Sayfa Yükleniyor...
Katıldığı etkinlikte açıklamalarda bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dünya beşten büyüktür' söylemi, uluslararası sistemin adalet temelinde yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan güçlü bir çağrıdır" ifadelerini kullandı.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 'Stratcom Public Forum' etkinliği çerçevesinde 20 ülkede 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' başlığıyla gerçekleştirilecek panellere video mesaj yolladı.
İletişim Başkanlığı olarak dünyada adalet, kapsayıcılık ve eşitlik ilkelerine dayalı bir düzenin mümkün olduğuna inandıklarını ifade eden Altun, bu vizyonu kararlılıkla savunduklarını belirtti.
Altun, Stratcom Public Forum'un bu anlayışla, 20 farklı ülkede düzenlenen paneller ve yan etkinliklerle Türkiye'nin uluslararası alandaki bu vizyonunu daha geniş kitlelerle buluşturmayı amaçladığını kaydetti.
Ayrıca bugün dünyanın insanlığı etkileyen küresel sorunların çözümünde önemli bir yol ayrımında olduğunu vurgulayan Altun, çok taraflılık ilkesinin zemin kaybettiğine ve uluslararası örgütlerin bu sorunlara etkili çözümler bulma kapasitesinin giderek daha fazla sorgulandığını belirtti. Altun, Birleşmiş Milletlerin meşruiyet ve kapsayıcılık eksikliklerinin, barış ve güvenlik sağlama konusundaki temel misyonunu zayıflattığını dile getirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Bu bağlamda Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Dünya beşten büyüktür' söylemi, uluslararası sistemin adalet temelinde yeniden inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan güçlü bir çağrıdır. Cumhurbaşkanımızın bu yaklaşımı, Birleşmiş Milletlerin reforme edilerek daha kapsayıcı, şeffaf ve hesap verebilir bir yapıya kavuşması gerektiğine dair uluslararası farkındalığın artmasına önemli katkı sağlamaktadır."
Fahrettin Altun, Stratcom Public Forum kapsamında gerçekleştirilen panellerle sadece küresel boyutlara ulaşan sorunların değil aynı zamanda çözümlerin de konuşulmasının hedeflendiğini belirtti. 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' teması altında, küresel adalet ve eşitlik temelinde daha kapsayıcı bir uluslararası sistem inşa etme yolundaki önerileri gündeme taşıdıklarını söyleyen Altun, panellerle, farklı görüşlerin bir arada tartışılmasına ve konuya dair çok boyutlu bakış açısının geliştirilmesine olanak tanımayı hedeflediklerini vurguladı.
Altun, konuşmasına şöyle devam etti:
"Ayrıca devletler, sivil toplum kuruluşları, medya ve düşünce kuruluşları arasında daha güçlü bir diyaloğun kurulmasının ve sürdürülmesinin temellerini atıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz söz konusu etkinliklerin, sadece Türkiye'nin reform çağrısını uluslararası kamuoyuna duyurmakla kalmayıp daha adil bir dünya düzeni inşa etmek için ortak bir akıl ve vizyon geliştirmemize de vesile olacağına inanıyorum.”
Fahrettin Altun, Türkiye'nin, adalet, barış ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde liderlik rolünü pekiştirirken uluslararası toplumun ortak çabalarıyla daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna dair güçlü bir inanç taşıdığını kaydetti.
DHA