladımız ve ülkenin geleceğidir” dedi.



HASTANE 5 YILDA YENİLENECEK
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin yenilenmesi konusundaki çalışmalar hakkında da bilgiler veren Prof.Dr. Budak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Merkez ameliyathanemiz konusunda ciddi bir yatırım yapılmıştı ve buranın hukuki süreçlerini tamamladık. Merkezi ameliyathanenin hizmete açılması için proje ihalesi yapıldı ve 2020 sonbaharında merkez ameliyathanemizi hizmete geçirmek istiyoruz. Bunun yanında hastanenin komple yıkılıp yerinde etap etap dönüşümünü de gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın desteği ile Strateji ve Bütçe Daire Başkanlığından projesinin çizimine 18 milyon TL’lik ödenek ayrıldı. Hocalarımız projenin mimarları ile bir araya gelip bu projeyi tartışıyorlar. Bu projenin ihalesi yapılacak ve Ege Üniversitesi Hastanesi yerinde baştan sona yenilenecek. Ayrıca hastanemiz sağlık hizmeti alanında A Plus hastaneler sınıfına da girdi. Hastanemizin puanı 53’ten 96,28 puana çıktı. Hastanenin fiziki koşulları ve peyzaj düzenlemesi yeniden yapıldı. Hastane içindeki trafik ortadan kaldırıldı. Şu anda yaşlı bir hastamız hastane içerisinde trafiğe takılmadan çok rahat gideceği yere ulaşabiliyor. Hastanenin etap etap yeniden yapılabilmesi için de proje ihalesini bu yıl içinde yapıp 2022’den itibaren 5 yıl içerisinde fiziki dönüşümünü tamamlamak istiyoruz.”



DAHA YÜKSEK İLGİ BEKLİYORDUM…
Üniversite-sanayi iş birliği konusunda bütün OSB’lere gittiğini, STK’ları gezdiğini ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda (EBSO) tüm dekanlar ile sunum yaptıklarını ifade eden Prof.Dr. Budak, “Sanayicilerin ekonomik koşulları ve imkanlarını da düşünerek Türkiye’de üniversite-sanayi iş birliği konusunda ilk defa projenin finansmanını biz verelim dedik. Üniversite-sanayi iş birliğinde Ar-Ge merkezinde sanayicimiz 100 bin liralık proje yapacağım dediği zaman projenin 75 bin TL’sini biz karşılayalım, 25 bin TL’sini de kendileri karşılasın diye proje hazırladık. Ege Modeli’ni ortaya koyduk ve lansmanını yaptık. 52 tane Ar-Ge merkezi ile toplantı düzenledik. Bunları da anlattık ama ben daha yüksek ilgi bekliyordum. Gelinen son noktada sanayiciden daha fazla proje bekliyorum. Proje bekliyorum derken; onlar bize sorununu getirsin, finansmanı zaten biz karşılıyoruz. Projeyi de biz yazacağız, akademik desteği de biz vereceğiz. Çünkü sanayi, ülke için istihdam ve ekmek kapısıdır” şeklinde konuştu.



YEREL MEDYA İLE STAJ İŞ BİRLİĞİ
İzmir’in yerel medya kuruluşları ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi arasındaki iş birliği ve koordinasyonun artması için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarının da altını çizen Prof.Dr. Budak, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ege Ajans olmasına rağmen yerel medya kuruluşları ile daha da iyisini yapabiliriz. Öğrencilerimizin kaliteli eğitim alması için ciddi bir çaba sarf ediyoruz. Öğrenci değişimi ve zorunlu staj konusunda yerel medya ile iş birliği yapılabilir. Ege Ajans’ta bir hafta, yerel gazetelerde bir hafta zorunlu staj yapılması gibi konuları gündeme alabiliriz.”