Sayfa Yükleniyor...
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Teoman Şen yeni açılan bir hastane olmalarına rağmen 3 ay içerisinde 10 bin 200 ameliyat gerçekleştirdiklerini belirterek, hastanelerinde günlük 50-55 adet ameliyat yapılabildiğini söyledi
NİLGÜN TAZE - ÖZEL HABER
İyi malzemeler kullanılarak son teknoloji tedavi araçları ile donatılan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde şuan 4ü doçent olmak üzere 240 uzman hekim görev yapıyor.
450ye yakın hemşire ve ebesi bulunan hastane aynı zamanda 70 bin metre kare gibi büyük bir kapalı alana sahip. 21 Mayısta açılan ve 417 yatak kapasitesi bulunan hastanenin gün be gün kendisini geliştirerek yeni bölümler açmaya başlaması da hastaneye çevre il ve ilçelerden hasta çekiyor.
DOLULUK ORANIMIZ ARTMAKTA
3 ay gibi kısa bir süre önce hizmet vermeye başlamış olmalarına rağmen açıldıkları günden bu güne kadar 10 bin 200 ameliyat gerçekleştirdiklerini söyleyen Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Teoman Şen, Her geçen ay doluluk oranımız artmakta. Bu kısa süreçte A, B, C, guruplarına ait 10 bin 200 ameliyat gerçekleştirdik. Hastanemiz Kuzey Ege Bölgesinin yoğun bakım ihtiyacını karşılayacak bilgi ve teknolojiye sahip bir hastane. Bu nedenle önceliğimizi yoğun bakıma veriyoruz. 3. basamak yoğun bakım servisimizi bir ay içinde açmayı planlıyoruz. 1. basamak yeni doğan yoğun bakım servisimiz şu an hizmet veriyor ve 2. basamak yeni doğan yoğun bakımımızda bir ay sonra açılacak. Kalp damar cerrahisi ve dahili yoğun bakımlarla ilgili 15 yataklı bir servis açılması planlarımızda mevcut dedi.
GİRİŞİMSEL RADYOLOJİ
Girişimsel radyoloji konusunda radyologların altyapı çalışmalarına devam ettiğini ve 15 gün önce yeni anjiyo ünitesini açtıklarını söyleyen Şen şu bilgileri verdi: Özellikle doçent olan arkadaşımız bu konuya oldukça hakim. Yine kardiyolog arkadaşlarımız kalp anjiyo grafikleri çekmeye başladılar. Ameliyata gerek kalmadan stend uygulamasını yapan bu doktorlarımız diğer balon benzeri uygulamaları da yapmaya başladılar. Kalp damar ve açık kalp ameliyatları içinde geleceğe yönelik planlarımız mevcut. Kalp, akciğer pompası önemli bir bileşenimiz ve bu malzemelerin satın alımları da yılsonuna kadar yapılacak. Hemen çalışmaya başlayabilmek için çok ciddi bir arzuya sahip olan ekibimiz hazır ve başlarında da yine bir doçent arkadaşımız bulunuyor. Amacımız çağdaş ve modern bir hastaneye sahip olmak.
ORGAN NAKİLLERİ YAPILACAK
Var olan 12 adet ameliyathanenin modern ve yeterli özelliklere sahip olduğunu ve hastanelerini gelecekte organ nakli yapılabilecek seviyeye taşıyacaklarını ifade eden Şen organ nakilleri ameliyatlarının yapımının 2017nin ortalarını bulabileceğini açıkladı. Şen, Hastanemizde günlük 50-55 adet ameliyat yapılıyor. Geçmişe dönüp baktığımızda Karşıyaka ve Çiğli devlet hastanelerinin yaptığı ameliyatların hemen hemen 1,5 katı fazla ameliyat yapmışız. Bize sadece bu hastanelerin hastaları değil çevre ilçe ve illerden de hastalar geliyor. İstanbuldan dahi sırf ameliyat olmak için gelen hastalarımız var açıklamasını yaptı.
KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ
Koruyucu sağlık hizmetlerinin birinci basamak sağlık hizmetleri kapsamına girdiğini sağlık ocaklarının ve halk sağlığı merkezlerinin bu konuda çalışmalar yaptıklarını söyleyen Şen, bu kurumların özellikle diyabet, tansiyon, kanser hastalıkları hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyleyerek, Sağlıklı kalma yollarını öğrenmek isteyen vatandaşlarımıza hastanemizde de benzer bilgilendirme çalışmaları veriliyor. Bu konu ile ilgili olarak Buca Seyfi Demirsoy Hastanesinde Diyabetik Ayak Kliniği mevcut. Hedefimiz gelecekte bu birimin benzerini oluşturmak ancak şuan sadece Diyabetik Ayak Konseyimizi oluşturabildik. Bu konseyimiz yakın zamanda çalışmaya başlayarak hastalarımızı bilgilendirmeye başlayacak. Diyabet hastalığından kaynaklanan bu iyileşmeyen yaralar maalesef ayak kesilmesine kadar ilerleyebiliyor. En azından bu hastalarımızı doğru tedavi yöntemlerine yönlendirmek istiyoruz ifadelerini kullandı.
BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARI
Şen, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde özellikle obez vatandaşlara sağlıklı zayıflama rehberliğinin yapılacağını belirterek, Cerrahi müdahale gerektiren ameliyatlar yapılarak gerekmeyenlere de bünyemizde çalışan uzman 4 diyetisyenin yol gösterecek. Obezite, diyabet ve kardiyoloji bizim için önemli konular. Tansiyon, hiper tansiyon ve kalp hastalıkları konusunda da düzenli eğitimler vermeyi planlanıyoruz. Yaklaşık 350-400 kişi kapasiteli eğitim salonumuz var ve bilinçlendirme seminerlerimizi halkımızla paylaşabilmek için bu salonumuz oldukça yeterli şeklinde konuştu.
BAŞARILI AMELİYATLAR GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi doktorlarının ortopedi, beyin cerrahisi ve genel cerrahi alanlarında oldukça başarılı ameliyatlar gerçekleştirdikleri bilgisini veren Şen, Zaman içerisinde kalp damar ve kardiyovasküler cerrahi işlemleri hastanemizde ön plan çıkacak. Genel anlamda tüm kliniklerimiz ön planda ve başarılı. Henüz 3 aylık bir hastane olmamızdan dolayı şu birimimizde iddialıyız diyebilmek için henüz çok erken. Tüm servislerimiz şuan iyi çalışıyor ancak yoğun bakım konusunda gelecekte iddialı olacağımızı düşünüyoruz. Yeni doğan, çocuk ve genel yoğun bakım servislerimizde yaklaşık 117 yatak kapasitemiz olacak dedi.
BAĞIMLILIK SERVİSİ
Denetimli Serbestlik Yasası doğrultusunda özellikle madde konusunda takip edilen bağımlıların tedavileri ve tekrar kullanıma dönmemeleri için çalışmalarda bulunacak birimlerinin bir iki ay içinde açılacağı bilgisini veren Şen şunları söyledi: Belirli zamanlarda idrar ve kan tahlillerinin yapılması gereken madde bağımlıları psikiyatrist ve psikologlar eşliğinde tedavi edilecekler. Denetimli serbestlik birimimiz dışında 20 yataklı bir psikyatri servisi açmayı da planlıyoruz. Psikyatri servisleri için alınması gereken güvenlik önlemleri var ve bu konu ile de ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Başta bağımlılık olmak üzere çeşitli ruhsal bozukluklara sahip olan vatandaşlarımıza hastanemizde görev yapan 10 psikyatri uzmanı yardımcı olacak.
MAHKUMLAR İÇİN SAĞLIK BİRİMİ
Şen, Kuzey İzmir Bölgesinde hatırı sayılır sayıda cezaevi bulunduğunu ifade ederek şu ifadeleri kullandı: Özellikle Aliağada çok fazla sayıda mahkum var. Menemen ve diğer bölgelerde de cezaevleri tevkif evleri mevcut. Buradaki vatandaşlarımız yatışlı tedavi için sadece Tepecik ve Yeşilyurt hastanelerine götürülebiliyordu çünkü bu hastanelerimizde yeterli güvenlik önlemleri alınmış olan mahkum koğuşları mevcut. Dolayısıyla hapisteki vatandaşlarımız bulundukları yerden baya uzakta olan bu hastanelere transfer ediliyor. Biz bu sıkıntıyı giderebilmek için 8 yataklı bir mahkum koğuşu düzenledik. Şu an altyapıyı hazırlayarak güvenlik önlemlerini yeteri derecede aldık. Mahkum vatandaşlarımızın kendilerini tedavileri sırasında kötü hissetmemeleri içinde bir bekleme salonu ve poliklinik oluşturduk.
YÜKSEK TEKNOLOJİ
Yüksek teknolojinin hızla gelişmesinden dolayı yakın ve dikkatli bir takip yapılması gerektiğini ifade eden Şen, Şuanda otomatik anestezi de dahil olmak üzere tüm tedavi yöntemleri bir otomasyona bağlı ve teknolojik altyapı gerekiyor. Hasta kayıtları önceden elle yapılıyorken şimdi bilgisayar kayıt sistemi üzerinden yapılabiliyor. Hatta cep telefonlarımızdan dahi hastalarımızın durumlarını takip edebiliyoruz. Yeni bir hastaneyiz ve kuruluş amacımızda bu bölgeye hizmet eden modern ve çağdaş sağlık hizmetlerini vatandaşlarımıza sunmak. Bizlerde bu konuda deneyim ve bilgiye sahibiz. Açıldık ve her şeyi birden yaptık görüşü yerine sindire sindire ve ayaklarımız yere basarak ilerlemek istiyoruz. Yoğun bakımların peyder pey açılması ve gelecek yılsonuna doğru bir yanık biriminin açılması hastanemizin daha çok birimde hizmet vermesini sağlayacak açıklamasını yaptı.
BAŞHEKİM OP.DR. TEOMAN ŞEN KİMDİR?
1969 Trabzon doğumlu olan Başhekim Op.Dr. Teoman Şen, ilkokulu Lüleburgaz, lise öğrenimini Tekirdağ Namık Kemal Lisesinde tamamlayarak 1986 yılında buradan mezun oldu. Yükseköğretimini Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi´nde 1992 yılında tamamlayan Şen, daha sonra 1992-1995 yılları arasında Kırşehir Boğaz Evci Sağlık Ocağı ve Kırşehir Sağlık Müdür yardımcılığı yaptı. Çocuk cerrahisi uzmanlığı ihtisasını tamamlayan Şen, daha sonra Turgutlu SSK Hastanesine çocuk cerrahisi uzmanı olarak başladı. 2001- 2015 yılları arasında Turgutlu Devlet Hastanesinde başhekim yardımcılığı ve Çocuk Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapan Dr. Şen, 2014 yılında Okan Üniversitesinde Sağlık Yönetimi yüksek lisansını aldı. Şen evli ve bir çocuk babası.
Haber Merkezi